گاردین: مذاکرهکننده ارشد ایران خواهان تضمین عدم خروج دوباره آمریکا از برجام است
به گزارش بورس امروز، آقای باقری کنی که در فرانسه بوده، با بعضی از مقامهای این کشور دیدار کرده است. او درباره اظهارات ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه به ایرنا گفته است: ما مذاکره هستهای نداریم زیرا موضوع هستهای در سال ۱۳۹۴ در قالب توافق بین ایران و ۱+۵ به طور کامل حاصل شد. […]
به گزارش بورس امروز، آقای باقری کنی که در فرانسه بوده، با بعضی از مقامهای این کشور دیدار کرده است. او درباره اظهارات ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه به ایرنا گفته است: ما مذاکره هستهای نداریم زیرا موضوع هستهای در سال ۱۳۹۴ در قالب توافق بین ایران و ۱+۵ به طور کامل حاصل شد.
وزیر خارجه فرانسه دیروز، سه شنبه نهم اکتبر، در گفتوگوی تلفنی با وزیر خارجه ایران تاکید کرده بود که مذاکرات احیای توافق هستهای برجام باید از نقطه قبلی خود (در ۲۰ ژوئن) آغاز شود.
آقای باقری کنی در واکنش به این اظهارات امروز به ایرنا گفته است: موضوع اصلی که الان پیش رو داریم پیامدهای ناشی از خروج آمریکا از توافق برجام است که آن پیامدها فقط منحصر به تحریمهای غیرقانونی است که علیه جمهوری اسلامی ایران وضع شده است.
مذاکرهکننده ارشد اتمی ایران دیشب از فرانسه راهی آلمان شد که یکی دیگر از اعضای ۱+۴ است.
دور جدید گفتوگوها از روز هشتم آذر برابر با ۲۹ نوامبر در وین آغاز میشود. ایران گفته است که این روز مصادف با سالگرد ترور مجید شهریاری یکی از کارکنان ارشد برنامه اتمی این کشور است.
مذاکرات احیای برجام از اوایل ۱۴۰۰ در شهر وین پایتخت اتریش آغاز شد و در حالی که شش دور خود را سپری کرده بود و طرفهای آن درباره به نتیجه رسیدنش ابراز خوشبینی میکردند، از ماه ژوئن با روی کار آمدن دولت ابراهیم رئیسی متوقف شد.
دولت ابراهیم رئیسی اعلام کرده است که موافق آغاز مذاکرات است اما به گفته وزیر خارجه ایران این مذاکرات از نقطهای که پایان یافته آغاز نخواهد شد بلکه به گفته او ایران طرح دیگری برای ارائه دارد. قدرتهای جهانی از جمله روسیه با شروع مذاکره از نقطه آغاز مخالفت کردهاند.
ایران پیش از سرگیری مذاکرات احیای توافق هستهای، از آمریکا خواسته “تضمین بدهد که هیچ دولتی در ایالات متحده” مجددا خروج از توافق هستهای را “تکرار نخواهد کرد”. اما بسیاری از صاحبنظران سیاسی آشنا به مسائل آمریکا میگویند دولت این کشور نمیتواند از کنگره چنین تضمیمی بگیرد.
ایالات متحده میگوید رئیس جمهور این کشور نمیتواند برای دولتهای بعد از خود تکلیف معلوم کند و این موضوع به یکی از اختلافات دو کشور تبدیل شده است.