فرآوری و تولید شمش کشور توسط مجتمع سرب و روی انگوران
به گزارش بورس امروز، فلاح اشتغالزایی بهصورت مستقیم برای حدود ۱۰۰۰ نفر و بهصورت غیرمستقیم برای ۲۰۰۰۰ نفر، فروش ماده معدنی سرب و روی به بیش از ۱۰۰ کارخانه فرآوری در کشور و تأمین %۲۰ خوراک سرب و روی کل کارخانههای فرآوری و تولید شمش کشور را سهم مجتمع معدنی انگوران در رونق اقتصادی کشور […]
به گزارش بورس امروز، فلاح اشتغالزایی بهصورت مستقیم برای حدود ۱۰۰۰ نفر و بهصورت غیرمستقیم برای ۲۰۰۰۰ نفر، فروش ماده معدنی سرب و روی به بیش از ۱۰۰ کارخانه فرآوری در کشور و تأمین %۲۰ خوراک سرب و روی کل کارخانههای فرآوری و تولید شمش کشور را سهم مجتمع معدنی انگوران در رونق اقتصادی کشور دانست.
وی افزود: متاسفانه در بخش معادن روباز تا سه سال آینده، چالش ذخایر را خواهیم داشت. از سال ۹۸ اکتشافات مقدماتی در معدن انگوران را آغاز کردیم اما با توجه به اینکه اکثر محدودهها در مناطق تحت حفاظت محیط زیست و سازمان انرژی اتمی قرار دارد، با مشکلاتی مواجه هستیم.
مدیر مجتمع سرب و روی انگوران خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۲۴ شرکت اتحاد سرب و روی انگوران به روش زیرزمینی فعالیت میکرد که در سال ۱۳۵۹ معدن ملی اعلام گردید، این شرکت در سال ۱۳۸۱ در اختیار شرکت تهیه و تولید مواد معدنی قرار گرفت و با پیمانکاران مختلف فعالیت استخراجی داشت. در حال حاضر به دنبال شناسایی عناصر نادر خاکی در معدن انگوران هستیم.
فلاح اشاره کرد: مجموع تولید از سال ۸۵ تا آذر سال جاری به میزان ۱۲ میلیون تن بوده است و پیشبینی ما این است که از این پس نسبت باطلهبرداری از این معدن کاهش یابد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر میزان دپو یک میلیون و ۱۱۳ هزار تن وجود دارد که به عبارتی یک موجودی بیسابقه در معدن انگوران محسوب می شود.
فلاح در مورد عملکرد مجتمع معدنی سرب روی انگوران در سال ۹۹، خاطرنشان کرد: در مدت یاد شده با وجود مشکلات فراوان از جمله تحریم های همه جانبه، بیماری کرونا و….. با ارسال ۹۵۵ هزار و ۲۴۸ تن ماده معدنی روباز علاوه برافزایش ۵۴/۴۶ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۸ رکورد ارسال ماده معدنی بعد از ۵ سال شکسته شد .
مدیر مجتمع سرب و روی انگوران گفت: در بخش زیرزمینی قراردادی با قرارگاه خاتم الانبیا داریم که شروع این قرارداد با راهبر از ۱۳۹۵ و شروع تولید از ۹۸ و مدت قرارداد ۱۲ سال در نظر گرفته شده و استخراج سالانه ۱۲۰ هزار تن در سال برای آن تخمین زده شده است.
وی به میزان فروش این مجتمع اشاره کرد و گفت: تا سال گذشته فروش انگوران از طریق سهمیهبندی بود که از سال جاری از دستور کار خارج شد و فروش از طریق بورس انجام میگردد. در سال جاری به میزان ۲ میلیون ۲۸۷ هزار تن عرضه در بورس بوده است.
فلاح احداث سدهای رسوبگیر(ساخت ۶ بند در دو مسیل رودخانههای قلعهجوق و ساغرچی)، لایروبی مستمر کلیه مسیلها و بندها، انجام مطالعات بر رسوبات آبراههای رودخانه اللهلو (بالادست معدن تا پل شهر دندی)، انجام مطالعات بر رسوبات آبگیر پایین دست معدن تراورتن، نصب سیستم پایش آنلاین بر تصفیهخانه شماره ۱ و ۲، احیاء دمپهای باطله با انتقال خاک نباتی ، کاشت ۴۰۰۰ اصله نهال و احیاء ۷ هکتار از زمینهای تخریب شده و کنترل ذرات معلق آبراهه تونل بخش زیرزمینی با احداث ۳۰۰ متر کانال بتونی سرپوشیده به منظور ممانعت از ورود مواد معدنی دپو شده در محوطه تونل به جریانات آب خروجی از تونل را از اقدامات زیست محیطی مجتمع معدنی انگوران اعلام کرد.
فلاح در آخر گفت: از جمله اقدامات این مجتمع در راستای مسئولیت اجتماعی می توان به دریافت نخستین مجتمع گردشگری معدنی کشور، دریافت نشان معدن سبز، ارائه خدمات به روستاهای مجاور و … اشاره کرد.