افزایش ۷۰ درصدی بهای تمام شده شرکت رادیاتور ایران در سال ۹۹
به گزارش بورس امروز، در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۴۱ پروانه تأسیس شرکت رادیاتور ایران توسط وزارت صنایع و معادن ایران جهت تولید سالیانه ۱۵ تا ۳۰ هزار عدد رادیاتور به نام شرکت رنا صادر گردید و در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۴۱ در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسید. در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۵۰ نام […]
به گزارش بورس امروز، در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۴۱ پروانه تأسیس شرکت رادیاتور ایران توسط وزارت صنایع و معادن ایران جهت تولید سالیانه ۱۵ تا ۳۰ هزار عدد رادیاتور به نام شرکت رنا صادر گردید و در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۴۱ در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسید. در تاریخ ۱۸ دی ۱۳۵۰ نام شرکت به شرکت سهامی خاص رادیاتور ایران تغییر یافت و هم چنین در تاریخ ۲ دی ۱۳۷۶ ظرفیت اسمی شرکت ۲ هزار و ۸۰۰ تن برای انواع رادیاتور خودرو و رادیاتور صنعتی در دو شیفت تعیین و در سال ۱۳۸۰ با تولید انواع مبدل های حرارتی آلومینیومی با ظرفیت ۵ هزار عدد در سال و در یک شیفت موافقت گردید.
از جمله سهامداران عمده شرکت در تاریخ ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ شرکت سازه گستر سایپا با مالکیت ۳۲ درصدی و شرکت تولید اتومبیل سایپا با مالکیت ۱۸ درصدی می باشند.
مواد اولیه اساسی شرکت مس، برنج و آلومینیوم هستند. مهم ترین چالش های پیش روی شرکت عبارتند از: همه گیری بیماری کووید ۱۹ و تبعات ناشی از آن و افزایش قیمت ارز و تورم و هم چنین به دنبال آن افزایش در قیمت مواد اولیه که ناشی از افزایش قیمت های جهانی فلزات رنگین می باشند و همچنین وجود رقبا و کاهش تقاضا.
افزایش نرخ ارز، افزایش بهای تمام شده محصولات را به همراه دارد. هم چنین بهای تمام شده شرکت در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸، ۷۰ درصد افزایش یافته است و یکی از مهم ترین عامل در تعیین بهای تمام شده محصولات مواد مستقیم مصرفی بوده که با وجود اینکه بخشی از مواد اولیه مصرفی شرکت وارداتی می باشد، افزایش تحریم ها و نوسانات نرخ ارز در عملکرد شرکت اختلال هایی ایجاد خواهد نمود.
مهم ترین بدهی شرکت در سال ۱۳۹۹ معادل ۶۴۵ میلیارد ریال به یک شرکت خارجی بابت خرید مواد اولیه در سنوات قبل بوده است که هنوز مبلغی بابت آن از جانب شرکت پرداخت نگردیده است.
در دوره یکماهه منتهی به مرداد ۱۴۰۰، ۹۶ درصد از کل فروش متعلق به فروش داخلی بوده، و مهم ترین محصول از فروش داخلی شرکت متعلق به فروش انواع رادیاتور بوده است که به طور میانگین هر ماه ۱۶۳ هزار و ۶۴۵ کیلوگرم تولید شده و در یکماهه مرداد سال جاری کمتر از میانگین تولید ماهانه تولید داشته ، در ادامه نرخ فروش انواع رادیاتور نسبت به ماه گذشته نیز کمتر شده است که نتیجه آن کاهش ۲۴ درصدی مبلغ فروش انواع رادیاتور می باشد.