رشد شاخص و خروج پول حقیقی از صندوق های بادرآمد ثابت
به گزارش بورس امروز، با اینکه در شرایطی قرار داریم که سایه برخی از ریسک های مهم از بازار کنار رفته است (از جمله تغییر دولت و تعیین تیم اقتصادی دولت جدید (به جز رئیس بانک مرکزی)، کاهش انتظارات در افت شدید نرخ ارز، افزایش امید در مهار کرونا از طریق فراگیر شدن واکسیناسیون عمومی […]
به گزارش بورس امروز، با اینکه در شرایطی قرار داریم که سایه برخی از ریسک های مهم از بازار کنار رفته است (از جمله تغییر دولت و تعیین تیم اقتصادی دولت جدید (به جز رئیس بانک مرکزی)، کاهش انتظارات در افت شدید نرخ ارز، افزایش امید در مهار کرونا از طریق فراگیر شدن واکسیناسیون عمومی و کاهش محدودیت ها برای کسب و کارها ناشی از کرونا) ولی همچنان بازار رمقی برای رشد در خود نمی بیند. این در حالی است که بسیاری از شرکتهای تولیدی به P/E های بسیار مناسبی رسیده اند مانند گروه فلزات و سرمایه گذاری ها. با این وجود بازار همچنان به ارزندگی صنایع توجهی ندارد.
یکی از عوامل مهم در رشد بازار و کسب بازدهی از آن که در سال ۱۳۹۹ به خوبی نقش خود را نشان داد، ورود پول جدید به بازار است. با اینکه در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ افراد حقیقی همواره نقش تزریق پول به بازار را داشتند و با این کار به رشد بازار کمک می کردند، این روند از شهریور ماه برعکس گردید و طی یکسال گذشته به جز ۲ ماه، همواره افراد حقیقی در حال خروج پول از بازار بوده اند.
البته بخشی از این پول خارج شده به صندوق های درآمد ثابت وارد شده اند و چنانچه بازار شرایط بهتری یابد به احتمال زیاد مجددا در سهام شرکتها وارد خواهند شد.
در نمودار روند ورود و خروج پول افراد حقیقی به صندوق های درآمد ثابت را نشان می دهد. همانطور که مشخص است روند خروج پول حقیقی از صندوق های با درآمد ثابت همواره با رشد شاخص همراه بوده است.
در نمودار مقایسه شاخص کل و ورود پول حقیقی به بازار را از منظر دیگری نشان می دهد. همانطور که در نمودار قابل مشاهده است، ورود و خروج پول حقیقی با روند فراز و فرود شاخص تا برهه ای از زمان منطبق بوده است. از بهمن ۱۳۹۹ با وجود روند خروج پول حقیقی از بازار، شاخص کل به حالت رنج درآمده است. از سوی دیگر طی بازه تیر تا مرداد ۱۴۰۰ که شاخص کل حدودا ۴۰ درصد رشد یافته است، تنها در روند خروج پول حقیقی از بازار وقفه افتاده است و به عبارت دیگر ضمن ایجاد یک واگرایی در روند ورود پول حقیقی و شاخص کل می توان گفت در رشد اخیر بازار حقیقی ها بهره لازم را نبرده اند و این رشد بیشتر سهم حقوقی ها در بازار بوده است. از سوی دیگر طی یک ماه گذشته بازدهی اکثر گروه ها در بازار منفی بوده است.
همچنین در بین صنایعی که بالاترین ارزش بازار را دارند تنها صنایع شیمیایی، فراورده های نفتی، تولید کود و فعالیت مهندسی توانستند بازدهی یکماهه مثبت را به ثبت رسانند که عمدتا این بازدهی تحت تاثیر رشد قیمت های جهانی محصولات آنها بوده است.
و اما در بازار های موازی، طی یک ماه گذشته، نرخ دلار و سکه نوسان خاصی نداشته اند در حالی که در بازار مسکن شاهد رشد ۲.۴ درصدی قیمت مسکن بوده ایم.