نوسانات نرخ بهره در ایران
به گزارش بورس امروز، میانگین موزون نرخ بهره بین بانکی از سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۹ به ترتیب ۱۶ درصد، ۱۴ درصد، ۱۸ درصد، ۲۲ درصد، ۲۳ درصد، ۲۷ درصد، ۲۵ درصد، ۱۹ درصد، ۱۹ درصد، ۲۰ درصد، ۱۹ درصد و ۱۸ درصد بوده است.طبق این اعداد مشاهده می کنیم که روند نرخ بهره بین بانکی […]
به گزارش بورس امروز، میانگین موزون نرخ بهره بین بانکی از سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۹ به ترتیب ۱۶ درصد، ۱۴ درصد، ۱۸ درصد، ۲۲ درصد، ۲۳ درصد، ۲۷ درصد، ۲۵ درصد، ۱۹ درصد، ۱۹ درصد، ۲۰ درصد، ۱۹ درصد و ۱۸ درصد بوده است.طبق این اعداد مشاهده می کنیم که روند نرخ بهره بین بانکی از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۳۹۳ یک روند صعودی، از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ یک روند نزولی و از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۳۹۹ یک روند رنج را تجربه کرده است.
در اوایل سال ۱۳۹۹ نرخ بهره بسیار کاهش می یابد و به حدود ۱۰ درصد می رسد که می توان از مهمترین دلایل کاهش نرخ بهره را بیماری کرونا و کم شدن میزان تقاضا برای تسهیلات بانکی نام برد.
در چنین شرایطی جذابیت سرمایه گذاری در بانک ها برای مردم کاهش می یابد. پس از این همزمان با لغو ممنوعیت های کرونایی و افزایش تقاضا برای تسهیلات از بانک ها، دولت مبادرت به انتشار اوراق بدهی کرد و اینگونه با جذب نقدینگی موجود در سیستم بانکداری، تقاضا برای پول را افزایش داد؛ و اینگونه راه را برای افزایش تدریجی نرخ بهره بین بانکی هموار کرد.
همچنین طبق داده های منتشره بانک مرکزی؛ نرخ بهره بانکی در ابتدای سال ۱۴۰۰ و قبل از روی کار آمدن رئیس جمهور جدید(ابراهیم رئیسی)، ۱۹.۹درصد بود و بعد از آن به ۱۹.۸۲ درصد در اردیبهشت ماه رسید.
انتخابات سال ۱۴۰۰ نرخ بهره بانکی را تا ۱۸.۴ درصد کاهش میدهد و در نیمه نخست سال ۱۴۰۰، این نرخ تا ۱۸.۷۴ درصد افزایش می یابد.