تحقق بودجه سال ۱۴۰۱ از مسیر لغو تحریم میگذرد
یک کارشناس بازار سرمایه میگوید که برای تحقق بودجه سال ۱۴۰۱ و وعدههای ثبات اقتصادی باید در مرحله اول مسئله تحریم را حل کنیم.
یک کارشناس بازار سرمایه می گوید که برای تحقق بودجه سال ۱۴۰۱ و وعده های ثبات اقتصادی باید در مرحله اول مسئله تحریم را حل کنیم.
محمد علی رفیعی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز در خصوص ابلاغ بودجه ۱۴۰۱ از سوی دولت سیزدهم و تفاوت های آن با بودجه ۱۴۰۰ عنوان کرد: اگر به شعارها و وعده هایی که داده میشود عمل شود، بسیار اتفاق خوبی است. آقای رئیسی شعارهای خوبی درباره عدالت محوری، ثبات اقتصادی و … داده اند؛ اما مشکل و چالش اساسی برای تحقق این وعده ها، مسئله تحریم است.
وی ادامه داد: ما فراموش کردهایم که تحریم هستیم، مگر بهبود و ثبات اقتصادی بدون حذف تحریم امکان پذیر است؟ بدون صادرات و فروش نفت، عملا امکان تحقق این وعده ها وجود نخواهد داشت.
این کارشناس بازار سرمایه از مسئله تحریم به عنوان اولین موضوعی نام برد که باید حل شود.
وی اشتباهات دولت اول روحانی را مورد اشاره قرار داد که منجر به ایجاد رانت و فسادهایی به ویژه در بخش خودرو شد و در نهایت منجر به از دست رفتن فرصتهای بسیاری شد.
وی تاکید کرد: در صورت عدم تکرار این اشتباهات شاید بتوانیم به بهرهوری و ثبات اقتصادی دست یابیم.
رفیعی در خصوص نقاط قوت بودجه ۱۴۰۱، بیان کرد: اینکه قرار است بودجه اقتصادی هر استانی تفویض اختیار شود خوب است. اگرچه این موضوع نیز در دولتهای قبلی مطرح شد، اما به آن عمل نشد. اما با توجه به شناختی که از آقای رئیسی دارم، می دانم که وی با کسی تعارف ندارد؛ بنابراین فکر میکنم در صورت انجام آن که برای بودجه هر استان در خود همان استان برنامه ریزی شود، شاهد نتایج مثبتی خواهیم بود.
او در ادامه تصریح کرد: اما ما هنوز هم تحریم هستیم و همچنان هم چراغ سبزی از دو سمت دیده نمیشود، بنابراین تا زمانی که تحریم ها برداشته نشود به ثبات اقتصادی نرسیم همه این موضوعات در حد شعار باقی خواهد ماند.
این کارشناس بازار سرمایه نرخ ارزانترین تسهیلات قابل ارایه برای کسب و کارها را ۱۴ درصد عنوان و اضافه کرد: شما زمانی که می خواهید یک کسب و کار نوپایی را راه اندازی کنید، اول کار باید بدانید که قرار است ۱۴ درصد نزول بانکی پرداخت کنید.
وی با تاکید بر اینکه بودجه سال ۹۹ دولت کاملا از جیب مردم و از بازار سرمایه تأمین شد، بیان کرد: برای تقویت بازار سرمایه باید اعتماد عمومی را مجدد به بازار سرمایه برگرداند و زمانی اعتماد عمومی دوباره جلب خواهد شد که اشتباهات گذشته تکرار نشود؛ بر این اساس در اولین قدم باید سیاست گذاری ها تغییر یابد.
رفیعی با بیان اینکه تأمین مالی راحت ترین، آسان ترین و کم هزینه ترین روش از طریق بازار سرمایه است؛ گفت: این تامین مالی نباید برای تامین مالی و کسری بودجه دولت باشد. مطمئن باشید که اگر قرار بر تامین مالی از بازار سرمایه باشد، به طور قطع امکان پذیر خواهد بود. کمااینکه دولت بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد از بدهی و کسری بودجه خود را از بازار سرمایه تامین کرد. اما برای اینکار لازم است که دولت و شبه دولتی ها هزینه های دولتی خود را از بازار سرمایه تامین نکنند.