درخشش برق طلا در قیمت
در هفته ای که گذشت، اگرچه روند قیمتی طلا در بازارهای جهانی با نوساناتی هیجانی همراه بود، ولی به طور کلی روندی صعودی داشت. لازم به ذکر است قیمت طلا در هفته گذشته از میانگین ۱۲۷۱٫۴۸۰ دلار به ازاء هر اونس در تاریخ ۲۳ ماه آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی، به میانگین قیمت ۱۲۸۲٫۸۵۰ دلار به […]
در هفته ای که گذشت، اگرچه روند قیمتی طلا در بازارهای جهانی با نوساناتی هیجانی همراه بود، ولی به طور کلی روندی صعودی داشت. لازم به ذکر است قیمت طلا در هفته گذشته از میانگین ۱۲۷۱٫۴۸۰ دلار به ازاء هر اونس در تاریخ ۲۳ ماه آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی، به میانگین قیمت ۱۲۸۲٫۸۵۰ دلار به ازاء هر اونس در تاریخ ۲۶ ماه آوریل سال میلادی جاری، رسید. در هفته اخیر در بازارهای جهانی، بهای فلز گرانقیمت طلا تحت تاثیر اتفاقات مهمی به شرح ذیل قرار گرفت.
در هفته معاملاتی گذشته به گزارش سایت Kitco، براساس جدیدترین گزارش آمار اقتصادی آمریکا، میزان مصرف اشخاص در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ میلادی رشدی ۱٫۲ درصدی داشت که کمترین میزان رشد در سالیان اخیر بوده است. این در حالی است که شاخص دلار آمریکا با ۰٫۲۲ درصد افت همراه شد و به ۹۷٫۹۲ واحد افت نمود. همین مسئله در هفته گذشته موجب شد تا به دنبال عدم اطمینان معاملهگران و سرمایه گذاران بینالمللی از وضعیت اقتصادی آمریکا، و افزایش تمایل این معاملهگران جهانی به خرید فلزات گرانقیمت مانند طلا در بازارهای جهانی، قیمت این فلزات با کاهش قیمت همراه گردید.
در همین حال در هفته قبل به گزارش خبرگزاری Reuters، به گزارش انجمن جهانی طلا، در سال ۲۰۱۸ میلادی، بانک های مرکزی کشورهای جهان ۶۵۱٫۵ تن طلا از بازارهای جهانی خریداری کردند که نسبت به سال ۲۰۱۷ میلادی به میزان ۷۴ درصد افزایش داشته است. به گزارش صندوق بین المللی پول از ابتدای سال جاری نیز ۸٫۲ تن طلا توسط بانک مرکزی هند از بازار جمع شده است. به گزارش بانک مرکزی چین، این کشور به عنوان ششمین کشور دارنده ذخایر طلا در جهان، در ماه مارس ۳۶۰ هزار اونس طلا خریداری کرده و حجم ذخایر خود را به ۱۹۰۰ تن رسانده است. بسیاری از کشورهای جهان در تلاش برای تنوع بخشی به ذخایر خارجی خود، در حال خرید هر چه بیشتر طلا هستند. کشور روسیه نیز در ماه مارس ۱۸٫۷ تن طلا خریداری کرده و ذخایر خود را به ۲۱۷۰ تن رسانده است. بسیاری از کشورهای جهان در تلاش برای تنوع بخشی به ذخایر خارجی خود، تقاضای خرید طلا را افزایش داده اند. همین مسئله موجب افزایش قیمت طلا در هفته قبل در بازارهای جهانی گردید.
علاوه بر این در هفته گذشته به گزارش سایت Kitco، طلای فیوچر تحویل ماه ژوئن سال ۲۰۱۹ میلادی با ۰٫۸ درصد رشد نسبت به هفته قبل، به رقم ۱۲۷۶.۱۰ دلار به ازاء هر اونس در روز جمعه، در بازار بورس فلزات نیویورک رسید.
