کگل، در آستانه جهش درآمدی و کسب سود بیشتر است
به گزارش بورس امروز؛ شرکت معدنی و صنعتی گلگهر سیرجان که با سرمایهای بالغ بر ۱۰هزار میلیارد تومان، در اوایل دهه ۸۰ کار خود را در بورس تهران آغاز کرد، در حال حاضر با ارزش بازار بیش از ۲۳۶هزار میلیارد تومان در بازار اول بورس معامله میشود. دامنه فعالیت این غول معدنی بسیار گسترده است، […]
رشد ۱۵۰درصدی سود خالص، در ۶ ماهه اول ۱۴۰۰
این شرکت که در ۶ ماهه نخست سال جاری، بیش از ۱۱هزار و ۱۰۰میلیارد تومان سود خالص شناسایی کرده در مقایسه با مدت مشابه در سال۹۹، رشدی بیش از ۱۵۰درصدی را به ثبت رسانده، به گونهای که سود خالص شناسایی شده شرکت معدنی و صنعتی گلگهر در نیمه ابتدایی سال۹۹ حدود چهار هزار میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بوده است.
با نگاهی به آمار و ارقام میزان تولید شرکت صنعتی و معدنی گلگهر سیرجان تا پایان مهرماه سال جاری می توان دریافت که این مجموعه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد قابل توجهی را (در مقایسه با رقبا) به ثبت رسانده است.
این شرکت از ابتدای سال تا پایان مهرماه ۱۴۰۰، بیش از ۱۶.۵میلیون تن انواع گندله و کنسانتره سنگآهن تولید کرده که میزان تولیدات شرکت نسبت به هفت ماهه اول سال ۹۹، با رشدی در محدوده ۰.۵درصدی مواجه شده است.
در نگاه اول اینطور بهنظر میرسد که نرخ رشد تولید محصولات گلگهر سیرجان چندان چشمگیر نبوده اما با در نظر گرفتن سهم بیش از ۳۰درصدی این مجموعه در تولید و تامین کنسانتره سنگآهن، میتوان اهمیت رشد تولید محصولات در چنین مجموعه معظمی را دریافت.
جهش درآمدی، در نیمه نخست سال جاری
طبق اطلاعاتی که شرکت بر روی سامانه کدال منتشر کرده میزان فروش محصولات مجموعه معدنی گلگهر سیرجان در نیمه اول سال جاری بیش از ۲۳هزار و ۸۰۰میلیارد تومان بوده که در مقایسه با مدت مشابه در سال۹۹ رشدی نزدیک به ۱۳۰درصد را نشان میدهد که حاکی از ثبت رکورد جدیدی در زمینه فروش محصولات معدنی است.
همانطور که گفته شد میزان فروش محصولات این شرکت در نیمه نخست سال۱۴۰۰، حدود ۱۳۰ درصد رشد کرده به نحوی که میزان فروش این شرکت در سال۹۹ اندکی بیش از ۱۰هزار و ۴۰۰میلیارد تومان را به ثبت رسانده است.
چشم انداز
یکی از مهمترین اتفاقاتی که در طول سال ۱۴۰۰ رخ داده تغییر دولت و روی کار آمدن کابینه سیزدهم در روزهای پایانی تابستان بود که باعث شد سیاست های جدیدی در زمینه صنعت ساختمان سازی در دستور کار قرار بگیرد. مهمترین نمونه ای از این دست سیاست ها می توان به طرح دولت ابراهیم رییسی برای ساخت یا آماده سازی ۴ میلیون مسکن در طول ۴ ساله دولت سیزدهم است.
این در حالیست که دولت دوازدهم تا حد زیادی پروژه مسکن مهر را متوقف کرده بود و فعالان حوزه مسکن نیز از این امر شکایت داشتند. اما اگر دولت سیزدهم موفق به اجرای طرح ۴ میلیون مسکن شود، می توان انتظار داشت که تقاضا برای مصالح ساختمانی هم متعاقب افزایش ساخت و ساز، افزایش پیدا میکند. اگر چنین امری محقق شود و استارت ساخت مجتمع های مسکونی در سراسر کشور زده شود، مجموعه های معدنی هم به دلیل تهیه خوراک اولیه شرکت های فولادی و سیمانی از موقعیت به مراتب بهتری هم در زمینه تولید و همچنین بازاریابی برخوردار خواهند شد.
طبیعی است که در این صورت مجموعه صنعتی و معدنی گل گهر سیرجان که بیش از ۳۰ درصد کنسانتره سنگآهن کشور را تولید میکند، می تواند به درآمد و متعاقبا سود به مراتب بالاتری نسبت به سال های قبل و حتی نیمه نخست سال جاری دست پیدا کند.
از طرفی هم اگر مذاکرات هستهای که در حال حاضر در جریان است به نتیجه مشخصی رسیده و توافقی جدید حاصل شده و یا تفاهمنامه برجام احیا شود، قطعا مسیر برای صادرات محصولات داخلی هموار خواهد شد، از همین رو با توجه به نیازی که در منطقه وجود دارد، دریچهای جدید به روی غولهای صنعتی مانند گلگهر سیرجان باز خواهد شد تا از طریق صادرات محصولات خود زمینه را برای کسب درآمدهای مازاد بر آنچه تاکنون کسب کردهاند، فراهم کنند.