تلاش فولاد مبارکه برای کاهش آثار ناشی از قطعی گاز
معاون بهره برداری فولاد مبارکه می گوید: سعی کرده ایم با برنامه ریزی های انجام شده و با ذخیره سازی مناسب محصولات میانی، بتوانیم در فصل سرد که با محدودیت گاز مواجه هستیم تولید پایدار محصولات را داشته باشیم و با یک روند باثبات محصولات نهایی را به بازار عرضه کنیم و از ایجاد تنش و شوک به بازار جلوگیری کنیم.
عباس اکبری محمدی در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز با اشاره به وضعیت مطلوب صنعت فولاد در ایران و دنیا، عنوان کرد: قیمتها نیز از نظر بالانس زنجیره تولید، تقریبا به صورت متعادل ادامه می یابد، روند تولید در ایران کاملا مناسب است و شرکتها به رغم محدودیتهای موجود، موفق شدند به اهداف و برنامههای خود در تولید دست یابند.
به گفته معاون بهره برداری فولاد مبارکه؛ با توجه به سودآوردی خوب صنایع فولادی و معدنی در شش ماهه ابتدایی سال، به نظر می رسد همین روند تا پایان سال ادامه یابد.
وی از صنایع فولادی و معدنی به عنوان یکی از جذابترین و باثباتترین صنایع بازار تا پایان سال نام برد.
- محدودیت گاز بر صنایع حادتر شده است
اکبری در اشاره به محدودیتهای گاز و تاثیر آن بر صنایع فولاد می گوید: با توجه به اینکه صنایع فولاد یکی از صنایع انرژی بر است، هر ساله در تابستان با محدودیت های برق و در فصل سرد سال با محدودیت گاز مواجه میشود؛ اما به نظر می آید که این شرایط در حال حادتر شدن است.
معاون بهره برداری فولاد مبارکه بیان می کند: محدودیت های گازی تاثیر زیادی در تولیدات از دست رفته شرکت های فولادی دارد؛ البته در ایران ضریب به کارگیری خطوط تولید یعنی مقدار تولید واقعی نسبت به ظرفیت خطوط نصب شده بالا است و این مقدار نسبت به مصرف جهانی با توجه به اینکه درصد بالاتری است.
وی ادامه داد: البته این موضوع تهدیدی برای این صنعت حداقل تا یکی دو سال آینده نخواهد بود اما با توسعه تکنولوژِی امکان پایان دادن به این محدودیت ها وجود خواهد داشت.
- اضافه شدن ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاهی
اکبری در اشاره به برنامه ریزی برای تاسیس نیروگاههای جدید، گفت: نزدیک به ۱۰هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاهی بر صنایع اضافه خواهد شد. همچنین برای حوزه گاز هم برنامه ریزی هایی انجام شده است اما به می رسد که در افق سه تا چهار سال بتواند پاسخگو باشد.
این مقام مسوول در فولاد مبارکه در اشاره به محدودیت هایی گازی بر صنایع، ابراز داشت: بر اساس منطقه و موقعیت جغرافیایی و ظرفیت خطوط انتقال گاز این محدودیت متفاوت است، این در حالی است که بیش از ۶۰ درصد مصرف گاز در کشور مربوط به بخش خانگی و غیر مولد است.
او اظهار داشت که روند مصرف خانگی با توجه به سیاستهای گذشته در حال افزایش است و این محدودیت هایی که برای صنایع فولادی و معدنی در نظر گرفته شده با توجه به اولویت بخش خانگی و محدودیت های محلی بوده است و ارتباطی با موجودی انبارها و مواردی از این دست نداشته است.
- قطعی گاز صنایع تا چه زمان ادامه دارد؟
اکبری پیش بینی کرد که اگر محدودیت های گازی مشابه سال گذشته باشد، قطعی گاز تا ۴۰ روز ادامه خواهد یافت؛ البته این موضوع بستگی به شرایط جوی در کشور دارد.
- امکان جایگزینی گاز در صنایع فولادی وجود ندارد
بر اساس گفته وی؛ عمده مصرف گاز در صنعت فولاد به عنوان ماده اصلی برای احیا سنگ آهن است، یعنی به عنوان یک سوخت نیست بلکه به عنوان یک ماده احیاکننده از این گاز طبیعی استفاده می شود.
معاون بهره برداری فولاد مبارکه می افزاید: البته در قسمتهایی که نیاز به ایجاد حرارت است از گاز طبیعی استفاده می شود که در این موارد، قابلیت جایگزینی سوخت وجود دارد، اما عمده مصرف گاز در واحدهای احیا، قابل جایگزینی با سوخت نیست.
او می گوید فولاد مبارکه در راستای سیاستها و پیشبینیهایی که در خصوص محدودیتهای گاز وجود داشته، سعی کرده است که به گونهای برنامه ریزی کند تا محدودیت های گاز به خطوطی که محصولات نهایی را تولید میکند، منتقل نشود.
او تاکید می کند که ما سعی کرده ایم با برنامه ریزی های انجام شده با ذخیره سازی مناسب محصولات میانی بتوانیم در فصل سرد که با محدودیت گاز مواجه هستیم تولید پایدار محصولات را داشته باشیم و با یک روند باثبات محصولات نهایی را به بازار عرضه کنیم و از ایجاد تنش و شوک به بازار جلوگیری کنیم.