اثرگذاری تأمین گاز بر ظرفیت عملیاتی صنعت فولاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در خصوص اثرات طرح توسعه بر تولید صنعت فولاد گفت: اجرای طرحهای توسعه در سال جاری موجب افزایش ظرفیت تولید فولاد به ۴۰ میلیون تن خواهد شد در حالی که مسائل تأمین مواد اولیه برآورد تولید عملیاتی را به کمتر از سال گذشته رسانده است.
رضا شهرستانی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز اظهارداشت: ظرفیت بالقوه صنعت فولاد در حال حاضر ۳۶ میلیون تن است که در سال گذشته به دلیل قطعی گاز تنها ۳۰ میلیون تن آن عملیاتی شد.
وی با اشاره به اثر بهره برداری از طرحهای فولادی بر ظرفیت تولید گفت: انتظار داریم در سال جاری ظرفیت بالقوه تولید فولاد کشور به ۴۰ میلیون تن افزایش یابد. با این وجود ظرفیت عملیاتی به تأمین مواد اولیه بستگی دارد.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار داشت: در نیمه نخست سال جاری به دلیل مسائل تأمین مواد اولیه ناشی از قطعی برق حجم تولید صنعت حدود ۵ درصد کمتر از دوره مشابه سال گذشته بوده است.
شهرستانی تصریح کرد: با وجود اینکه در ۳ ماهه نخست سال جاری بیش از ۱۵ درصد حجم تولید این صنعت رشد یافت درحالی که در ۳ ماهه تابستان به دلیل مسائل مذکور ۱۰ درصد کمتر از تولید تابستان ۱۳۹۹ انجام شد.
وی با تأکید بر اثرات تداوم مشکلات تأمین مواد اولیه، گفت: درصورتی که با رفع مشکلات برق، تأمین گاز صنعت نیز با مانع رو به رو نباشد، انتظار داریم حجم تولید فولاد در سال جاری حداکثر به میزان ۳۱ میلیون تن برسد.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در خصوص احتمال تشدید مسئله تأمین گاز صنایع گفت: اگرچه انتظار می رود با بهره برداری از طرحهای توسعه صنعت فولاد، ظرفیت بالقوه به ۴۰ میلیون تن رشد یابد، در صورت تشدید مسئله تأمین گاز حجم تولید امسال کمتر از ۳۰ میلیون تن خواهد بود.
شهرستانی با اشاره به جذابیت طرحهای صنعت فولاد اظهار داشت: باتوجه به اینکه چین در مقابل کاهش تولید خود اقدام به واردات مقاطع فولادی کرده است، قیمت این کامودیتی افزایش یافته است. این رخداد باعث شده تا شرکتهای فولادی طرحهای توسعه خود را با سرعت بیشتری اجرا نمایند.
جذابیت طرحهای فولادی برای انواع تأمین کنندگان مالی
وی افزود: همچنانکه در افزایش نرخ سهام شرکتهای فولادی حاضر در بازار سرمایه مشاهده میشود، اجرای این طرحها علاوه بر سرمایهگذاران برای بانکها نیز جذاب است. لذا شرکتهای فولادی زمینه استفاده از هر دو منبع بانک و سهام را برای تأمین مالی پروژههای خود دارند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به لزوم سرمایهگذاری در تأمین انرژی صنایع کشور گفت: اگرچه این نیاز بر هیچ کس پوشیده نیست اما به طور جزئیتر طرحهای تولید محصولات سخت همچون ورق فولادی در صنعت فولاد از جذابیت بیشتری نسبت به برنامه افزایش تولید سایر محصولات دارد.
شهرستانی در خصوص اثرگذاری نیاز داخلی بر اجرای طرحهای توسعه گفت: در حال حاضر به دلیل انبوه تولید محصولات طویل، کشور با مازاد تولید در این حوزه رو به رو است که به بازارهای جهانی صادر میشود. لذا تقاضای کشور اکنون به تولید محصولاتی همچون ورق بیشتر است و باید تأمین شود.
وی با بیان سیاستگذاری نادرست در دولتهای گذشته گفت: اگرچه صنعت فولاد در تولید محصولات طویل با مازاد رو به رو است اما در گذشته سیاستگذاران صادرات این محصول را با مانع مواجه کردند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پایان با اشاره به اثرات تصمیمگیری دولت بر صنایع تصریح کرد: دولت میتواند با بازسازی نیروگاهها و تکمیل پروژههای تولید برق به صنایع مختلف کمک شایانی نماید. دولت باید با جذب سرمایه و رفع موانع در حوزه نیروگاهها یک مسئله برد-برد را طراحی کند تا علاوه بر اینکه سرمایهگذاران از منابع خود منتفع میشوند، صنایع نیز به تولید محصولات خود بپردازند.