کووید، اینترنت و همراه اول
به گزارش بورس امروز، درآمد شناسایی شده این شرکت در طول یکماه آبان ۱۴۰۰، ۲۴ هزار میلیارد و ۷۰ میلیون و ۶۶۴ هزار ریال بوده است که ۵۶ درصد آن به درآمد کارکرد مشترکین خطوط اعتباری، ۳۶ درصد به کارکرد مشترکین خطوط دائمی، ۶ درصد به درآمد استفاده از امکانات شبکه توسط سایر شرکت های […]
به گزارش بورس امروز، درآمد شناسایی شده این شرکت در طول یکماه آبان ۱۴۰۰، ۲۴ هزار میلیارد و ۷۰ میلیون و ۶۶۴ هزار ریال بوده است که ۵۶ درصد آن به درآمد کارکرد مشترکین خطوط اعتباری، ۳۶ درصد به کارکرد مشترکین خطوط دائمی، ۶ درصد به درآمد استفاده از امکانات شبکه توسط سایر شرکت های تلفن همراه و مابقی به سایر درآمدها و خالص خدمات ارزش افزوده تعلق دارد.
در ۶ ماهه نخست سال جاری ۹۰ درصد سهام این شرکت به شرکت مخابرات ایران و ۱۰ درصد به سایر سهامداران تعلق دارد. تمام بهای این شرکت را سربار تشکیل می دهد که در ۱۲ ماهه سال گذشته سربار این شرکت ۲۹ هزار میلیارد و ۷۳۵ میلیون و ۵۵۳ هزار ریال بوده و در نیمه نخست سال ۱۴۰۰، بهای تمام شده این شرکت ۱۶ هزار میلیارد و ۵۲۶ میلیون و ۸۲۶ هزار ریال می باشد.
درآمد عملیاتی شرکت ارتباطات سیار ایران در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۹، بیش از ۱۱۲ هزار میلیارد ریال بوده که با رشد ۲۳ درصدی در نیمه نخست سال جاری به مبلغ ۱۳۸ هزار میلیارد و ۴۴۷ میلیون و ۱۸۱ هزار ریال رسیده است. همچنین سود این شرکت در نیمه نخست سال جاری نسبت به دوره مشابه خود در سال گذشته با رشد ۱۵ درصدی برابر شده با مبلغ ۲۱ هزار میلیارد و ۴۱۷ میلیون و ۲۷۳ هزار ریال.
دارایی های ارزی این شرکت در پایان شهریور ۱۴۰۰، برابر با ۵ میلیون و ۹۳۱ هزار و ۴۳۲ دلار، ۲۱ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۵۱۷ یوان، ۹ هزار و ۹۵۰ درهم، ۳۱ میلیون و ۳۲۳ هزار دینار و ۱ هزار و ۶۷۰ پوند می باشد.
دارایی های این شرکت در پایان اسفند سال ۱۳۹۹، ۳۹۱ هزار میلیارد و ۳۶۰ میلیون و ۵۴۱ هزار ریال بوده که در ۶ ماهه نخست سال جاری با رشد ۲۵ درصدی به ۴۸۸ هزار میلیارد و ۳۶۹ میلیون و ۳۲۹ هزار ریال رسیده است. همچنین بدهی این شرکت با افزایش ۲۷ درصدی نسبت به ۱۲ ماهه سال گذشته در نیمه نخست سال جاری به ۴۰۸ هزار میلیارد و ۲۱۳ میلیون و ۹۳۲ هزار ریال افزایش یافته و نسبت بدهی این شرکت در ۶ ماهه منتهی به شهریور ۱۴۰۰ برابر با ۸۳ درصد می باشد، هرچند این نسبت عدد جذابی نمی باشد اما برای این شرکت به دلیل وصول درآمد شرکت به صورت نقدی و پایین بودن دوره وصول مطالبات شرکت امری طبیعی و غیر قابل نگرانی می باشد.
این شرکت در طول ۵ سال اخیر از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ به ترتیب ۹۸ درصد، ۹۷ درصد، ۸۸ درصد، ۸۳ درصد، و ۹۲ درصد از سود قابل تقسیم (DPS) خود را در بین سهامداران تقسیم نموده است.
یکی از طرح های توسعه این شرکت سرمایه گذاری با هزینه برآوردی معادل ۱۶۰ هزار میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال می باشد که با توجه به افزایش درآمد این شرکت در سال جاری و روند صعودی درآمدهای عملیاتی این شرکت طی ۵ سال اخیر و صعودی بودن روند سودآوری نماد همراه و همچنین به سبب بیماری کووید ۱۹ که استفاده از اینترنت را در سال های اخیر افزایش داده است انتظار افزایش درآمدهای عملیاتی این شرکت و به دنبال آن افزایش میزان سودآوری این شرکت را برای سالهای آتی خواهیم داشت.