در همین حال در هفته اخیر، به گزارش گروه تحقیقات سایت Kitco، از بین نظر سنجی انجام شده در بین تحلیلگران حرفه ای ۱۸ نفر، در نظرسنجیها شرکت نمودند، که از بین این افراد ۸ نفر پیشبینی رشد قیمت برای طلا، ۶ نفر پیشبینی کاهش قیمت و ۴ نفر نظری بی تفاوت، نسبت به روند قیمت طلا در هفته آتی داشتهاند.
این اتفاقات در حالی است که با احتمال زیادی مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در هفتههای آتی، داده های آماری منتشره از اقتصاد کشورها، تغییرات نرخ بهره بانکی آمریکا توسط بانک فدرال رزرو این کشور، سیاست بانک مرکزی اروپا در افزایش یا ثبات نرخ بهره بانکی این منطقه، مسئله برگزیت در انگلیس، همچنین برنامههای تسهیل مالی بانکهای مرکزی سایر کشورها، دادههای اقتصادی کشور چین، همزمانی فستیوالهای دو کشور چین و هند، بروز تنشهای سیاسی در کشورهای جهان، وضعیت جنگ اقتصادی بین آمریکا و چین، تنش های سیاسی آمریکا و ایران، بروز بلایای طبیعی و همچنین تغیبر بهای نفت در بازارهای جهانی خواهد بود.
تحلیل تکنیکال طلا
با توجه به شواهد و اندیکاتورهای موجود در تحلیل تکنیکال، به نظر میرسد که روند بلند مدت طلا صعودی است، هرچند که ممکن است طلا در این بین اصلاح قیمت نیز داشته باشد. در هفته گذشته طلا روندی صعودی داشت و برای هفته معاملاتی آتی، این پیشبینی برای قیمت طلا وجود دارد که با احتمال زیادی، روندی صعودی داشته باشد.
در این صورت اگر طلا روندی افزایشی داشته باشد، قیمت آن با عبور از نزدیکترین مقاومت مهم و تاریخی خود که ۱۳۰۰ دلار به ازاء هر اونس می باشد، با احتمال زیادی تا سطح مقاومتی ۱۳۳۰ دلار به ازاء هر اونس، نیز افزایش خواهد داشت.
و در غیر اینصورت چنانچه طلا بخواهد تمایل به نزول داشته باشد، در صورت عبور کردن از نزدیکترین ساپورت مهم خود که ۱۲۷۵ دلار به ازاء هر اونس است، احتمال اینکه تا خط حمایتی تاریخی و مهم ۱۲۵۰دلار به ازاء هر اونس نیز کاهش یابد، وجود دارد.
در همین حال با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیر منتظرهای رخ ندهد، به نظر میرسد که طلا در این هفته روندی صعودی داشته باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه گردد. این در حالی است که گواههای موجود در تحلیل تکنیکال نیز از این مسئله حمایت میکند.
روند قیمتی طلا در هفتهای که گذشت به قرار زیر است:
Date | Gold | |
AM | PM | |
۲۰۱۹-۰۴-۲۳ | ۱۲۷۳٫۴۵ | ۱۲۶۹٫۵۰ |
۲۰۱۹-۰۴-۲۴ | ۱۲۷۳٫۸۰ | ۱۲۷۱٫۶۵ |
۲۵-۰۴-۲۰۱۹ | ۱۲۷۷٫۸۵ | ۱۲۸۰٫۸۰ |
۲۶-۰۴-۲۰۱۹ | ۱۲۸۱٫۵۰ | ۱۲۸۴٫۲۰ |
و همچنین نمودار قیمتی طلا در چند سال اخیر به صورت زیر است:
تحلیل نقره در بازارهای جهانی
در طی هفتهای که گذشت، روند قیمتی نقره در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود، ولی به طور کلی نقره روندی نسبتاً صعودی داشت. به نحویکه در هفته گذشته روند قیمتی نقره از میانگین ۱۴٫۹۷۵۰ دلار به ازاء هر اونس در تاریخ در تاریخ ۲۳ آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی، به میانگین قیمت ۱۵.۰۰۰۰دلار به ازاء هر اونس در تاریخ ۲۶ آوریل سال میلادی جاری، معامله گردید.لازم به ذکر است عواملی که در تحلیل طلا عنوان گردید، در تغییرات قیمت نقره نیز در هفته قبل موثر بودهاند.
