استفاده موفق از لجنهای واحد بازیافت پالایشگاه اصفهان در کارخانه سیمان اردستان
به گزارش بورس امروز، در مقیاس پایلوت و سایر مستندات و صورتجلسات، استفاده از این روش برای امحاء این نوع خاک آلوده به مواد نفتی کاملاً بیخطر و به دور از آسیبهای محیط زیستی اعلام شده است، به طوری که می توان این روش را بهعنوان راهکاری بسیار موثر و مطلوب در استفاده از این […]
به گزارش بورس امروز، در مقیاس پایلوت و سایر مستندات و صورتجلسات، استفاده از این روش برای امحاء این نوع خاک آلوده به مواد نفتی کاملاً بیخطر و به دور از آسیبهای محیط زیستی اعلام شده است، به طوری که می توان این روش را بهعنوان راهکاری بسیار موثر و مطلوب در استفاده از این نوع پسماندها و موارد مشابه (با انجام پایلوت مشابه فعالیت پژوهشی اخیر) قلمداد کرد.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت اصفهان در این زمینه گفت: صنایع پالایش نفت مقدار زیادی از پسماندها را از منابع مختلف تولید می کنند که یکی از آنها لجن های ناشی از ته ماندهای نفتی، پساب ها و ضایعات مراحل مختلف جداسازی است. تجمع این لجن ها در پالایشگاه ها باعث ایجاد مسائلی در نقاط مختلف جهان شده است.از طرفی قوانین زیست محیطی نیز مانع دفع این مواد به عنوان فضولات خطرناک به زمین های اطراف می شود و از این رو ضرورت توسعه روش های مختلف برای حذف فلزات سنگین و یا بازیابی ترکیبات نفتی از این لجن ها در سال های اخیر پر رنگ تر شده است.
محسن مرادمند افزود: پالایشگاه اصفهان نیز به عنوان یکی از اصلی ترین پالایشگاه های کشور با مشکل تجمع لجن های با محتوای نفتی بالا مواجه بود، بنابراین پروژه مذکور با هدف بررسی کاربرد لجن های نفتی در فرآیند تولید سیمان در جهت کاهش آلاینده های محیط زیست تعریف شد. در مسیر انجام پروژه ابتدا روش استفاده از لجن های نفتی در تولید سیمان به منظور حذف آلودگی های زیست محیطی مطالعه شد و موانع و مشکلات احتمالی فرآیند مورد بررسی قرار گرفت. سپس با توجه به شرایط پالایشگاه اصفهان و آنالیز دقیق لجن از لحاظ ترکیب شیمیایی، درصد آب، درصد oil و محتوای حرارتی لجن با نمونه برداریهای مکرر،تستهای فیزیکی و شیمیایی استاندارد آزمایشگاه سیمان اردستان بر روی لجن صورت گرفته و فرمولاسیون اختلاط تعیین گردید.
وی با بیان اینکه در این طرح و با نظارت کامل اداره حفاظت از محیط زیست، کلیه آنالیزهای مربوط به محتوای oil، حضور و میزان ترکیبات آروماتیک و نیز حضور و میزان فلزات سنگین توسط آزمایشگاه معتمد محیط زیست انجام و سپس با در نظر گرفتن استانداردهای مربوط به تولید سیمان این لجن های نفتی در تولید سیمان در کارخانه سیمان اردستان فرموله شد.در نهایت تاثیرات افزودن لجنها بر کیفیت سیمان تولید شده بررسی گردید. نتایج این پروژه نشان از قابل تعمیم بودن آن به سایر پالایشگاهها دارد.
منبع:
روابط عمومی شرکت پالایشگاه نفت اصفهان