تحلیل بنیادی شرکت تجارت الکترونیک پارسیان با نماد «رتاپ»
به گزارش بورس امروز، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در سال ۱۳۷۹ تاسیس شد و به موجب مجوزهای اخذ شده از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در خصوص ارایه انواع خدمات پرداخت الکترونیکی و همچنین از وزارت صنایع و معادن در زمینه تولید نرم افزار، فعالیتهای خود را عمدتاً در زمینه تأمین، نصب و پشتیبانی از […]
به گزارش بورس امروز، شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در سال ۱۳۷۹ تاسیس شد و به موجب مجوزهای اخذ شده از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در خصوص ارایه انواع خدمات پرداخت الکترونیکی و همچنین از وزارت صنایع و معادن در زمینه تولید نرم افزار، فعالیتهای خود را عمدتاً در زمینه تأمین، نصب و پشتیبانی از دستگاههای کارتخوان فروشگاهی، ارائه خدمات پرداخت مجازی از طریق اینترنت و موبایل، صدور و شخصی سازی انواع کارتهای پیش پرداخت و اعتباری، ارائه سیستمهای نرم افزاری در حوزه مدیریت تراکنشهای پرداخت و خدمات سوئیچ به بانکها و مؤسسات مالی و … متمرکز ساخته است.
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان ۷۰ % از سهام شرکت تابان آتی پرداز را به عنوان شرکت فرعی دارا می باشد شرکت های فرعی: شرکت تابان آتی پرداز که در ارائه خدمات رایانه ای غیر رسانه ای و الکترونیکی کارت اعتباری و تجارت الکترونیک غیرهرمی و غیر شبکه ای در بازار داخلی و بین المللی فعالیت میکند. شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در راستای پیشبرد اهداف تجاری و افزایش سودآوری اقدام به تاسیس شرکت های پارسیان همراه لوتوس، گسترش تجارت الکترونیک کالای کیش، آتی شهر هوشمند ایرانیان، پویا تجارت سیمرغ، سپندار، شرکت فناوری تراکنش سپاس، شرکت پردازش همراه یکپارچه پیگیر و شرکت آیریک تاپ با مالکیت ۲۰ تا ۵۰ درصدی نموده است و انتظار می رود بر اساس طرح تجاری هر یک از شرکت های مذکور طی دوره سه تا پنج سال به بازدهی مناسب دست یابند.
رتاپ در تعداد کارتخوانهای فروشگاهی در صنعت پرداخت کشور رتبه سوم را دارا میباشد و با ۱.۳۵۰ میلیون عدد کارتخوان در سطح کشور یکی از بزرگترین شرکتهای پرداختی در ایران است.
سهم رتاپ از تعداد تراکنشات انجام شده در شبکه شاپرک ۱۸.۵ درصد و سهم مبلغی این شرکت ۱۲.۸ درصد میباشد.
نکته حایز اهمیت برای رتاپ در بین هم گروهان خود درصد خطای پایین تراکنشات میباشد که طبق آخرین نشریه منتشره شده در دی ماه شاپرک رتاپ با ۰.۰۲۱ درصد خطا به کل تراکنشات کم خطا ترین شرکت در بین هم گروهان خود میباشد.
همچنین طبق مدل ارزیابی H-H سهم بازار رتاپ در صنعت پرداخت کشور ۲۳.۴ درصد بوده که رتبه سوم را پس از شرکت های پرداخت الکترونیک سامان و به پرداخت ملت دارا میباشد.
نگاهی به گزارشات ماهانه شرکت:
رتاپ سه سرفصل درآمدی در گزارشات خود افشا میکند که عبارتند از درآمد حاصل از فروش شارژ تلفن همراه،کارمزد دریافتی از دارندگان و آبونمان کارت اعتباری،اجاره دستگاههای کارتخوان و خالص کارمزد دریافتی از عملیات شاپرک و شتاب
عمده درآمد شرکت از سرفصل فروش شارژ محقق میگردد و ۳۵ درصد درآمد نیز متعلق به سرفصل اجاره دستگاه های کارتخوان میباشد.
از ابتدای سال جاری تا دی ماه شرکت حدود ۲.۳ هزار میلیارد تومان درآمد محقق کرده که ۱.۴ هزار میلیارد آن متعلق به فروش شارژ و ۸۳۱ میلیارد تومان آن مربوط به اجاره و کارمزد کارتخوان ها بوده است.
شرکت در ۱۰ ماهه اخیر نسبت به مدت مشابه سال قبل در سرفصل های مهم رشد ۳۰ تا ۳۵ درصدی را تجربه کرده است. متوسط ماهانه درآمد در سال جاری ۲۳۲ میلیارد بوده است این در حالیست که این موضوع در سال قبل ۱۷۶ میلیارد تومان بوده است.
اما نگاهیی هم به صورت مالی نه ماهه شرکت خواهیم داشت. شرکت در نه ماهه با درآمد عملیاتی ۲۳۲۰ میلیارد تومانی موفق به تحقق سود خالص ۲۵۸ میلیاردی داشته است.
حاشیه سود ناخالص شرکت در فصل تابستان افت محسوسی داشته و به ده درصد رسیده است این در حالیست که در فصول دیگر سال حاشیه سود ۱۹ درصد بوده است.