صندوق “اهرم” برای ریسک پذیران به بازار می آید
عزت طیبی مدیرعامل سبدگردان کاریزما در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز با بیان اینکه صندوق اهرمی کاریزما به عنوان اولین صندوق اهرمی بازار سرمایه کشور توانسته مجوزهای لازم را از سازمان بورس کسب کند، اظهار داشت: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته، در تلاشیم تا ۲۷ آذرماه پذیره نویسی این صندوق در بورس […]
عزت طیبی مدیرعامل سبدگردان کاریزما در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز با بیان اینکه صندوق اهرمی کاریزما به عنوان اولین صندوق اهرمی بازار سرمایه کشور توانسته مجوزهای لازم را از سازمان بورس کسب کند، اظهار داشت: با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته، در تلاشیم تا ۲۷ آذرماه پذیره نویسی این صندوق در بورس تهران صورت پذیرد.
طیبی به برخورداری صندوقهای اهرمی از یونیتهای ممتاز اشاره کرد که این یونیتها در بورس پذیره نویسی می شوند.
وی که از صندوق های اهرمی به عنوان نوعی از صندوق سهامی قابل معامله نام می برد، ادامه داد: صندوقهای اهرمی، از یک صندوق صدور ابطالی درآمد ثابت هم برخوردارند که یونیتداران عادی نامیده می شوند.
به گفته وی؛ یونیت داران ممتاز افرادی هستند که سهام صندوق سهامی را دریافت می کنند و یونیتداران عادی نیز با قرض دادن پول به یونیتداران ممتاز یک بازدهی ثابتی را از آنها دریافت میکنند.
بنا به اظهارات مدیرعامل سبدگردان کاریزما؛ در صندوق های اهرمی به نوعی دو صندوق سهامی قابل معامله و صدور ابطالی درآمد ثابت یکدیگر را پوشش میدهند.
طیبی می گوید: یونیت داران ممتاز که ریسک را پذیرفته اند و ETF سهامی اهرمی را خریداری کرده اند، می توانند با پول یونیت داران عادی اهرم بگیریند. اهرم بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصد در زمان با ثبات بازار است.
او در توضییح بیشتر در مورد فعالیت صندوق های اهرمی، صندوق “اهرم” کاریزما را مثال زد و گفت: حدود ۵۰۰ میلیارد تومان در صندوق ETF سهامی که نماد آن «اهرم» است جذب می شود و پس از دریافت مجوز فعالیت، مدیر صندوق به صدور یونیت ها مبادرت می ورزد؛ در این میان برای سرمایه گذارانی که دنبال بازدهی ثابت هستند منابع بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان در حالت یونیت های عادی جذب میشود که پول صرف خرید سهام میشود.
به گفته طیبی؛ بازدهی ثابت سالانه صاحبان یونیت عادی بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است؛ این بازدهی در شرایط خوب به بازار ۲۵ درصد و در شرایط بد بازار ۲۰ درصد قابل تغییر است.
مدیرعامل سبدگردان کاریزما با اشاره به برخورداری صندوق های اهرمی از مدیریت پرتفوی و ریسک به طور مجزا و جداگانه، تصریح کرد: مدیر سرمایهگذاری در این نوع صندوق ها نیز با انتخاب پرتفوی مناسب برای صندوق تلاش دارند تا با فراهم کردن نقدشوندگی بالا در این نوع صندوق ها، از عهده خروج سرمایه گذاران از صندوق برآیند.
وی در خصوص کارکرد صندوق اهرم نسبت به سایر صندوق های فعلی گفت: حداکثر بدهی صندوقهای سهامی فعلی ۱۵ درصد از منابع است و فقط ۵ درصد از ارزش دارایی های این صندوق امکان دریافت اعتبار از کارگزاری ها را دارد، این درحالیست که صندوق اهرم ریسک بیشتری دارد.
بر اساس گفته وی، صندوق های اهرمی برای کسانی طراحی شده است که دنبال ریسک و اهرم بالاتر در بازار سرمایه هستند. این صندوق ها برای مواقع رکود بازار طراحی شده است تا با اعتبار بالاتر اقدام به خرید سهام کند.
طیبی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به افت بازار سرمایه و یکه تازی بازارهای موازی، فرصت بسیار مناسبی پیش روی صندوق های اهرمی قرار دارد.