وسنا و تعدیلات ۶۱۹ میلیارد تومانی پیش رو با توجه به تهاتر
محسن مقیمی فیروزآباد تحلیل گر بنیادی بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: شرکت سرمایه گذاری نیروگاهی ایران(وسنا) در سالهای آغازین تجدید ساختار در صنعت برق ایران با هدف سرمایه گذاری بخش خصوصی تولد یافت تا بتواند به عنوان یک عامل مهم در این راه کمک کننده و اثر گذار باشد و […]
محسن مقیمی فیروزآباد تحلیل گر بنیادی بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: شرکت سرمایه گذاری نیروگاهی ایران(وسنا) در سالهای آغازین تجدید ساختار در صنعت برق ایران با هدف سرمایه گذاری بخش خصوصی تولد یافت تا بتواند به عنوان یک عامل مهم در این راه کمک کننده و اثر گذار باشد و همزمان از فرصت های بوجود آمده نیز بهره برداری نماید.
وی افزود: این شرکت با بیش از یک دهه فعالیت، موفق به سرمایه گذاری در تعدادی از پروژه های نیروگاهی گردیده و در حال حاضر با چهار شرکت زیرمجموعه، در تأمین و عرضه انرژی الکتریکی، بهره برداری، نگهداری از نیروگاه و خدمات نوین سرمایه گذاری و تجاری در توسعه صنعت برق ایران تلاش نموده است.
شرکت های نیروگاهی مجموعه شامل ۳شرکت عمده زیر می باشد:
تحلیل گر بازارسرمایه خاطرنشان کرد: طبق شفاف سازی شرکت در راستای بهره مندی از ظرفیت های پیش بینی شده در ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و همچنین بهره مندی از مزایای بند (و) تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور، تفاهم نامه ای بین بانک صنعت و معدن، شرکت تولید نیروی آذرخش و شرکت توانیر منعقد و براساس آن مقرر گردید بدهی شرکت تولید نیروی آذرخش به بانک صنعت و معدن (مبلغ ۳٫۲۳۳٫۱۳۷٫۳۰۵٫۵۰۴ ریال) با مطالبات شرکت مذکور از وزارت نیرو (توانیر) با استفاده از اسناد تسویه خزانه نوع دوم تهاتر گردد.
بر اساس تهاتر نامه فوق الذکر، فرم های موافقت بانک صنعت و معدن و شرکت توانیر پس از تکمیل و امضاء به وزارت اقتصاد و دارائی جهت صدور اسناد مذکور ارسال شده است. انشاا… با پیگیری های بیشتر، اسناد تسویه خزانه صادر و بدهی بزرگ شرکت تولید نیروی آذرخش تسویه شده و زمینه برای اجرای طرح توسعه نیروگاه علی آباد گلستان (بخش بخار به ظرفیت ۴۸۰ مگاوات) فراهم خواهد شد. شایان ذکر است درصورت اجرای کامل تعهدات توسط شرکت توانیر، مراتب در قالب فرم اصلاحیه به اطلاع سهامداران محترم خواهد رسید.
در این راستا برای روشن شدن موضوع، صورت های مالی را بررسی گردید تا مشخص شود با تهاتر این بخش از بدهی چه تغیراتی صورت خواهد پذیرفت.
وی افزود: با توجه به صورت های تلفیقی ۱۳۹۶ وسنا مشخص شد که شرکت های گروه در مجموع ۱۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دریافتی دارد که شامل ۹۴۲ میلیارد تومان تهسیلات جاری و ۲۶۵ میلیارد تومان تسهیلات بلند مدت می باشد که تسهیلات بلند مدت از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۴ سر رسید می شود.
مقیمی اظهار داشت:بر طبق صوزت های تلفیقی ۱۳۹۶ تسهیلات اخذ شده شرکت خرم آباد از بانک ملی شعبه میرداماد معادل مبلغ ۴۹٫۵۰۰٫۴۳۰ یورو بابت اصل تسهیلات و مبلغ ۲٫۵۳۴٫۳۲۹ یورو سود و کارمزد می باشد که با توجه به تاریخ صورت های مالی مورخ ۱۰/۰۲/۱۳۹۷ و نرخ اعلامی بانک مرکزی در همان تاریخ به مبلغ ۵۰٫۹۳۰ ریال تسعیر ارز مربوطه محاسبه و ثبت شده است.
