نکات مهم درباره پذیره نویسی تجلی توسعه معادن و فلزات
به گزارش بورس امروز، شرکت تجلی را احتمالا با خبر افزایش سرمایه سنگینی که مدتی پیش انجام داد به خاطر داشته باشیم. افزایش سرمایه ۶۲۰ هزار درصدی که سرمایه این شرکت را از یک میلیارد تومان به ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد رسانده است. اما این افزایش سرمایه جنس جدیدی دارد که میتواند قدمی مثبت […]
به گزارش بورس امروز، شرکت تجلی را احتمالا با خبر افزایش سرمایه سنگینی که مدتی پیش انجام داد به خاطر داشته باشیم. افزایش سرمایه ۶۲۰ هزار درصدی که سرمایه این شرکت را از یک میلیارد تومان به ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد رسانده است. اما این افزایش سرمایه جنس جدیدی دارد که میتواند قدمی مثبت در جهت شروع یک تحول درست در عرضه شرکتها باشد.
قرار است ماه آینده و به مدت یک ماه، ۱۵ درصد از سهام این شرکت به صورت پذیرهنویسی با قیمت هر سهم ۱۰۰ تومان به عموم مردم عرضه شود.
تفاوت عرضه اولیه با پذیرهنویسی
عرضه اولیه بدین صورت است که درصدی از سهام این شرکت در یک روز به صورت کشف قیمت به فروش میرسد و سهام آن از روز بعد در بازار بورس یا فرابورس قابلیت معامله شدن را دارد. اما در پذیرهنویسی، سهام هر شرکت با ارزش اسمی ۱۰۰ تومان به فروش میرسد و پس از پایان زمان پذیرهنویسی و انجام امورات ثبت شرکت انجام شود که این اتفاق ممکن است روزها و حتی ماهها به طول بیانجامد که در این مدت نقدینگی سرمایهگذاران بلوکه میشود و پس از بازگشایی قابلیت نقد شدن را دارد.
تفاوت تجلی با دیگر شرکتها
تجلی نخستین شرکت پروژه محور است که به زودی وارد بورس خواهد شد و سهام آن قابل معامله میشود. این شرکت در زمینه زنجیره فولاد از معدن تا نورد فعالیت میکند که باعث میشود به دلیل داشتن پروژه تولید محصولات اولیه و پایه، توانایی فعالیت در پروژههای نهایی زنجیره فولاد را نیز با هزینه مناسبتری انجام دهد.
از جمله پروژههای در حال اجرای شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات پیرامون زنجیره فولاد از معدن تا نورد، شامل گندله سازی، آهن اسفنجی و فولادسازی است! از پروژههای آتی این شرکت نیز میتوان به ساخت اسکله بندر عباس و اکتشاف و استخراج از معادن جدید اشاره کرد.
تفاوت سرمایهگذاری در این شرکت بدین شکل است که مانند شرکتهای دیگر به صورت سالیانه تقسیم سود ندارد و قیمت سهام آن به دلیل NAV محور بودن، با پیشرفت پروژهها افزایش مییابد.
از دیگر نکات مثبت این شرکت در نحوه تامین مالی آن است که برخلاف دیگر شرکتهای این صنعت، از راه دریافت تسهیلات سرمایه مورد نیاز خود را تامین نمیکند و تامین مالی آن از طریق افزایش سرمایه انجام میشود.
ورود سرمایه به شرکت پس از عرضه اولیه
افزایش سرمایه اخیر نیز یکی از همین تامین مالیها است که ۱۷ درصد آن توسط شرکت چادرملو، ۱۷ درصد توسط گل گهر و همچنین ۵۱ درصد آن نیز توسط شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن فلزات تامین میشود. ۱۵ درصد مابقی این افزایش سرمایه نیز قرار است از طریق پذیرهنویسی انجام شود که همین اتفاق نقطه تمایز بسیار مثبتی برای تجلی به حساب میآید.
ماهیت اصلی بورس و فروش سهام به عموم مردم نیز از بدو تولد بازار سرمایه، تامین مالی و ورود سرمایه به شرکت برای انجام طرحهای توسعه و پیشرفت بیشتر بوده است. اتفاقی که مدتهاست در بورس ایران ناپدید شده و سهامداران عمده صرفا برای فروش سهام خود و کسب سود دست به این اقدام میزنند.
حال تجلی با این اقدام نشان داده است که به دنبال انجام پروژهها و پیشرفت شرکت است که امیدواری به آینده این شرکت را بسیار روشن میکند. امید است که این اتفاق شروعی برای اجرای درست عرضه اولیهها و پیشبرد هرچه بهتر و سریعتر طرحهای توسعه شرکتهای دیگر باشد.