مسیر رشد صنعت از «بازار سرمایه» می گذرد
بنی هاشمی در گفتگویی که با نشریه بورس امروز داشت به سهم ناچیز مشارکت بخش خصوصی در تصمیمات مهم اقتصادی کشورانتقاد کرده و گفت که متاسفانه دولت به بخش خصوصی به عنوان رغیب خود نگاه می کند. در ادامه شما مشروح تفصیلی این مصاحبه را می خوانید: *خانه صنعتکاران ایران برای توسعه صنعتی ایران چه […]
بنی هاشمی در گفتگویی که با نشریه بورس امروز داشت به سهم ناچیز مشارکت بخش خصوصی در تصمیمات مهم اقتصادی کشورانتقاد کرده و گفت که متاسفانه دولت به بخش خصوصی به عنوان رغیب خود نگاه می کند. در ادامه شما مشروح تفصیلی این مصاحبه را می خوانید:
- *خانه صنعتکاران ایران برای توسعه صنعتی ایران چه برنامه هایی در دستور کار دارد؟
در ابتدا مایلم تشکر خودم از شما را بابت ترتیب دادن این مصاحبه اعلام کنم. باید عرض کنم مهمترین رسالت خانه صنعتکاران ایران به عنوان یک مجموعه ای بزرگ و تشکیلاتی مردم نهاد، با ۸۵۰۰ عضو، کمک به رفع موانع تولید و تسهیل گری به نفع صاحبان صنایع در کشور است و در یک کلام موجز، کمک به ارتقاء اقتصاد ملی است. در همین راستا تشکیلات ما مشکلات صنعت کشور را شناسایی و با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی برای آن راهکار ارائه نموده و بدین ترتیب عملا از صنعت کشور حمایت تمام قد می نماید.
متاسفانه یکی از آسیب های ریشه ای در اقتصاد کشور ما این است که «حمایت از اقتصاد تولید محور» در بین لایه های میانی مدیران، تنها در حد شعار و حرف باقی مانده درحالی که خانه صنعتکاران ایران در میانه این کارزار سخت حضور معناداری دارد. نکته بعدی اینکه دولت به بخش خصوصی به عنوان رغیب خود نگاه میکند، این در حالی است که ما معتقدیم مسیر رشد اقتصادی و توسعه پایدار از بخش خصوصی میگذرد. بنابراین لازم است بخش خصوصی در تصمیم سازیهای کلان اقتصادی کشور نقش موثرتری داشته باشد.
- یکی از مهمترین اهداف خانه صنعتکاران ایران، کمک به توسعه اقتصادی مناطق محروم و ایجاد اشتغال در زمینههایمختلف بوده است، در این رابطه چه اقدامات مهمی صورت گرفته است؟
بنده حدود هشت ماه است که در خانه صنعتکاران ایران با رای هیات امنا، مسئولیت این مجموعه را عهده دار شده ام و توانسته ایم در این مدت نسبتا کوتاه با کمک قوای محترم مجریه و قضاییه حدود ۲۵۵۰ فرصت شغلی را تثبیت کنیم.
بد نیست بدانید تمرکز ما در حوزه مناطق محروم بیشتر از این باب است که چه باید کرد تا با کارآفرینی و استغالزایی جلوی مهاجرت به کلان شهرها را گرفت. در واقع ما به این حوزه با یک دید استراتژیک و بلند مدت نگاه میکنیم. از همین رو ما در خانه صنعتکاران ایران با رایزنیهای پر دامنه ای که داریم در تلاش هستیم مسیر موفقیت را برای صنعتکاران خصوصا در مناطق محروم به کوتاهترین مقدار ممکن تقلیل دهیم.