وی یادآور شد: شرکت آذرخش در سال ۱۳۹۳ توافقات جدیدی بابت چکونگی باز پرداخت تسهیلات صنعت و معدن با بانک مربوطه داشته است و در این خصوص جدول بازپرداخت جدید توسط بانک صادر و ابلاغ شده است.لازم به ذکر است مانده بدهی ارزی به بانک صنعت و معدن مبلغ ۱۸۵٫۹۲۶٫۳۲۴ یورو (پس از کسر مبلغ ۸۰٫۹۶۵٫۷۸۵ یورو و معادل ارزی علی الحساب های ریالی) می باشد که نرخ ارز رسمی در تاریخ تایید صورت های مالی (هر یورو ۵۰٫۶۹۵ ریال) تسعیر گردیده است.
تحلیل گر بازارسرمایه تاکید کرد: با توجه به مفاد قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب سال ۱۳۹۴، آیین اجرای ماده ۲۰ قانون مذکور مصوب ۳۱/۰۴/۱۳۹۴ هیات وزیران و قرار داد مشارکت مدنی فی ما بین شرکت آذرخش و بانک صنعت و معدن، تصویب نامه هیات وزیران شماره ۱۰۹۵۹ و نامه شماره ۸۸۹۰ مورخ ۱۳/۰۲/۱۳۹۵ بانک صنعت و معدن، با توجه به اینکه تسهیلات این شرکت از محل صندوق ذخیره ارزی می باشد بنابراین دارای شرایط استفاده از مقررات مذکور می باشد. بنابراین بدهی شرکت به بانک صنعت و معدن با کاهش نرخ ارز و برگشت جرایم، کاهش خواهد یافت و طبق قانون فوق و اعلامیه های بعدی در صورتی که اقساط سر رسید شده تا پایان شهریور ۱۳۹۷ پرداخت شود امکام استفاده از آن میسر بوده و مانده بدهی شرکت از مبلغ ۹۴۲ میلیارد تومان به مبلغ ۳۱۰ میلیارد تومان کاهش خواهد یافت، لذا شرکت قصد دارد با پرداخت اقساط مزبور تا قبل از موعد مقرر از مزایای قانون فوق استفاده نماید.
وی افزود: با کنار هم قرار دادن شفاف سازی جدید و صحبت های مطرح شده در صورت های تلفیقی شرکت می توان پی برد با تهاتر صورت گرفته علنا مبلغ ۹۴۲ میلیارد تومان تسهیلات جاری از صورت های مالی حذف می گردد و مبلغ ۶۱۹ میلیارد تومان سود حاصل از تسعیر به حساب ها برگشت خواهد خورد، با توجه به زیان انباشت ۱۱۶ میلیارد تومانی در صورت های تلفیقی سال ۱۳۹۶ مبلغ ۵۰۳ میلیارد تومان سود ناشی از تسعیر ارز به حساب های برگشت خواهد خورد که با توجه یه سهم ۶۰% وسنا از شرکت آذرخش این مبلغ ۱۲۳ تومان به ازای هر سهم وسنا خواهد بود.
مقیمی در انتها اشاره کرد: هدف اذرخش استفاده از این منابع در توسعه فاز۲ شرکت می باشد و از این بابت سودی به مجمع ارائه نخواهد داد و اثر این سود در صورت سود زیان شرکت می باشد که با حذف زیان از صورت های مالی آذرخش، سود مجمع برای امسال و سال های بعدی برای شرکت وسنا محیا خواهد شد، به عنوان یادآوری سود سال ۱۳۹۶ وسنا به دلیل زیان تسعیر ارز شرکت آذرخش به شدت کاسته شد و از ۹۰میلیارد تومن سود سال ۹۵ به صفر تومان در سال ۹۶ رسید، که با توجه به حذف این زیان تسعیر سود وسنا تداوم خواهد یافت.