علی باقری: باید سازوکار روشنی پیشنهاد شود تا اطمینان حاصل کنیم که تحریمها رفع خواهد شد
به گزارش بورس امروز، «علی باقری» معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و رئیس تیم مذاکره کننده در مقالهای در روزنامه انگلیسی «فایننشالتایمز» تصریح کرد که ایران در عین حال که آمادگی دارد در قبال هرگونه ژست خیرخواهانه طرفهای برجام، همکاری کرده و اقدام متقابل انجام دهد، آماده است تا پاسخ متناسبی به هرگونه […]
به گزارش بورس امروز، «علی باقری» معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و رئیس تیم مذاکره کننده در مقالهای در روزنامه انگلیسی «فایننشالتایمز» تصریح کرد که ایران در عین حال که آمادگی دارد در قبال هرگونه ژست خیرخواهانه طرفهای برجام، همکاری کرده و اقدام متقابل انجام دهد، آماده است تا پاسخ متناسبی به هرگونه فشارهای جامعه بینالملل علیه جمهوری اسلامی بدهد.
باقری که روز گذشته (شنبه ششم آذرماه) برای حضور در مذاکرات برجامی روز هشتم آذر ماه در رأس هیأتی وارد «وین» پایتخت اتریش شد، در مقدمه مقاله خود در فایننشال تایمز نوشت: « این هفته، ایران و پنج قدرت جهان در وین برای مذاکرات باصطلاح هستهای گردهم جمع میشوند. چنین اصطلاحی که برای اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مورد استفاده قرار میگیرد، مملو از اشتباه است».
تمامی طرفها باید به مفاد برجام پایبند باشند
وی در ادامه با تأکید بر لزوم پایبندی تمامی طرفهای مذاکرهکننده به مفاد برجام ادامه داد: «کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده به طرز خستگیناپذیری تلاش میکنند تا «مذاکرات» را صرفاً بعنوان فرایندی برای محدود کردن برنامه مشروع و صلحآمیز انرژی هستهای ایران نشان دهند که در معاهدات بینالمللی گنجانده شود و تحت نظارت سازمانهای نظارتی و ناظر باشد. با این حال، از نظر ایران، «مذاکرات» باید اهداف واقعی را دنبال کند و تمامی طرفها آن را رعایت کنند.
هدف اول مذاکرات باید حذف کامل و قابلراستیآزمایی تحریمهای ایران باشد
معاون سیاسی وزیر خارجه ایران سپس تأکید کرد: «در این راستا، ما دو هدف داریم: هدف اول، حذف کامل، تضمین شده و قابل راستیآزمایی تحریمهایی است که علیه مردم ایران وضع شده است. بدون آن، این فرایند به طور نامحدود ادامه خواهد داشت. «مذاکرات» بدون راهحل قوی، برای هیچکس سودی ندارد».
هدف دوم مذاکرات، تسهیل حقوق ملت ایران برای بهرهمندی از دانش هستهای است
باقری در خصوص هدف دوم مذاکرات این طور نوشت: «دومین هدف، تسهیل حقوق قانونی ملت ایران برای بهرهمندی از دانش صلحآمیز هستهای به ویژه فناورری بسیار مهم غنیسازی برای مقاصد صنعتی، طبق مفاد معاهده بینالمللی منع گسترش سلاحهای اتمی (ان پی تی) است».
غرب از هر توافقی برای اعمال فشار بیشتر به ایران استفاده میکرده است
تلاشهای قبلی برای از بین بردن «شکاف اعتماد» بین طرفهای مذاکرات هستهای عمدتاً به این دلیل شکست خورده است که غرب هر توافقی را صرفاً بعنوان سکویی تثبیت شده برای اعمال فشار بیشتر به ایران در نظر میگیرد. در زبان انگلیسی به آن «دبه درآوردن» (Moving the goalpost) میگویید.
خروج یکجانبه ترامپ از برجام، سرنوشت ناگواری برای توافق هستهای رقم زد
این دیپلمات ایرانی در ادامه در خصوص نقش دولت ترامپ در وضعیت فعلی برجام نوشت: «ما این مذاکرات جدید را تحت شرایطی آغاز میکنیم که در زمان تصمیم«دونالد ترامپ» به خروج یکجانبه از این توافق دچار یک سرنوشت ناگوار شد. این یک خیانت در امانت وحشتناک به ایران و ایرانی بود».