افزایش سقف واحدهای صندوق گنجینه امید برای بهبود رتبه
معاون سرمایهگذاری و توسعه شرکت تأمین سرمایه امید در خصوص برنامه افزایش سقف واحدها صندوق گنجینه امید گفت: شرکت قصد دارد با همکاری بانک سپه واحدهای صندوق گنجینه امید را افزایش دهد تا به این ترتیب رتبه خود را در بین صندوقهای سرمایهگذاری بهبود بخشد.
احسان عسکری فیروزجائی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز با اشاره به فاکتورهای تشخیص بازگشت اعتماد به بازار سرمایه، تصریح کرد: اگرچه چندین عامل برای تشخیص بازگشت اعتماد به بازار سرمایه وجود دارد اما مهمترین آن جریان وجه نقد است که متغیر بسیار تأثیر گذاری است.
وی در خصوص تأثیرات حجم معاملات بر جریان وجه نقد در بازار سرمایه گفت: حجم معاملات که عامل تعیین کننده دیگری است در جریان ورود نقدینگی تقویت میشود؛ زیرا ورود نقدینگی جدید توسط اشخاص حقیقی موجب رشد روزانه معاملات میشود.
معاون سرمایهگذاری و توسعه بازار شرکت تأمین سرمایه امید اظهار داشت: هرچه سرانه خرید در بازار روند صعودی داشته باشد، حجم پول بیشتری وارد بازار میشود که نتیجه آن بازگشت اعتماد به بازار سرمایه است. علاوه بر این، قوانین معاملاتی که ناظر پس از تصویب به حذف آن اقدام میکند، اعتماد سرمایهگذاران را به بازار سرمایه تحت تأثیر قرار میدهد.
عسکری با بیان عدم ورود نقدینگی مناسب به بازار گفت: جریان ورود نقدینگی که وارد بازار سرمایه شده کوتاه مدت بوده و نمیتوان آن را بر بازگشت بازار مؤثر دانست.
وی تأکید کرد: حجم معاملات فعلی عمدتاً از سوی سهامداران و افراد با تجربه مثبت از بازار سرمایه انجام شده است. لذا جریان ورودی نقد به بازار سرمایه به میزان مورد انتظار انجام نشده است.
معاون سرمایهگذاری و توسعه شرکت تأمین سرمایه امید در خصوص عوامل تهدیدکننده اعتماد سرمایهگذاران به بازار گفت: بیثباتی تصمیمات یکی از عواملی است که به اعتماد سرمایهگذاران لطمه وارد میکند. به عبارت دیگر اظهار نظرهای غیر کارشناسی و نامرتبط که سرمایهگذاران از سوی اشخاص غیرمرتبط به بازار در تصمیمات خود دخیل میکنند، نقش کلیدی در کاهش اعتماد به بازار دارد.
عسکری با بیان اینکه تصمیمات ناظر نیز در برخی موارد میتواند بازار را تهدید کند، گفت: تصمیماتی که ناظران بازار بدون کارشناسی درست و یا توجه به نمونههای خارجی اتخاذ میکنند، میتواند شرایط و ثبات بازار را تهدید کند. این تصمیمات کاملاً ابداعی بوده و نمونه خارجی نداشته است.
وی با اظهار اینکه صحبتهای دولت مردان در مورد نرخگذاری دستوری موجب زیر سوال رفتن ساختار شفاف بورس کالا میشود، گفت: این تصمیمات به تمامی شرکتهای بزرگ کشور لطمه میزند؛ زیرا ساختار بورس کالا یک ساختار کاملاً شفاف و مبتنی بر عرضه و تقاضا است. لذا درصورت افزایش قیمت باید عرضه را افزایش داد.
معاون سرمایهگذاری و توسعه شرکت تأمین سرمایه تصریح کرد: زمانی که محصول یک شرکت استراتژیک باشد نمیتوان با افزایش عرضه پاسخگوی تمامی تقاضای ایجاد شده بود لذا افزایش قیمت رخ میدهد. برخی از سهامداران با شناسایی و علم به استراتژیک بودن محصول یک شرکت اقدام به سرمایهگذاری در آن برای کسب سود میکنند لذا تصمیمگیری در خصوص کنترل قیمت این شرکتها بازار سرمایه را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
انتشار اوراق در تامین سرمایه امید
عسکری با بیان جایگاه انتشار و پذیرش اوراق بدهی در برنامه عملکردی شرکت تأمین سرمایه امید گفت: شرکت تأمین سرمایه امید در ۹ ماهه گذشته اقدام به پذیره نویسی ۷ هزار میلیارد اوراق نموده است که ۱۰۰۰ میلیارد تومان آن اوراق دولتی بوده است.
