حذف بازار سیاه از صنعت پتروشیمی با اجرای طرح تامین مالی زنجیرهای
به گزارش بورس امروز، روح الله ایزدخواه، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس یازدهم درباره طرح تامین مالی زنجیره ای اظهار کرد: صنایع بزرگی در کشور مانند پتروشیمی، فولاد، نفت و گاز، خودرو و … وجود دارد که از دو بخش بالادست و پاییندست بهره میبرند، اما مشکل مشترکشان عدم […]
به گزارش بورس امروز، روح الله ایزدخواه، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس یازدهم درباره طرح تامین مالی زنجیره ای اظهار کرد: صنایع بزرگی در کشور مانند پتروشیمی، فولاد، نفت و گاز، خودرو و … وجود دارد که از دو بخش بالادست و پاییندست بهره میبرند، اما مشکل مشترکشان عدم اتصال این دو بخش به یکدیگر است، لذا بازار سیاه ایجاد می شود و هزینه های گزافی شکل میگیرد، بنابراین مسئله فناوری و بهره وری بین بالادست و پایین دست به نحوی آسیب میبیند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این خصوص یادآور شد: ایجاد روابط همکاری و مالی بین بالادست و پایین دست در قالب زنجیره های صنعتی کشور و تولید که حتی کشاورزی هم شامل آن می شود به معنای شکل دادن تامین مالی خواهد بود که در این صورت هم نیاز به نقدینگی درون زنجیره صنعتی کاهش می یابد و هم هدایت نقدینگی به سمت تولید بهتر انجام می گیرد و تورم تا حد قابل قبولی کنترل خواهد شد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن در خانه ملت ابراز کرد: تحقق این مسئله نیازمند آن است تا در کنار حضور بانک ها، تشکل های حوزه تولید هم حضور داشته باشند تا رابطه همکاری بین بالادست و پایین دست به هدایت درآید و بر آن نظارت صورت گیرد. دولت هم باید به سمتی حرکت کند تا بتواند هزینه های تولید را از این شرایط فعلی به سمت آزادسازی قیمت ها سوق دهد. بنابراین بهتر آن است تا به جای افزایش نرخ بنزین یا گران کردن قیمت خودرو یا کاستن از ارز کالاهای اساسی، به صورت زنجیره ای صنعتی ملاک قرار گیرد زیرا از این طریق گام موثری برداشته خواهد شد.
ایزدخواه در ادامه چنین توضیح داد: انجام این کار سبب خواهد شد تا بحث تامین سرمایه در گردش، هدایت نقدینگی، کنترل تورم و افزایش همکاری های درون زنجیره ای صنعتی سر و سامان گیرد.
وی در خصوص کاهش فساد با استفاده از این شیوه بیان کرد: فساد بیشتر از جنس دو نرخیسازی بازارها شکل می گیرد. به این معنا؛ دارای یک بازار کنترل شده و یک بازار سیاه هستیم که اسباب تولید رانت را در این میان فراهم می سازد که نه به نفع بالادست است و نه برای پایین دست سودی به همراه دارد و در این میان تنها یک گروه صاحب ثروت می شود که از محل فعالیت آنها نیست، بلکه از نابسامانی بازارها نشأت گرفته است.
وی افزود: برای مثال می توان به بحث خودرو اشاره کرد که سال گذشته درباره آن گفته شد بیش از ۸۰ هزار میلیارد تولید رانت شد یا در فولاد و دیگر صنایع به همین شکل بود. چنانچه تامین مالی زنجیره ای به درستی اجرا شود، مانع این رانت های بی مبنا خواهد شد.