تصمیمات اشتباه؛ ضربهای که بازار از دولت خورد
مدیر واحد معاملات نهایت گر اشتباهات دولت را عامل ترس و بی اعتمادی به وجود آمده در بازار سرمایه دانست و گفت: در حال حاضر بازار سرمایه جان ندارد، اما با تعیین و تکلیف برجام شرایط بازار بهبود خواهد یافت. سعید مومنی مدیر واحد معاملات کارگزاری نهایت گر در گفت و گو با خبرنگار بورس […]
مدیر واحد معاملات نهایت گر اشتباهات دولت را عامل ترس و بی اعتمادی به وجود آمده در بازار سرمایه دانست و گفت: در حال حاضر بازار سرمایه جان ندارد، اما با تعیین و تکلیف برجام شرایط بازار بهبود خواهد یافت.
سعید مومنی مدیر واحد معاملات کارگزاری نهایت گر در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز روند خروج فروشنده ها از بازار سرمایه را مورد اشاره قرار داد که ناشی از کاهش امیدواری حقیقی ها نسبت به وضعیت بازار سرمایه است. به گونه ای که روزانه بطور متوسط حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان پول از بازار سرمایه خارج می شود.
به گفته مومنی؛ در حال حاضر پولی در بازار سرمایه وجود ندارد که به واسطه آن قادر به افزایش قیمت سهام باشد. پول موجود در بازار سرمایه، پول سهامداران قدیمی است.
مدیر واحد معاملات کارگزاری نهایت گر ادامه داد: بخش اعظم نقدینگی در بازار قفل شده و یا بخشی هنوز در اوراق با درآمد ثابت مانده است و منتظر ایجاد فرصت خوب، برای ورود به بازار سرمایه است.
مومنی با اشاره به اینکه سرمایه گذارانی که در سال ۹۸ و ۹۹ رقم ۱۴۰ هزار میلیارد پول وارد بازار کردند با زیان از بازار خارج شدند، خاطرنشان کرد: تا زمانی که سیگنال مثبتی به بازار نرسد، این روند خروج پول از بازار ادامه خواهد داشت؛ چرا که افراد دیگر خسته شده و ناامید هستند.
وی یاد آور شد: برخی از سرمایه های وارد شده به بازار سرمایه ناشی از فروش اموال و دارایی ثابت از سوی سرمایه گذاران به امید حفظ نقدنگی در برابر تورم بود که نه تنها این موضوع تحقق نیافت بلکه صاحبان این سرمایه ها را نیز با زیان همراه ساخت، در این میان تنها افراد حرفه ای همچنان در بازار مانده و منتظر حرکت بازار هستند.
مدیر واحد معاملات کارگزاری نهایت گر بزرگترین ابهام بازار سرمایه را برجام میداند که رفع این ابهام نیز تنها با گذر زمان صورت میگیرد.
او با ذکر اینکه دولت در این چند ماه تصمیمات اشتباه بسیاری گرفت، بزرگترین اشتباه دولت را افزایش نرخ سوخت صنایع اعلام و اضافه کرد: اکنون نرخ هر متر مکعب گاز توسط مردم ۱۵۰ تومان سوزانده می شود، اما به عنوان مثال فولاد مبارکه برای هر متر مکعب ۱۵۰۰ تومان هزینه می دهد که این موضوع به معنای ۱۰ برابری بودن هزینه سوخت صنایع نسبت به مردم عادی است.
وی به قطعی ۵۰ روزه گاز فولادی ها، پتروشیمی ها، فلزی ها و … اشاره کرد که ضربه سنگینی به صنایع وارد کرد؛ به گونهای که هنوز باعث نشده، ترس پول های کلان بریزد و وارد بازار شود.
مومنی اجبار دولت برای خرید اوراق مشارکت را یکی دیگر از عواملی دانست که به بازار سرمایه لطمه وارد کرده است؛ اما می گوید که با گذر زمان بازار روند صعودی خواهد داشت.