دلار ریسک بازار سرمایه نیست
احمد اشتیاقی مدیرعامل کاوشگران بازار سرمایه| گزارشهای ۹ ماه شرکتها به نسبت گزارش های ۶ ماهه می تواند اثرگذاری بیشتری بر بازار سرمایه داشته باشد. همچنین می تواند EPS فوروارد سال ۱۴۰۰ که برآورده شده را به واقعیت بیشتر نزدیک کند. در حال حاضر اکثر فعالان بازار P/E بازار سرمایه را ارزنده میدانند این P/E […]
احمد اشتیاقی مدیرعامل کاوشگران بازار سرمایه| گزارشهای ۹ ماه شرکتها به نسبت گزارش های ۶ ماهه می تواند اثرگذاری بیشتری بر بازار سرمایه داشته باشد. همچنین می تواند EPS فوروارد سال ۱۴۰۰ که برآورده شده را به واقعیت بیشتر نزدیک کند.
در حال حاضر اکثر فعالان بازار P/E بازار سرمایه را ارزنده میدانند این P/E اکثرا بر ۴ تا ۵ قرار گرفته است. به همین جهت در هنگام انتشار گزارشهای ۹ ماهه سهامداران به یک آسودهخاطری برای حفظ سهام میرسند.
به عنوان مثال یک شرکت در گزارش ۶ ماهه خود اعلام کرده که ۵۰ تومان سود ساخته است و بازار برآورد میکند که در یکسال این شرکت ۱۱۰ تومان سود خواهد ساخت؛ حال زمانی که شرکت در گزارش ۹ ماهه خود از سود ۸۰ تومانی خبر میدهد، بازار سرمایه را به این قطعیت می رساند که در طول یکسال این شرکت به سود ۱۱۰ تومانی که اعلام کرده است، خواهد رسید.
این موضوع ریسک فروش سهام را از میان می برد. با توجه به رشد دلار انتظار میرود که گزارش های ۹ ماهه شرکتها، گزارشهای خوبی باشند. از سوی دیگر، با توجه به اینکه کلیت بازار ما کامودیتی محور است و کامودیتی محورها نیز بر مبنای دلار قیمتگذاری میشوند، پس میتوان گفت که دلار در سودآوری شرکتها بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
گفتنی است؛ انتظار کاهش قیمت دلار به کمتر از ۲۵ هزار تومان وجود ندارد، بنابراین با توجه به اینکه شرکتها، دلار خود را بر دلار نیمایی، با قیمت ۲۵ هزار تومان مورد فروش قرار میدهند، بنابراین نه تنها انتظار کاهش سودآوری شرکتها را نداریم، بلکه با توجه به اینکه دلار نیمایی از ۲۳ به ۲۵ هزار تومان رسیده است ما این انتظار را داریم که با افزایش سودآوری شرکت ها مواجه شویم.
در پایان لازم به ذکر است که از دلار ریسکی متوجه بازار سرمایه نیست، لذا کاهش نرخ دلار تاثیری بر سودآوری شرکتها ایجاد نخواهد کرد.