در همین حال در هفته گذشته به گزارش سایت Kitco، نقره فیوچر تحویل ماه می سال ۲۰۱۹ میلادی با ۰٫۲ دلار رشد نسبت به هفته قبل، به رقم ۱۵٫۳۰۰۰ دلار به ازاء هر اونس در روز جمعه، در بازار بورس فلزات نیویورک رسید.
به نظر میرسد که خواص پرکاربرد بودن فلز گرانقیمت نقره در صنایع مختلف، و همچنین ارزان تر بودن قیمت فلز نقره نسبت به طلا، علاوه بر امتیاز نقره که مامنی امن برای سرمایهگذاری در شرایط بیثباتی سیاسی و اقتصادی به شمار میرود، همواره عاملی می باشد که اقبال سرمایه گذاران به خرید نقره را در بازارهای جهانی به همراه داشته است، و همین امر نیز آینده قیمتی این فلز ارزشمند را در بازارهای جهانی تحت تاثیر خود قرار میدهد.
تحلیل تکنیکال نقره
با توجه به شواهد ملاحظه شده در تحلیل تکنیکال، به نظر میرسد که روند بلندمدت نقره صعودی خواهد بود. در هفته گذشته در بازارهای جهانی، روند قیمتی نقره نسبتاً خنثی بود و برای هفته آینده، این پیشبینی وجود دارد که با احتمال زیادی این فلز گرانقیمت روندی صعودی داشته باشد.
در این صورت اگر فلز گرانقیمت نقره بخواهد روندی افزایشی داشته باشد، با عبور از نزدیکترین مقاومت مهم خود یعنی ۱۵٫۱۰۰۰ دلار، با احتمال زیادی تا سطح قیمتی مهم و مقاومتی ۱۵٫۵۰۰۰ دلار به ازاء هر اونس نیز افزایش خواهد یافت.
و در غیر اینصورت، چنانچه نقره بخواهد روندی کاهشی داشته باشد، با عبور کردن از نزدیکترین ساپورت مهم و تاریخی خود که ۱۴٫۵۰۰۰ دلار است، احتمال اینکه تا سطح حمایتی مهم ۱۴٫۰۰۰۰ دلار به ازاء هر اونس نیز نزول یابد، وجود دارد.
در همین حال با توجه به اتفاقات اخیر و چنانچه اتفاق غیر منتظرهای رخ ندهد، به نظر میرسد که نقره در این هفته روندی صعودی داشته باشد، هرچند که ممکن است در این بین با نوساناتی نیز همراه گردد. این در حالی است که گواههای موجود در تحلیل تکنیکال نیز از این مسئله حمایت میکند.
روند قیمتی نقره در هفته گذشته به قرار زیر است:
Date | Silver |
۲۰۱۹-۰۴-۲۳ | ۱۴٫۹۷۵۰ |
۲۰۱۹-۰۴-۲۴ | ۱۴٫۸۰۵۰ |
۲۵-۰۴-۲۰۱۹ | ۱۴.۸۶۵۰ |
۲۶-۰۴-۲۰۱۹ | ۱۵٫۰۰۰۰ |
و همچنین نمودار قیمتی نقره در چند سال گذشته به صورت زیر است:
تحلیل مس در بازارهای جهانی:
بهای فلز مس در هفته قبل در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود، ولی به طور کلی در هفته گذشته روندی نزولی داشت. به نحوی که قیمت این فلز بنیادین از قیمت ۶۴۲۹ دلار به ازاء هر تن در تاریخ ۲۳ ماه آوریل سال ۲۰۱۹ میلادی، به قیمت ۶۳۹۲٫۰۰ دلار به ازاء هر تن در تاریخ ۲۶ ماه آوریل سال میلادی جاری، رسید.
