تکانه های پس از طوفان
رضا اسماعیل زاده کارشناس بازارسرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: هفته اول ماه می برای بازار نفت، هفته ای با نوسان زیاد و غیر معمول بود که در نهایت با افت ۲/۲ درصدی شاخص نفت وست تگزاس اینترمدیایت و کاهش ۱/۷ درصدی شاخص نفت برنت به پایان رسید. وی افزود: پس از […]
رضا اسماعیل زاده کارشناس بازارسرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: هفته اول ماه می برای بازار نفت، هفته ای با نوسان زیاد و غیر معمول بود که در نهایت با افت ۲/۲ درصدی شاخص نفت وست تگزاس اینترمدیایت و کاهش ۱/۷ درصدی شاخص نفت برنت به پایان رسید.
وی افزود: پس از شروع منفی نفت در معاملات روز دوشنبه تحت تاثیر پیام ترامپ به اوپک برای کاهش فوری قیمت های بنزین، با پاسخ خالد الفالح مبنی بر این که ریاض عجله ای برای تامین خلا ناشی از تحریم ایالات متحده بر نفت صادراتی ایران و ونزوئلا در سمت عرضه ندارد، مجددا روند صعودی به خود گرفت.
اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: بمب خبری این هفته بازار نفت، خبر افزایش ۹/۹ میلیون بشکه ای میزان ذخایر نفت این کشور توسط اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده در هفته منتهی به ۲۶ آوریل بود که بسیار بیشتر از پیش بینی ۱/۵ میلیون بشکه ای بازار است. هر چند به نظر می رسد در ارائه این رقم از سوی اداره اطلاعات انرژی به منظور کنترل قیمت نفت بزرگنمایی شده، این خبر به تنهایی باعث سقوط حدود ۴ درصدی قیمت نفت وست تگزاس شد. با افزایش ۹/۹ میلیون بشکه ای در این هفته، میزان ذخایر نفت ایالات متحده در ۵ هفته اخیر حدود ۳۰ میلیون بشکه افزایش یافته است. در ادامه اما انتشار گزارشی از مشاغل آمریکا که نشان میداد تعداد افراد بیکار این کشور به کمترین سطح در ۴۹ سال گذشته رسیده، باعث تقویت انتظارها از رشد تقاضای نفت خام، اتمام روند نزولی چند روز گذشته و افزایش اندک قیمتها در ساعات پایانی معاملات روز جمعه شد.
کارشناس بازارسرمایه در انتها اشاره کرد: آمار هفتگی موسسه نفت ایالات متحده در مورد میزان عرضه این کشور در روز ۷ می، آمار هفتگی اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده در مورد میزان ذخایر نفت این کشور در روز ۸ می و همچنین آمار هفتگی موسسه بیکر هیوز از تعداد چاه های فعال در روز جمعه از جمله آمار های کلیدی هستند که این هفته نیز طبق معمول به بازار ارائه خواهند شد.