صندوق حامی بازار با ارزش ذاتی ۵ میلیون ریالی
به گزارش بورس امروز، صندوق سرمایه گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه سال ۱۳۹۱ با هدف جمع آوری وجوه از سرمایه گذاران و سرمایه گذاری در اوراق بهادار برای بازارگردانی از سوی بانک تجارت، بانک صادرات، کارگزاری مفید، بانک ملی، گروه مالی ملت، بورس اوراق بهادار تهران، بانک سپه، کارگزاری آگاه، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید، […]
به گزارش بورس امروز، صندوق سرمایه گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه سال ۱۳۹۱ با هدف جمع آوری وجوه از سرمایه گذاران و سرمایه گذاری در اوراق بهادار برای بازارگردانی از سوی بانک تجارت، بانک صادرات، کارگزاری مفید، بانک ملی، گروه مالی ملت، بورس اوراق بهادار تهران، بانک سپه، کارگزاری آگاه، گروه مدیریت سرمایه گذاری امید، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد. فعالیت این صندوق با سرمایه ای معادل ۳۰۰ میلیارد ریال آغاز شد و در پایان سال مالی شرکت در سی و یکم تیرماه ۱۴۰۰، سرمایه اش از رقمی به مبلغ ۲۳ هزار میلیارد و ۹۹۴ میلیون و ۹۰ هزار ریال برخوردار بود.
بازار گردانی این صندوق شامل ۲۶ صنعت گوناگون است که بیشترین وزن پرتفوی این صندوق به ترتیب به صنعت فلزات اساسی، بانکها و موسسات اعتباری، فرآورده های نفتی تعلق یافته است. فلزات اساسی ۲۵ درصد از وزن سبد این شرکت را در عملیات بازار گردانی به خود اختصاص داده است.
در دوره یکساله منتهی به تیر ۱۴۰۰با احتساب و در نظر گرفتن بدهی های این صندوق، خالص دارایی های هر واحد سرمایه گذاری ۵ میلیون و ۲۵۱ هزار ریال می باشد.
فعالیت این صندوق با بازارگردانی ۵۲ شرکت به منظور بهره بردن از معافیت مالیاتی موضوع ماده ۳۳ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی آغاز شد که در حال حاضر تا پایان تیرماه سال ۱۴۰۰، این صندوق ۱۰۴ شرکت را بازار گردانی می کند. نمادهای این ۵۲ شرکت که صندوق توسعه بازار سرمایه بازار گردانی آنها را برعهده گرفت عبارتند از: فارس، همراه، فولاد، اخابر، مارون، تاپیکو، فملی، کگل، وغدیر، پارسان، وامید، شتران، وپاسار، زاگرس، وبملت، میدکو، ومعادن، خساپا، خودرو، وصندوق، شپدیس، بفجر، ذوب، وبانک، فخاس، شخارک، پترول، وتجارت، و پارس، شبریز، وکار، خپارس، ونوین، شفن، وانصار، شاراک، شبهرن، شیران، تیپیکو، شاوان، شراز، پاکشو، وبشهر، وخاور، شیراز، وخارزم، بمپنا، وسینا، خبهمن، رتاب، کاوه، و نماد جم
بازدهی صندوق
در بررسی بازدهی صندوق مشترک توسعه بازار سرمایه در یکسال مالی منتهی به ۳۱ تیر ماه ۱۴۰۰، بازده بازار و به دنبال آن صندوق توسعه بازار سرمایه منفی بوده است، به گونه ای که تفاوت آن ها با هم برابر با ۷ هزار و ۷۵۷ درصد است.
کلیه معاملات انجام شده این صندوق حجمی معادل با ۴۱۸ هزار میلیارد و ۹۲۲ میلیون و ۶۵ هزار و ۴۳۸ سهم را دارد که ۹۴ درصد آن به ایستگاه های معاملاتی تعلق گرفته است. از کلیه معاملات انجام شده ۴۱ درصد به فروش و ۵۹ درصد به خرید سهام تعلق خواهد داشت.
دارایی صندوق توسعه بازار سرمایه در پایان سال مالی ۱۴۰۰ حدود ۱۲۵ هزار میلیارد و ۹۹۸ میلیون ریال بوده که نسبت به ابتدای دوره با رشدی معادل ۴۵ درصد همراه بوده است.
این صندوق با فروش سهام های شرکت های بورسی که در صنایع فلزات اساسی، بانک و موسسات اعتباری، خودرو و ساخت قطعات، محصولات شیمیایی، حمل و نقل و ارتباطات، شرکت های چند رشته ای صنعتی، فرآورده های نفتی، سوخت و کک هسته ای و مخابرات بیشترین هزینه ها را برای خود رقم زده است. براین اساس در کل مبلغی حدود۲۱ هزار میلیارد و ۷۲۶ میلیار ریال برای خود از بابت فروش سهام شرکتهای بورسی در ضرر قرار گرفته است.
باز هم بازار پول
این صندوق در دوره یکساله منتهی به تیر ۱۴۰۰، ۷۱ درصد از دارایی های خود را در سهام و حق تقدم ها معادل ۸۹ هزار میلیارد و ۱۸۲ میلیون ریال سرمایه گذاری کرده است و مبالغ مربوط به صنایع فلزات اساسی، بانکها و فرآورده های نفتی جزیی از سنگین ترین مبالغ سرمایه گذاری این شرکت می باشند. ۲۳ درصد از سرمایه گذاری شرکت در سپرده های بانکی انجام گردیده است که مبلغی معادل ۲۹ هزار میلیارد و ۸۹۹ میلیون ریال است که عمدتا در بانک پاسارگاد با نرخ تنزیل ۲۰ درصد برابر با ۸ هزار میلیارد و ۹۸۰میلیون ریال و مابقی در بانک تجارت با نرخ تنزیل ۱۸ درصد می باشد.
اولین قلم در صورت وضعیت مالی این صندوق( وجه نقد)، حدود ۳ هزار میلیارد و ۴۴۶ میلیون ریال است و ۷۲ درصد آن به عنوان سپرده کوتاه مدت نزد بانک تجارت و ۲۷ درصد آن نزد بانک ملی قرار دارد.
همچنین بدهی های صندوق مذکور نیز در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۷ درصد تا میزان ۲ هزار میلیارد و ۵۶۲ میلیون ریال افزایش یافته است. از میزان بدهی ایجاد شده ۴۳۷ میلیارد و ۸۹۲ میلیون ریال از بابت اختیار فروش شرکت های خودرو، فملی، همراه، وبصادر، اخابر، سایپا حاصل شده است و ۲ هزار میلیارد و ۱۲۱ میلیون ریال از بابت ذخیره کارمزد تصفیه، حقوق و مزایای پرسنل و بدهی بابت ایفای تعهدات طرح حامی حاصل گردیده است. با احتساب و در نظر گرفتن بدهی های این صندوق، خالص دارایی های هر واحد سرمایه گذاری ۵ میلیون و ۲۵۱ هزار ریال می باشد.