آستان قدس رضوی فعالیت خود را در بازار سرمایه توسعه میدهد
مدیرعامل شرکت کارگزاری رضوی اعلام کرد که تاسیس گروه مالی در آستان قدس رضوی به نام «سریر رضوی» به موازات شرکت کارگزاری رضوی در حال ایجاد است و تا آخر ماه جاری فعالیت خود را در بازار سرمایه آغاز خواهد کرد. گرچه آستان قدس سهامدار غالب است اما کارگزاری رضوی هم در جمع سهامداران آن می باشد. همچنین صندوق بازارگردانی “فخر رضوی” نیز تا یک ماه دیگر به ثبت خواهد رسید.
محسن محمدی مدیرعامل شرکت کارگزاری رضوی در گفت وگو با خبرنگار بورس امروز به زیان دوره رکود کارگزاری ها اشاره کرد و در این رابطه افزود: سال گذشته بالا بودن اقبال عمومی به بازار سرمایه کارگزاران را ملزم به جذب نیروهای جدید و توسعه زیرساختهای خود کرد. متاسفانه در آن دوره نگاه حاکم را بر حذف سودهای کلان کارگزاریها به واسطه کارمزدهای معاملاتی که از محل بالا بودن حجم معاملات برای کارگزاران حاصل شده بود، هدایت کرد. این درحالیست که شرایط مطلوب بازار همیشگی و پایدار نیست و در دوران رکود بازار کارگزاران تحت فشار درآمدی هستند و هزینه های پرسنلی و زیرساختی خود را نمی توانند متوقف کنند.
وی ادامه داد: این نگاه حاکم در نهایت سبب شد تا مصوبه کاهش ۲۰درصدی کارمزد ضمن تخصیص ۳۷ درصدی الباقی کارمزد به صندوق توسعه اجرایی شود. در حالی که در آن مقطع زمانی، کارگزاران بعد از چند سال رکود سودی مقعطی کسب می کردند. حاصل این سود هم منجر به توسعه زیرساخت ها شده بود. اکنون با گذشت بیش از یکسال از اجرای این مصوبه در شرایط رکود حاکم بر بازار سرمایه، این ابلاغیه هنوز پابرجاست و اصلاح نشده است.
مدیرعامل کارگزاری رضوی پیشنهاد داد که تا بهبود شرایط بازار فعلا کارگزاری ها را از پرداخت آن معاف شوند.
۹۵ درصد کارمزد کارگزاری رضوی از مردم است
محمدی در ادامه اظهارات خود به برنامه های توسعه ای این کارگزاری اشاره کرد که در شرایط کنونی این کارگزاری تمرکز خود را در توسعه زیر ساخت های IT و ICT قرار داده است.
وی در برابر این موضوع که معمولاً نهادهای شبه دولتی به علت انجام معاملات هلدینگ مادر چندان به کارمزدهای ناشی از سهامداران خرد وابسته نیستند، گفت: اتفاقا این موضوع در مجموعه کارگزاری رضوی کاملا برعکس است؛ ماموریت اصلی این کارگزاری خدماترسانی به مردم است و جزو شعارهای اصلی آن محسوب می شود. به طوری که ۹۵ درصد کارمزد کارگزاری این نشرکت از محل معاملات سهامداران خرد حاصل می شود.
او با تاکید به اینکه هموراه نگاه ما به سمت سهامداران خرد بوده است، می گوید: همواره سعی کرده ایم که به صورت منظم جذب مشتری حقیقی داشته باشیم. آن چه که منجر به کسب جایگاه مناسبی برای این کارگزاری در بازار رقابتی این صنعت شده، توجه ویژه به مشتریان، عدالت در رسیدگی به امور مشتریان و توزیع منابع مالی به آن ها بوده است.
