توسعه نیافتن شبکه ارتباطات ثابت
دبیر کنفرانس «شبکه ملی اطلاعات و توسعه پایدار زیرساختهای ارتباطی» با تاکید بر اینکه توسعه نیافتن شبکه ارتباطات ثابت یکی از دلایل پیشرفت نکردن شبکه ملی اطلاعات است، خاطرنشان کرد: توسعه، بهویژه در حوزه ثابت به خوبی صورت نگرفته است این در حالی است که شرکت مخابرات ایران در توسعه شبکه ثابت نقش حیاتی دارد.
وی ادامه داد: شبکه ارتباطات ثابت در سایر کشورها هم در دست بخش خصوصی است و هیچ مشکلی ایجاد نمیشود زیرا بخش خصوصی سرمایهگذاری میکند و نهادهای حکومتی هم امنیت آن را تامین میکنند چون مخابرات بخش راهبردی است و باید به آن توجه شود.
دبیر سندیکای مخابرات ادامه داد: اگر شرکت مخابرات ایران در هر سال تنها به اندازه ۱۵ درصد تمام موجودیش سرمایهگذاری و به ظرفیتش اضافه میکرد همه تجهیزات و زیرساختهای مستهلک نوسازی میشد. زمانی که شرکت مخابرات واگذار شد، ۲۸ میلیون مشترک داشت و امروز ۳۰ میلیون مشترک دارد و این یعنی در این سالها جهش و توسعهای نداشته است.
اگر در ارتباطات ثابت سرمایهگذاری نشود، اپراتورهای همراه فلج خواهند شد
رستگار یکی از دلایل مهم عدم موفقیت شرکت مخابرات را عدم تغییر تعرفه ذکر کرد و افزود: باید افزایش تعرفهها بر اساس برنامههای پیشروی شرکت مخابرات انجام و به همان نسبت به تنوع و کیفیت خدمات هم افزوده شود. مردم گاهی تصور میکنند دریافت خدمات اینترنتی از موبایل ارزانتر است و ارتباطات ثابت پاسخگو نیست. اگر این طرز فکر را با سرمایهگذاری در ارتباطات ثابت اصلاح نکنیم اپراتورهای همراه به زودی فلج خواهند شد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر با افزایش تقاضا در شبکه تلفن همراه، این شبکه ناگهان قفل میشود این در حالی است که با توسعه ارتباطات ثابت خدماتدهی به همه امکانپذیر است. امروز برای دریافت سیم کارت ۱۰۰ دلار و برای دریافت ارتباطات ثابت باید ۵۰۰ دلار هزینه کرد، در حالی که تعرفه وویس در موبایل هر دقیقه ۶۰ تومان و در ثابت ۵ تومان محاسبه میشود که این قیمت از سال ۱۳۷۲ تا کنون ثابت است.
وی تاکید کرد: اپراتورهای موبایل از محل وویس درآمد دارند و از آن محل به دیتا یارانه میدهند، در صورتی که اپراتور ثابت از وویس درآمد کافی ندارد. افزایش تعرفه مخابرات الزامی است اما باید با افزایش خدمات جدید همراه باشد و در این شرایط رضایت مردم نیز حاصل میشود.
آشنایی میان متقاضیان و عرضهکنندگان برای رفع موانع موجود
دبیر کنفرانس «شبکه ملی اطلاعات و توسعه پایدار زیرساختهای ارتباطی» درباره برگزاری نمایشگاه در حاشیه این کنفرانس گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه آشنایی میان متقاضیان و عرضهکنندگان است به طوری که بتوانند با تعامل موانع موجود را رفع کنند.
رستگار با اشاره به وجود لایه زیرساختی و غیر زیرساختی در شبکه ملی اطلاعات افزود: در قسمت زیرساختی لایه مخابراتی و دیتاسنتر و مواردی مثل اینها وجود دارد و دبیرخانه آن در وزارت ارتباطات و فرماندهی آن هم به عهده وزیر ارتباطات است.
وی درباره لایه غیرزیرساختی شبکه نیز توضیح داد: این قسمت به سازمان فناوری اطلاعات محول شده و این سازمان به عنوان سیاستگذار و ناظر در این حوزه محسوب میشود. در این نمایشگاه فعالان لایه زیرساختی و غیرزیرساختی حضور دارند البته تاکید ما بر قسمت غیر زیرساختی است.