شاخص سبز پاییزی
میروحید مقیمی اصل-بازاری که پس رشد رویایی خود به خوابی طولانی فرو رفت و شرایط را برای سهامداران زخمی از وضعیت اقتصادی ناشی از تحریم ها و پاندمی کرونا پیچیده تر کرد. متولیان اقتصادی وقت نیز نتوانستند از حجم این پیچیدگی ها بکاهند و بازار سرمایه متاثر از همین وضعیت راهی جز ریزش های بیشتر […]
میروحید مقیمی اصل-بازاری که پس رشد رویایی خود به خوابی طولانی فرو رفت و شرایط را برای سهامداران زخمی از وضعیت اقتصادی ناشی از تحریم ها و پاندمی کرونا پیچیده تر کرد.
متولیان اقتصادی وقت نیز نتوانستند از حجم این پیچیدگی ها بکاهند و بازار سرمایه متاثر از همین وضعیت راهی جز ریزش های بیشتر نمیافت.
ریزش ها تا اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ ادامه داشت و با نزدیک شدن بازار به محدوده یک میلیون و۱۰۰ هزار واحدی با علائم و پالسهای مثبت تغییر جهت داد و راه صعود در پیش گرفت و تقریبا نیمی از ریزش خود را جبران کرد و با رسیدن به محدوده یک میلیون و ۵۸۰ هزار واحدی به استراحتی چند هفته ای نیاز پیدا کرد.
استراحت چند هفته ای،شاخص را به محدوده ی حمایتی یک میلیون و ۳۸۰ هزار واحدی رساند و مجددا از همین ناحیه بازار با کاهش عرضه و افزایش تقاضا رنگ و بوی صعودی به خود گرفت.
چشم انداز بازار با توجه به جذابیت قیمت ها در اکثر سهام همانطوری که در تحلیل های پیشین نیز اشاره شده بود مثبت ارزیابی میشود.
پس از تحلیل و بررسی های صورت گرفته از وضعیت بنیادی و نموداری صنایع مختلف و همچنین عملکرد شرکتهای بزرگ، پیش بینی از روند رو به رشد بازار از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد شد.
بازار برای تثبیت رشد مورد اشاره، در ابتدا باید از سدمقاومتی یک میلیون و ۵۸۰ هزار واحدی عبور نماید.
عبور موفق از این مقاومت دوره جدیدی از روند صعودی را برای بازار شروع خواهد کرد که در وهله ی اول هدف یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی و در ادامه سقف تاریخی یعنی دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی در انتظار خواهد بود.
در مورد صنایع مستعد نیز میتوان به چند مورد اشاره نمود که از وضعیت خوبی برای کمک به رشد شاخص برخوردارند.
به عنوان مثال شاخص صنعت انبوه سازی با توجه به اصلاح عمیق اکثر نمادهای خود در حال حاضر به محدوده ی قدرتمند حمایتی خود بسیار نزدیک شده و علائم بازگشتی قدرتمندی را نشان میدهد.
شاخص صنعت بانک هم همین وضعیت را داراست.
شاخص صنعت غذایی هم از پتانسیل بالایی برای رشد برخوردار است.
صنایع دارویی، پالایشی، پتروشیمی، خودرویی، فلزات و ..هم وضعیت های مشابهی دارند. در نتیجه میتوان فصل پاییز را به نوعی بهار بازار سرمایه نامید که آرام آرام روزهای زرد و قرمز بازار را به روزهای سبز مبدل خواهد ساخت.
ماه پاییز سال ۱۴۰۰ را میتوان آغاز فصل جدیدی از روند رو به رشد بازار نامید.