الف- تحلیل بنیادی:
در شکل زیر نمودارهای قیمتی یک ماهه و یک هفته اخیر فلز مس(تحویل فوری) برحسب دلار/تن در بورس فلزات لندن آورده شده است:
عوامل زیادی در هفته قبل بر قیمت فلز مس در بازارهای جهانی اثر داشتند که مهمترین آن به شرح زیر است.
در ابتدای هفته معاملاتی قبل بنا به گزارش سایت Kitco، انتشار آمار اقتصادی مثبت از اقتصاد کشور آمریکا، موجب گردید تا ارزش نرخ برابری دلار آمریکا در مقابل سبدی از ارزهای عمده جهان مانند یورو افزایش یابد. در نتیجه انتشار این گزارش با رویکرد معاملهگران و سرمایه گذاران بینالمللی به عرضه فلزات بنیادین مانند مس در بازارهای جهانی، بهای این فلز بنیادین در هفته گذشته روندی نزولی یافت. در همین حال در هفته گذشته بنا به گزارش همین سایت، میزان موجودی مس در انبار بورس فلزات لندن با ۸۶۷۵ تن افزایش به ۱۹۴٫۸۰۰ تن رسید که بالاترین میزان در ۷ ماهه اخیر است. همین مسئله نیز موجب بروز ترس از افزایش میزان عرضه مس در بازارهای جهانی گردید که متعاقباً کاهش قیمت این فلز بنیادین را در هفته قبل در پی داشت.
ب- تحلیل تکنیکال:
با توجه به شواهد و اسیلاتورهای موجود در تحلیل تکنیکال، فلز مس روند بلند مدت صعودی دارد و لازم به ذکر است که این فلز بنیادین، نوساناتی را نیز در این بین تجربه خواهد نمود. در هفته گذشته در بازارهای جهانی، فلز بنیادین مس روندی در ابتدا صعودی و سپس نزولی داشت و در هفته بعد با احتمال زیادی دارای روندی صعودی خواهد بود.
در این صورت فلز اگر مس بخواهد روندی افزایشی داشته باشد و در صورت عبور کردن از نزدیکترین مقاومت مهم خود که ۶۵۰۰ دلار به ازاء هر متریک تن میباشد، احتمالاً تا مقاومت قیمتی ۶۸۰۰ دلار به ازاء هر متریک تن نیز افزایش خواهد یافت.
و در غیر این صورت چنانچه مس روندی نزولی داشته باشد، در این صورت با عبور از نزدیکترین ساپورت خود یعنی ۶۳۰۰ دلار به ازاء هر تن، احتمال این که قیمت مس، تا سطح قیمتی حمایتی مهم و تاریخی ۶۰۰۰ دلار به ازاء هر متریک تن نزول یابد، وجود دارد.
اتفاقات فوق در حالی است که علاوه بر موارد فوق، عوامل مهمی مانند میزان رشد GDP کشورهای بزرگ جهان نظیر آمریکا، چین و منطقه یورو، بروز بلایای طبیعی، مسئله تنشهای سیاسی در بین کشورهای جهان مانند آمریکا و چین، همچنین سیاستهای تورمزدایی چین، سیاستهای فدرال رزرو آمریکا در تثبیت یا عدم تثبیت نرخ بهره بانکی، اقدامات سایر بانکهای مرکزی دنیا، نگرانیهای ناشی از افزایش نرخ تورم جهانی و اتفاقاتی نظیر بروز اعتصابات کارگری در معادن مهم مس دنیا خصوصاً معادن مس کشور شیلی و به بهرهبرداری رسیدن معادن مس جدید در تعیین روند آینده فلز بنیادین مس در بازارهای جهانی تاثیرگذار خواهند بود.
منبع:
کارگزاری سی ولکس کالا