محمدی توضیح می دهد: حتی مشتریانی که سابقه همکاری کمی با ما داشته و رقم بسیار پایینی در سبد خود داشتند هم از نگاه و برنامه های تشویقی کارگزاری حذف نشدهاند و مورد توجه این شرکت کارگزاری قرار داشتند. شرکت کارگزاری رضوی به صورت دوره ای برای کلیه مخاطبین و گروه های تخصصی فعال در بازار جلسات اطلاع رسانی و آموزشی برگزار می کند. بخش اعتبارات کارگزاری به صورت سیستمی و نظاممند و نهایتا ظرف یک هفته به درخواست مشتریان پاسخ میدهد و در حد توان درخواستها اجابت میشود.
بر اساس گفته وی، در راستای رعایت قوانین بورس و قواعد شرعی هر چند وقت یک بار، مازاد درآمد اعتباری کارگزاری بین مشتریان بطور عادلانه و بر اساس فعالیت های آنها تقسیم و به آن ها تخصیص داده میشود. چنین اقدامات شفاف، صادقانه و عادلانهای موجب وفاداری بیش از پیش مشتریان به کارگزاری می شود. ما نیز تمام تلاش خود را برای ارتقای کارآمدی و اعتماد مردم به کارگزاری به کار می بندیم.
اقدامات پذیرش سه شرکت توسط کارگزاری انجام شد
وی از تاسیس گروه مالی در آستان قدس رضوی به نام «سریر رضوی» خبر داد و گفت: این شرکت به موازات شرکت کارگزاری رضوی در حال ایجاد است و تا آخر ماه جاری فعالیت خود را در بازار سرمایه آغاز خواهد کرد. گرچه آستان قدس سهامدار غالب است اما کارگزاری رضوی هم در جمع سهامداران آن می باشد.
محمدی یکی دیگر از اقدامات این کارگزاری را تاسیس شرکت صندوق بازارگردانی “فخر رضوی” اعلام کرد که تا یک ماه دیگر ثبت خواهد شد.
وی در این رابطه توضیح داد: سرمایه ابتدایی این صندوق ۲۵ میلیارد ریال است، اما به صورت کلی هر شرکتی که می خواهد بازارگردانی انجام دهد، برای این عملیات منابع مالی ای را به طور ویژه تخصیص می دهد. در این راستا و به صورت خاص برای هر قراردادی که این شرکت کارگزاری با شرکتها منعقد می کند تامین مالی انجام میدهد و ما بازارگردانی را برای آنها اجرا میکنیم.
مدیرعامل کارگزاری رضوی با بیان اینکه اقدامات پذیرش و یا درج سه شرکت زیر مجموعه آستان قدس رضوی در سال ۱۴۰۰ توسط کارگزاری انجام شده است، ابراز داشت: شرکت خمیر مایه رضوی شهریورماه از سوی کمیته فرابورس تایید گرفت. شرکت بعدی نخریسی خسروی است که یکی از شرکتهای بسیار معتبر و قدیمی استان خراسان و یکی از قطبهای نخ کشور محسوب می شود. سومین شرکت نیز، شرکت قند تربت است که اکنون در بازارپایه زرد درج شده و نماد آن در حال معامله است. امیدواریم که در زمستان نماد این شرکت از بازار پایه به بازار دوم فرابورس انتقال یابد.
وی می افزاید: بر اساس اذعان مسئولان فرابورس، به جرات می توان گفت بهترین راهبری هایی که در پرونده های پذیرشی انجام گرفته، توسط کارگزاری رضوی انجام شده است.
محمدی با بیان اینکه به احتمال زیاد تا قبل از اتمام سال جاری عرضه اولیه آنها صورت گیرید، بیان کرد: البته امیدوارم هستیم این اقدام در زمستان انجام شود.
برنامه توسعه شعب کارگزاری رضوی
وی در انتهای سخنان خود از توسعه شعب این کارگزاری خبر داد و گفت: در سال گذشته ۶شعبه جدید در شهر های مختلف مانند مشهد، یزد، زنجان، قم و تهران تاسیس کردیم و در سال جاری و سال آینده نیز هم شعب جدیدی تاسیس خواهیم کرد تا بتوانیم شبکه مویرگی را در کل کشور توسعه دهیم تا دسترسی مردم به کارگزاری ما آسان تر شود.