عدم امکان حذف دلار از قیمت پایه محصولات فولادی
مدیر تامین منابع و سرمایه شرکت مجتمع فولاد صنعت بناب یکی از مشکلات اصلی فولاد را حامل انرژی عنوان کرد و در این رابطه گفت: از خردادماه تا اواسط شهریورماه شرکتهای فولادی حق تولید نداشتن با ظرفیت کامل را نداشتند. رحمان نقشی مدیر مالی و مدیر تامین منابع و سرمایه شرکت مجتمع فولاد صنعت بناب […]
مدیر تامین منابع و سرمایه شرکت مجتمع فولاد صنعت بناب یکی از مشکلات اصلی فولاد را حامل انرژی عنوان کرد و در این رابطه گفت: از خردادماه تا اواسط شهریورماه شرکتهای فولادی حق تولید نداشتن با ظرفیت کامل را نداشتند.
رحمان نقشی مدیر مالی و مدیر تامین منابع و سرمایه شرکت مجتمع فولاد صنعت بناب در گفتگو با خبرنگار بورس امروز با بیان اینکه حذف دلار از بازار فولاد امکان پذیر نیست، دلیل این امر را وابستگی شدید زنجیره تامین فولاد از نظر تامین مواد اولیه و فروش آن به قیمت دلار و ارز عنوان کرد.
وی از دلار به عنوان بهترین ارز قابل تبدیل برای صنعت فولاد نام برد.
وی با اشاره به تامین بخش زیادی از مواد اولیه شرکتهای فولادی از خارج از کشور، انجام واردات و خریدهای خارجی را نیازمند برخورداری شرکت ها از ارز خارجی عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بازارهای خارجی برای فروش میلگرد، تیرآهن و انواع محصولات فولادی بازارهای خوبی به شمار میآید.
مدیر تامین منابع و سرمایه شرکت مجتمع فولاد صنعت بناب می گوید: در حال حاضر اغلب شرکتهای فولادی، صادرات دارند که این امر باعث ورود ارز حاصل از صادرات میشود؛ از همین رو فعلا وابستگی شدیدی به دلار داریم. اگرچه این وابستگی به ارز دلاری همواره وجود دارد.
نقشی اصلاح ساختار فولاد را مستلزم حمایت دولت دانست که در این میان یکی از اقدامات مهم دولت در این زمینه را تامین انرژی مورد نیاز صنعت فولاد ذکر کرد.
وی با اشاره به تغییر حدود ۴۵۰ تا ۵۰۰ درصدی نرخ حامل های انرژی در سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، اضافه کرد: به رغم این نوسانات شدید قیمت حامل های انرژی، از خردادماه تا اواسط شهریورماه سال جاری شرکتهای فولادی حق تولید با ظرفیت کامل را نداشتند.
وی پیشنهاد داد: دولت با اختصاص سهمیه انرژی بیشتر یا ساخت نیروگاه هایی که بتواند انرژی شرکتهای فولادی را تامین کند، می تواند کمک بسزایی داشته باشد.
مدیر مالی و مدیر تامین منابع و سرمایه شرکت مجتمع فولاد صنعت بناب با بیان اینکه بخش زیادی از بهای تمام شده شرکتهای فولادی را مواد اولیه تشکیل میدهد، بین ۷۵ و ۸۰ درصد از قیمت تمام شده را مواد اولیه عنوان کرد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر بین ۳۰ تا ۴۰ درصد مواد اولیه از خارج از کشور تامین میشوند؛ از همین رو قیمت دلار و ارز تاثیر خیلی زیادی در محاسبات و قیمتگذاری کالاها خواهد داشت.