بورس در حال تطبیق یافتن با ارز
نیما جوادیان کارشناس بازارسرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: سهام ، تنها دارایی جا مانده از تورم ناشی از رشد نرخ ارز قلمداد میشد که در سال جاری (تا کنون) بخشی از جا ماندگی خود را جبران نمود. وی افزود: در حال حاضر قیمت سهام صنایع مادر منجمله فلزات، معادن و پتروپالایش […]
نیما جوادیان کارشناس بازارسرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: سهام ، تنها دارایی جا مانده از تورم ناشی از رشد نرخ ارز قلمداد میشد که در سال جاری (تا کنون) بخشی از جا ماندگی خود را جبران نمود.
وی افزود: در حال حاضر قیمت سهام صنایع مادر منجمله فلزات، معادن و پتروپالایش تا حدودی با دلار ۹ الی ۱۰ هزار تومانی تطبیق یافته است و قیمت سهام برخی شرکتهای کوچک در حال انطباق با دلار بالای ۱۴ هزار تومانی می باشد.
کارشناس بازارسرمایه خاطرنشان کرد: ریسک سیستماتیک بازار افزایش یافته و تناقض رشد قیمت سهام صادرات محور همزمان با رشد قیمت ارز موجب سرگردانی و بلاتکلیفی سرمایه گذاران بورس گشته است . گزارشات ماهانه شرکتها همچنان نشانی از کاهش جدی فروش و صادرات ندارد و از آنجا که بیش از دو سوم نیاز ارزی کشور را صادرات غیر نفتی تامین می نماید و تقاضای واردات در بخش کالای لوکس و سرمایه ای با رشد نرخ ارز به کمتر از یک سوم سالهای قبل کاهش یافته است ،نمیتوان رشد فعلی نرخ ارز را ناشی از ناترازی ارزی دانست.
جوادیان اظهار داشت: به نظر چالش اصلی در حال حاضر عدم ورود عمدی یا غیر عمد ارز حاصل از صادرات غیر نفتی ، خروج سرمایه از کشور و هیجانات ناشی از ترس مردم از کاهش بیشتر ارزش پول ملی ، جنگ احتمالی با آمریکا و … می باشد ، که با اتخاذ سیاستهای درست توسط نظام حاکم، تا حدودی قابل مدیریت است. گرچه جذابیت قیمت سهام برخی صنایع برای سرمایه گذاری، پس از رشد های اخیر کاهش یافته است اما همچنان شاهد ایجاد حباب قیمتی در سهام شرکتهای بزرگ نیستیم که این مهم احتمال اصلاح سنگین قیمت سهام را کاهش میدهد. اما زین پس بازار سرمایه تحلیلی تر عمل خواهد نمود و سهامی که با ریسک به ریوارد پایین، زیر ارزش ذاتی معامله می شوند پتانسیل رشد بیشتر خواهند داشت.
وی در انتها یادآور شد: از طرفی دو مساله ی تسعیر ارز بانکها و معافیت مالیاتی افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها محرک رشد برخی سهام که پتانسیل استفاده از این دو آیتم را دارند خواهد بود .