- *یکی از اقداماتی که خانه صنعتکاران ایران در راستای تحقق آن بسیار تلاش کرد موضوع اجازه نوسازی و ارتقاء فناوری تا دو برابر ظرفیت واحدهای تولیدی در شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران بود، این موضوع تا کجا پیش رفته است؟
در این بخش مانعی که وجود داشت مربوط به مصوبه سال ۱۳۴۷ هیات وزیران بود؛ بابت اینکه اجازه ایجاد واحدهای تولیدی در شعاع ۱۲۰ کیلومتر داده نشده بود. از همین رو برای حل مشکلات صنعتکاران که قصد توسعه کمّی واحدهای تولید خود را داشتند، این موضوع در دستور کار خانه صنعتکاران ایران قرار گرفت. از آن جایی که خانه صنعتکاران ایران در بدنه تولید کشور قرار دارد و ما هفتگی به چند استان کشور سفر میکنیم، در بطن مشکلات صنعتکاران عزیز هستیم، لذا سعی کردهایم با توجه به جایگاه خانه صنعتکاران ایران در دولت، قوه قضایه و مجلس با راهکارهایی که ارائه میدهیم در رفع این مشکلات، نقش ارزندهای را ایفا کنیم.
جالب است بدانید در همین راستا در دیداری که با صنعتکارانِ در شعاع ۱۲۰ کیلومتری داشتیم، متوجه شدیم تولیدکنندگانی وجود دارند که در شرایط تحریمی به ۴۶ کشور دنیا در حال صادرات هستند و جالب است که این واحدهای تولیدی پروانه صنعتی هم نداشتند و فقط پروانه صنفی اخذ کرده اند و حتی علی رغم رعایت تمام پروتکل های بهداشتی نیز اجازه توسعه کسب و کار خود را نداشتند.
بنابراین ما در کمیسیون صنایع مجلس محترم با پیگیریهایی که انجام دادیم خوشبختانه این مشکل رفع و واحدهای تولیدی که قصد توسعه دارند، میتوانند تا دوبرابر ظرفیت تولید خود اقدام به توسعه نمایند.
- خانه صنعت چندی پیش از مجلس درخواست کرد که کارگروه مشترک با کمیسیون عمران مجلس به جهت رسیدگی به مشکلات رانندگان ایجاد شود؛ این موضوع به کجا رسید و آیا اقدامی در این زمینه انجام شد؟
ما در این رابطه دو نامه به مجلس زدیم؛ یک نامه به دکتر قالیباف رئیس محترم مجلس و دیگری به آقای دکتر قاضی زاده یعنی در زمانی که ایشان نائب رئیس مجلس بودند؛ که در راستای آن مقرر شد جلساتی که از این پس در حوزه تخصصی کامیونداران برگزار میشود، حتما نمایندهای از این انجمن یا خانه صنعتکاران ایران حضور داشته باشد که بتواند نقطه نظرات کارشناسی خود را مطرح کند که بر اساس آن تصمیمات درستی اتخاذ شود.
- اخیرا خانه صنعتکاران ایران اقدام به امضا تفاهم همکاری با کارگزاری بانک ملی ایران کرده است؛ شما در راستای این تفاهمنامه قرار است چه اقداماتی انجام دهید؟
یکی از مواردی که ما در تلاش هستیم زیرساختهای آن به وجود بیاید و مطالبهگری میکنیم، حضور در فضای بورس است. چرا که معتقدیم که اگر بازار سرمایه به آن جایگاه واقعی خودش برسد، بیشتر مشکلات صنعتکاران و تولیدکنندگان ما حل خواهد شد چرا که بهترین مسیر برای جذب سرمایه برای تولیدکننده ما بازار سرمایه است. البته به شرطی که دخالت های دولت در بازار سرمایه کم شده و قیمت های دستوری را مدیریت کنند. در واقع بازار سرمایه باید یک ساختار مستقل داشته باشد.
در حال حاضر تولیدکنندگان بسیاری هستند که قصد ورود به بازار سرمایه را داشته لذا در همین راستا ما کارگزاری بانک ملی را انتخاب کردهایم تا در کنار صنعتکاران ما باشند و به آنها مشاوره تخصصی برای ورود به بازار سرمایه بدهند و در کنارشان باشند و در مسیرهایی که نیاز به تسهیل گری است کمکشان کنند.
ما بر این باور هستیم که تولیدکنندهای که میخواهد موفق باشد، حتما باید به بازار سرمایه ورود کند.