حضور سهامداران اقلیت در اداره بنگاه ها دور از انتظار نیست
به گزارش بورس امروز،عسکری مارانی خبره بازارسرمایه در پی نشستی در غرفه سرمایه گذاری ملی ایران مطرح کرد: با توجه به بزرگشدن بازار از نظر حجم و تنوع صنایع موجب شده یک فرد به تنهایی قادر به حرکت های خودش در ارتباط با افزایش ثروت انجام دهد، نباشد. وقت آن رسیده که سهامداران خرد و […]
به گزارش بورس امروز،عسکری مارانی خبره بازارسرمایه در پی نشستی در غرفه سرمایه گذاری ملی ایران مطرح کرد: با توجه به بزرگشدن بازار از نظر حجم و تنوع صنایع موجب شده یک فرد به تنهایی قادر به حرکت های خودش در ارتباط با افزایش ثروت انجام دهد، نباشد. وقت آن رسیده که سهامداران خرد و حقیقی تشکل خودشان را سازمان دهی تا از این بازار رشد مورد نیاز را بدست بیاورند.
وی افزود: بالای هزارو پونصد میلیارد تومان طی چند روز گذشته معامله صورت گرفته و نوید بخش روزهای خوش برای بازار سرمایه خواهد بود. بخش تجدید ارزیابی نه اعتقاد شخصی من ؛ بلکه این بخش باید در کل اقتصاد ملی اتفاق بیفتد و تنها منوط به شرکت های بورسی نشود. ما الان مرز ۲۵ میلیون تن فولاد را رد کردیم و تقریبا بخش های مختلف اقتصادی با وجود برخی محدودیت های جهانی اما در حد قابل قبول جهانی کار می کند و کشور می تواند مسیر خود را از نظر سخت افزاری به درستی پیش ببرد.
مارانی اشاره کرد: در شرایط کنونی به نظر می رسد که صادرات غیر نفتی بتواند جوابگوی وضعیت اقتصادی در کشور باشد.در شرکت سرمایه گذاری ملی باید بتوانیم حضور سهامدار اقلیت را در اداره بنگاه ها تداوم ببخشیم. مدیران شرکت ها بر اساس راندمان و بنگاه ها بر اساس واقعیت دارایی موجود مورد ارزیابی قرار بگیرند.
وی افزود: امیدواریم تمامی حضار شرکت کننده در این نشست؛ این پیام را به دیگران منتقل کنند که در راستای ارتقای شرکت و صنعت سال جاری پرسش و پاسخ درست در مجامع بنا نهاده شود.چرا که این اتفاق می تواند شعار امسال مبنی بر رونق تولید که از سوی مقام معظم رهبری تعیین شد را محقق کند.باید پرسش گری صحیح از سوی سهامداران در مجامع فرهنگ سازی شود.با ساختار فعلی و مدیران کنونی در سرمایه گذاری ملی اهداف حضور سهامداران اقلیت در اداره بنگاه ها دور از انتظار نیست.
خبره ی بازاسرمایه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر سازمان بورس و اوراق بهادار با مصوبه حاکمیت شرکتی و گماردان مدیران مستقل در شرکت ها؛ زمینه تحقق این امر را فراهم کرده است.بابد قبول کنیم یکسری از هرینه های بنگاه های ما هنوز بر اساس در آمد واقعی نشده است. پس هر شرکتی را که می خواهید نگاه کنید این را مورد توجه قرار دهید.
مارانی اظهار داشت: فکر نمی کنم دولت در معادن بیشتر از این بخواهد ریسک کند.وقتی در مورد پی به ایی صحبت می کنیم باید ایی را درست محاسبه کنیم. فروش های امسال قطعا از فروش سال قبل نوید بخش تر خواهد بود.اگر بخواهیم درست ارزیابی کنیم ما افزایش قابل توجهی در قیمت ارز و طلا نخواهیم داشت.یکی از بازارهایی که بخواهد اگر حرکت در آن ایجاد شود بازار ثانویه است.اگر بخواهد طمع بیشتری بازار ثانویه داشته باشد؛ تاثیر منفی آن بر بازارهای موازی نمود پیدا خواهد کرد.
وی در انتها اضافه کرد: تقریبا ۳۵ درصد بازار ثانویه سهامش دست خصوصی سازی که اگر این مقدار وارد بازار شود، ابتدا ریزش داریم اما با فهم اینکه سرمایه گذاری جذاب تر است؛ بازار داغ تر خواهد شد.