خبرهای خوب و بد از اصلاح بورس
به گزارش بورس امروز، بعد از هفته نسبتا صعودی و آرامی که در هفته گذشته پشت سر گذاشتیم بازار سهام دادوستدهای این هفته را با فشار نسبی فروش آغاز کرده است. با این حال تحلیلگران نموداری معتقدند که این عقبگرد اختلالی در روند صعودی بازار ایجاد نمیکند و آن چه مهم است ادامه رفتار بازار […]
به گزارش بورس امروز، بعد از هفته نسبتا صعودی و آرامی که در هفته گذشته پشت سر گذاشتیم بازار سهام دادوستدهای این هفته را با فشار نسبی فروش آغاز کرده است. با این حال تحلیلگران نموداری معتقدند که این عقبگرد اختلالی در روند صعودی بازار ایجاد نمیکند و آن چه مهم است ادامه رفتار بازار در روزهای آتی است.
یک اصلاح ساده
از نگاه تکنیکال شاخص کل با واکنش به سقف کانال نزولی خود همراه شده است. با این حال مهمترین حمایتهای پیش روی شاخص سطوح ۱.۳۸۰ هزار واحد و بعد از آن سطوح نزدیک به ۱۳۵۰ هزار واحد است. بازگشت نماگر کلی بازار تا این سطوح همچنان روند صعودی ایجاد شده را مختل نخواهد کرد و از این دید وضعیت فعلی بازار را میتوان به چشم یک اصلاح ساده در روند دید.
موج بیامان خروج پول
طی ۲ ساعت سپری شده از بازار امروز نزدیک به ۲۹۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شده و حتی صندوقهای درآمد ثابت نیز در این فاصله شاهد خروج ۲۰ میلیارد تومانی سرمایههای خرد بودهاند. اما جنبه نگرانکنندهتر بازار آن است که در هفته گذشته نیز که بازار در مسیر صعودی قرار داشت روند خروج سرمایه متوقف نشد. خالص خروج نقدینگی حقیقی طی هفته اخیر حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان بوده که نشان میدهد به رغم تمام وعدهها و تعیین اهداف توسط مسئولین و مقامات دولتی بدبینیها به بورس ادامه دارد.
خبرهای خوشی که نادیده گرفته میشود
به نظر میرسد مهمترین متغیری که این روزها توسط فعالان بورسی دنبال میشود سرنوشت مذاکرات وین است. آخرین اخبار از خوشبینیها به ادامه روند حکایت دارد؛ تا آن جا که نماینده روسیه در این مذاکرات از احتمال حصول توافق در ابتدای سال جدید سخن گفته است. با این حال بعید به نظر میرسد حتی ریزش دلار در پی کسب توافق بتواند ریسک عملی برای بازار در پی داشته باشد.
در این شرایط عقبگرد نرخ سود اخزا کمتر میان اهالی بازار سهام مورد توجه قرار گرفته است. باید تاکید کرد یکی از مهمترین عوامل فشار بر بورس طی ۳ فصل سپری شده از سال رشد بیوقفه نرخ سود بدون ریسک بوده است. حتی دستیابی به توافق در وین میتواند در کاهش بیشتر نرخ سود اوراق بدهی نقش قابلتوجهی ایفا کند.
میانگین نرخ بازدهی اسناد خزانه در اولین روز دی ماه به بیش از ۲۵ درصد رسیده بود که این عدد در انتهای هفته به کمتر از ۲۴.۵ درصد نزول کرد.
کوچ به کوچکترها
اگر چه ریزش شاخصهای کل و هموزن متناسب بوده و چندان تفاوتی در تغییر این نماگرها مشاهده نمیشود با این حال حجم و ارزش معاملات و همینطور تعداد نمادهای سبزپوش گروههای کوچکتر بازار حاکی از آن است که توجه بورسبازان تا حدودی به این قسمت بازار جلب شده است.
در گروههای محصولات غذایی، قندیها، زراعت و دامپروری، حمل و نقل و املاک و مستغلات تعداد نمادهای سبزپوش چشمگیرتر است. به نظر میرسد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای برخی محصولات یکی از وزنههای معاملات این روزهای بورس است.