بانک سینا سهام مخابرات ایران را واگذار می کند؟
به گزارش بورس امروز، بانک سینا به عنوان چهارصد و سی و نهمین شرکت در تابلوی اول بازار فرعی بورس از سرمایه بیش از ۲۳ هزار میلیارد ریالی برخوردار است. این بانک به موجب ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید و سیاست کاهش سرمایه گذاری های نظام بانکداری سالانه حداقل ۳۳ درصد اموال […]
به گزارش بورس امروز، بانک سینا به عنوان چهارصد و سی و نهمین شرکت در تابلوی اول بازار فرعی بورس از سرمایه بیش از ۲۳ هزار میلیارد ریالی برخوردار است.
این بانک به موجب ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید و سیاست کاهش سرمایه گذاری های نظام بانکداری سالانه حداقل ۳۳ درصد اموال بانک اعم از منقول، غیرمنقول و سرقفلی را که به تملک آنها و شرکتهای تابعه آنها درآمده است و به تشخیص شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مازاد می باشد را واگذار کنند .
همچنین در این الزام، واگذاری سهام تحت تملک بانک ها و شرکت های تابعه آنها در بنگاه هایی که فعالیت های غیربانکی انجام می دهند، به استثنای طرح های نیمه تمام شرکتهای تابعه نیز مورد تاکید قرار گرفته است. بلافاصله در ماده ۱۷ قانون رفع موانع تولیداشاره شده است که در صورت عدم انجام تکالیف ماده ۱۶ قانون، مجازات هایی برای این گروه از شرکت ها در نظر گرفته خواهد شد.
در راستای انجام این ماده قانونی در سال ۱۳۹۸ بانک سینا فروش ۱۰ درصد سهام شرکت توسعه اعتماد مبین را شش بار به مزایده گذاشت؛ همچنین مزایده فروش ۱۰۰ درصد سهام شرکت توسعه سینا نیز دیگر شرکت تابعه بانک سینا بود که از سوی این بانک ۳ مرتبه به آگهی گذاشته شد. اما هیچ یک از مزایده های برگزار شده در سال ۱۳۹۸ نتیجه ای برای بانک در نداشت.
درادامه اجرای ماده ۱۶ قانون رفع موانع تولید در سال ۱۳۹۹، بانک سینا مجدد مزایده ۱۰ درصدی سهام شرکت توسعه اعتماد مبین را به آگهی گذاشت بازهم این مزایده ها بانک را به فروش سهام این شرکت هدایت نکرد. و اما در سال ۱۴۰۰، از ابتدای سال تاکنون ۲ مرتبه فروش سهام شرکت توسعه اعتماد مبین مزایده شد و این مزایده ها آن مشتری مورد انتظار بانک را به سمت این مجموعه متعلق به بنیادمستعضفان هدایت نکرده است. پس از ناکامی بانک سینا در فروش ۱۰۰ درصدی سهام توسعه سینا، این بانک دیگر هیچ مزایده ای را برای واگذاری سهام توسعه سینا برگزار نکرده است.
لازم به ذکر است که شرکت توسعه اعتماد مبین سهامدار ۳۷ درصدی شرکت مخابرات ایران است.