وی در خصوص صندوقهای تحت مدیریت شرکت تصریح کرد: تأمین سرمایه امید در ۷ صندوق به مدیریت پرداخته که ۲ صندوق آن از نوع با درآمد ثابت، ۲ صندوق سهامی، یک صندوق از نوع مختلط، یک صندوق طلا و یک صندوق اختصاصی بازارگردانی را شامل میشود.
معاون سرمایهگذاری و توسعه شرکت تأمین سرمایه امید با بیان برنامه شرکت در مدیریت این صندوقها گفت: شرکت قصد دارد تا حجم صندوقهای با درآمد ثابت را افزایش دهد. این کار با همکاری بانک سپه برای صندوق گنجینه امید انجام خواهد شد.
رشد ۲۰۰ درصدی حجم منابع صندوق گنجینه امید با همکاری بانک سپه
عسکری افزود: هدف تأمین سرمایه امید رشد ۲۰۰ درصدی حجم منابع است که تأثیر مستقیمی در حجم انتشار اوراق شرکت نیز خواهد داشت.
وی با تصریح عملکرد صندوق گنجینه امید ایرانیان گفت: این صندوق در حال حاضر با سرمایه ۴ هزار میلیارد تومان مشغول به فعالیت است که هدف گذاری ما افزایش ماهانه هزار میلیارد تومان در این صندوق است. اگرچه صندوق دارای ذخیره ارزش سهام است اما به دلیل سهم ۱۰ تا ۱۵ درصدی، نوسانات بازار سرمایه بر آن اثر نمیگذارد.
معاون سرمایهگذاری و توسعه شرکت تأمین سرمایه امید در خصوص بازدهی صندوق گفت: بازدهی صندوق به طور حداقلی سالانه ۱۷ تا ۱۸ درصد است که از سقف معینی برخوردار نیست؛ به طوری که این صندوق در ۴ ماه گذشته بازدهی بالای ۲۱ درصدی را به سهامداران خود اعطا نموده است. لذا با ثبات شرایط این نرخ افزایش خواهد یافت.
عسکری با بیان اثرات صدور و ابطال واحدها در شعب بانک بر افزایش رتبه آنها گفت: صندوق گنجینه امید ایرانیان از سال ۱۳۹۶ تا کنون هیچ گونه صدوری نداشته است. باتوجه به اینکه این صندوق اکنون در پیک agence خود قرار دارد، سعی داریم با مذاکرات انجام شده با شعب بانک سپه حجم صندوق را به صورت روزانه افزایش داده تا رتبه آن بهبود یابد.
وی افزود: در ۴ سال اخیر صندوق گنجینه امید به دلیل محدودیتهای بانکی و سازمان بورس حتی یک ریال نیز از سوی بانک جذب نکرد. این درحالی است که صندوقهای شهر، پارسیان و نوین در شعب خود این برنامه را پیاده کردند. صندوق گنجینه امید در دو ماه گذشته با کسب مجوز سازمان این تصمیم را اجرایی نمود که منجر به جذب ۱۳۰۰ میلیارد تومان منابع جدید به صندوق شد.
معاون سرمایهگذاری و توسعه شرکت تأمین سرمایه امید با اشاره به برنامه توسعه صندوق گفت: صندوق با تقاضای افزایش سقف از سازمان قصد دارد سقف واحدهای صندوق خود را از ۴ هزار میلیارد تومان به ۱۰ هزار میلیارد تومان برساند. این برنامه با همکاری شعب بانک سپه انجام خواهد شد. امیدواریم با اعتمادی که سرمایهگذاران به شرکت تأمین سرمایه امید و بانک سپه دارند، شاهد افزایش بیشتر حجم واحدها در آینده باشیم.
عسکری تصریح کرد: صندوق ملزم است تا ۱۵ یا ۲۰ درصد این منابع جدید را به خرید سهام اختصاص دهد. در حالی که صندوق پیش از سال ۱۴۰۰ تنها ۸ درصد سهام در سبد خود داشت، از ابتدای سال جاری تاکنون این سهم به ۱۳ درصد رشد نموده است. صندوق قصد دارد تا پایان سال این سهم را حداقل به ۱۵ درصد افزایش دهد.
معاون سرمایهگذاری و توسعه شرکت تأمین سرمایه امید در پایان با نحوه سرمایهگذاری این صندوق در بازار سرمایه گفت: صندوق همواره در تلاش است تا سهام شرکتهایی که P/E کمتری داشته و از پایداری سود بالاتری برخوردار باشند سرمایهگذاری نماید. علاوه بر این، صندوق نقد شوندگی این سهام را مورد توجه قرار داده تا رتبه بالایی داشته باشند. این سهام عمدتاً از صنایعی همچون معدنی، فلزات اساسی، پتروشیمی و پالایشی هستند.