تعادل در صنعت فولاد با الگوی جدید عرضه و تقاضا
جعفری تحلیلگر بازار سرمایه و فولاد در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز در اشاره به الگوی جدید وزارت صمت در بازار فولاد و زنجیره آن، اظهارداشت: نظام سهمیه بندی مواد اولیه برای آن دسته محصولاتی که مازاد عرضه دارند حذف خواهد شد و شرکتهایی که محصولاتشان را عرضه می کنند قادر به صادرات مازاد تولیدات […]
جعفری تحلیلگر بازار سرمایه و فولاد در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز در اشاره به الگوی جدید وزارت صمت در بازار فولاد و زنجیره آن، اظهارداشت: نظام سهمیه بندی مواد اولیه برای آن دسته محصولاتی که مازاد عرضه دارند حذف خواهد شد و شرکتهایی که محصولاتشان را عرضه می کنند قادر به صادرات مازاد تولیدات خود خواهند بود. از سوی دیگر در محصولاتی که با کسری عرضه مواجه ایم امکان واردات فراهم خواهد شد.
وی معتقد است: وجود نظام دستوری در اقتصاد به عنوان عاملی برای توزیع رانت، تعادل را در فضای کسب و کار نامتوازن خواهد کرد.بر این اساس دولت سیزدهم سهمیه بندی صنایع مختلف را در چندین مرحله حذف خواهد کرد.
این کارشناس بازار سرمایه می گوید: دولت درصدد حذف نظام سهمیه بندی برای مواد اولیه است تا تعادل را عرضه و تقاضا شکل دهد و در حوزه هایی که کسری وجود دارد، واردات انجام گیرد.
این تحلیلگر بازار سرمایه و فولاد به بحث ارزآوری و تنظیم نظام بازار اشاره کرد و افزود: برای مثال در حوزه سنگ آهن کمبود وجود دارد، برای تامین نیاز داخل حتما می بایست واردات انجام گیرد، در مقابل آن نیز در حوزه هایی که مازاد وجود دارد صادرات انجام گیرد.
او تاکید می کند که این مکانیزم در حال رخ دادن است، اما باید این اقدام مدیریت شده انجام گیرد تا مانع از شکل گیری رانت و حذف سوداگران و واسطه گری شود.
جعفری تاکید دارد که سیستم عرضه و فروشی که در بورس کالا وجود دارد، لازم است که برای تمامی ذینفعان در تعادل قرار گیرد. بر این اساس بود که این قیمت پایه که زمانی بین ۶۰ تا۷۰ درصد شمش صادرات فولاد فوق خلیج فارس بود با توجه تصمیم وزارت صمت و شرایط جهانی افزایش یافت.
او اظهار داشت: سقف قیمت پایه حداکثر بر اساس ابلاغیه ای که توسط بورس کالا اعلام شد در محدوده نوسان قیمت شمش بلوم و مقاطع طولی می تواند برابر با میانگین هفتگی قیمت جهانی در هفته قبل از عرضه با نرخ سامانه سنا باشد.