پیش بینی کاهش ۳.۴ درصدی سالانه تولید جهانی فولاد
به گزارش بورس امروز، اگر میانگین میزان تولید فولاد سالیانه در اقتصاد جهانی در بازههای ۱۰ ساله در نظر گرفته شود در تمامی این دوران،تولید فولاد به رغم مواجه شدن با نوسانات آن، به خصوص در سالهایی که بحران مالی جهانی رخ داده است، روندی رو به رشد و اصولی داشته است میزان رشد ۱۰ […]
به گزارش بورس امروز، اگر میانگین میزان تولید فولاد سالیانه در اقتصاد جهانی در بازههای ۱۰ ساله در نظر گرفته شود در تمامی این دوران،تولید فولاد به رغم مواجه شدن با نوسانات آن، به خصوص در سالهایی که بحران مالی جهانی رخ داده است، روندی رو به رشد و اصولی داشته است میزان رشد ۱۰ ساله فولاد در دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی از بقیه دهه ها بیشتر بوده است و این بار حکایت از آن دارد که در دو دهه اخیر رشد فولاد قابل توجه بوده است.
موازی با پیشرفت اقتصادی در کشورهای مختلف پیشرفتهای صنعت فولاد و تعداد درخواستها برای استفاده از اینترنت نیز افزایش یافته است. در عین حال بر تولید آن نیز افزوده شده و روز به روز تقاضا برای استفاده از این پنل افزایش می یابد. البته این نکته را هم باید یادآور شد که صنعت فولاد اثر مستقیم و بخش گازهای آلاینده همچون دی اکسید کربن در فضا دارد. البته کشورهای جهان در تلاشند آلودگیهای ناشی از صنعت فولاد را کاهش دهند. در واقع جهان به سمت شرایطی حرکت میکند که بتواند در کنار صنعتی شدن ، محیط زیست را نیز حفظ کند. به وضوح مشخص است که صنعت فولاد در آینده حذف نخواهد شد ولی نقشه برای مهار آلودگی ناشی از آن پیدا خواهند کرد. در خاورمیانه به خصوص (ایران) شیوه قوس الکتریکی غالب بر دیگر روش ها است و بدون تردید این روش تا دو دهه دیگر بهترین روش خواهد ماند. با افزایش تولیدات در خاورمیانه و پیش گرفتن روشهای احیا و نبرد مازاد بر پروژههای موجود باعث قطع شدن واردات به این مناطق خواهد شد. تا سال ۲۰۳۰ پیشبینی میشود که تولیدات فولاد خاورمیانه ۱۲۰ میلیون تومان افزایش داشته باشد که در این افزایش ایران در صدر جدول خواهد بود.
اقتصاد جهان در دهه پیش رو آب را آبستن تحول بسیاری است. به جز مسائلی نظیر گرمایش زمین و پانتومی عبور دو اقتصاد بزرگ آسیایی از ایالات متحده آمریکا در افق سال های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۸ موضوعی است که درباره اقتصاد و به ویژه بخش فولاد را حائز ویژگیهای خاصی می کند. برآوردهای اولیه نشان میدهد چین تا سال ۲۰۲۵ و هندوستان در فاصله سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۰ عبور از اقتصاد آمریکا، به بازیگران شماره یک و دو جهان در حوزه تبدیل میشود. این بین، انتشار اخباری در خصوص توسعه همکاریهای دوجانبه چین و هند ابعادی واجرا پیچیده تر کرده است. شباهت پیدا کردن نحوه تنظیم بازار و تغییر تعرفه در بخش های بسیاری، از جمله قراضه در ماه گذشته از سوی دو کشور موید همین نکته است. مفتح اقتصاد جهانی در سه ماه اول سال ۲۰۲۱ روند بازیابی را آغاز کرده است و پیشبینی میشود در سال جاری به طور میانگین حدود ۵ درصد به رشد را تجربه کند. البته یک مشخصه رشد اقتصادی جهان در انتظار تورمی بودن آن خواهد بود. برآورد می شود نرخ رشد اقتصادی را نیز از سال جاری پس از رشد منفی در سال گذشته دسته ۲ درصد قرار گیرد. البته این رشد مثبت است یا چیزی بر بازیابی رکورد ساختاری اقتصاد ایران دارد و در بهترین حالت نیز تولید ملی ایران را به سطح ۹۰ درصد از سال ۱۳۹۶ خواهند رساند.
با اینکه تولید فولاد روند کاهشی دارد اما مصرف فولاد هر سال رو به افزایش است. با بررسی مقدار مصرف این فلز در چین از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ نشان دهنده افزایش ۸ درصدی آن یعنی واحد ۱۸۰ میلیون تن می باشیم.
صاحبنظران صنعت فولاد در دنیا افزایش نرخ فولاد را به خاطر این عمل در سالهای آتی پیش بینی می کنند. با در پیش گرفتن این استراتژی رشد اقتصادی چین کاهشی نداشته است. زیرا درست است که تولید فولاد را کاهش داده اما به جای آن در عرصه الکترونیک و تولید قطعات و وسایل الکترونیکی روند صعودی اقتصاد خویش را حفظ کرده است. صادرات،کلید طلایی چین برای رسیدن به رتبه اول اقتصادی جهان می باشد که به نظر می رسد سالانه ۱۵درصد رشد همراه باشد با نظر کارشناسی شده بانک جهانی چین اگر به روند کاهشی خویش در صنعت فولاد ادامه دهد نه تنها ضرری جبرانناپذیر به اقتصاد جهان وارد خواهد کرد بلکه خود نیز با مشکل مواجه خواهد شد. به گونهای که پیشبینی میشود تولید فولاد با کاهش ۳.۴ درصدی سالانه تا سال ۲۰۲۶ اقتصاد چین را نزولی کند.