تعمیرات گسترده بخش فولادسازی در محدودیت برق واحد سازه های صنعتی با موفقیت اجرا شد
به گزارش بورس امروز، بخشی از این تعمیرات بر عهدهی واحد نت سازههای صنعتی بود. به همین بهانه از سوی خبرنگار روابطعمومی گفتگویی با محمدرضا ذاکر مدیر نت پشتیبان و سازههای صنعتی انجام شد که در ادامه میخوانید. در ابتدا از شرایط تعمیرات و نحوهی اجرای آن توضیح دهید؟ واحد تعمیرات سازههای صنعتی در بازه […]
به گزارش بورس امروز، بخشی از این تعمیرات بر عهدهی واحد نت سازههای صنعتی بود. به همین بهانه از سوی خبرنگار روابطعمومی گفتگویی با محمدرضا ذاکر مدیر نت پشتیبان و سازههای صنعتی انجام شد که در ادامه میخوانید.
در ابتدا از شرایط تعمیرات و نحوهی اجرای آن توضیح دهید؟
واحد تعمیرات سازههای صنعتی در بازه زمانی دو ماهه تیر و مرداد امسال، موفق به انجام تعمیرات بیسابقه و سنگین در بخش فولادسازی با کیفیت مطلوب و بدون حادثه شد. به علت افزایش محسوس دمای هوا و متعاقب آن افزایش چشمگیر مصرف برق در کشور، محدودیتهای برق بر اساس تصمیمات کلان شامل صنعت فولاد نیزشد، به طوری که بخش های تولیدی فولاد خوزستان دچار توقفات وسیعی شدند. فولاد خوزستان با تبدیل تهدید به فرصت و استفاده بهینه از زمان توقف و علیرغم محدودیتهای ناشی از همهگیری کرونا، برنامه تعمیراتی منسجم و وسیعی برای تعمیرات خطوط تولید و البته سازههای صنعتی تدوین و به مرحله اجرا در آورد.
نقش واحد نت سازههای صنعتی در انجام تعمیرات چه بود؟
مجموعه تعمیرات سازههای صنعتی در بازه زمانی مذکور در سطح مجتمع مشغول انجام تعمیرات معمول و از قبل برنامهریزی شده بود. با اعلام محدودیتهای برق، تمرکز بیشتری بر انجام فعالیتهای تعمیراتی در بخشهای تولیدی به ویژه فولادسازی که نیازمند توقف چند روزه بود صورت گرفت. از جمله کوره ۳ و ۴ و ماشینهای ریختهگری بلوم و بیلت ۲ که از اهمیت ویژهای برخوردار بودند. اگر چه محدودیت برق تحمیلی باعث از دست رفتن بخشی از تولید شد، اما بدون تردید به واسطهی انجام چنین تعمیراتی، آماده بهکاری واحدها در آینده ارتقاء چشمگیری خواهد داشت و از طرفی با توجه به انجام تعمیرات در زمان محدودیتهای برق، نیازی به توقف مجدد نباشد و امکان جبران بخشی از خسارت ناشی از محدودیت برق فراهم شود.
دربارهی روند انجام تعمیرات و شرایط کاری در زمان محدودیتهای برقی توضیح دهید؟
انجام چنین تعمیرات اضطراری با حجم کاری زیاد در بازه زمانی محدود، تجربیات ارزشمندی به همراه داشت که از جمله موارد مهم آن چابکی در تصمیمگیری و برنامهریزی به منظور استفاده بهینه از زمان بود. بدین معنی که تصمیمات مناسب در سریعترین زمان ممکن در همه ردههای مدیریتی معاونت بهرهبرداری گرفته شده و اقدامات لازم انجام میشد. مثال بارز آن، تسهیل فرآیند انعقاد قرارداد و بکارگیری پیمانکار به منظور انجام تعمیرات، ظرف مدت دو روز کاری بود. تعمیرات سازههای صنعتی طی این بازه زمانی در مجموع بالغ بر ۲۷ هزار نفر- ساعت کار تعمیراتی افزون بر برنامههای قبلی در بخش فولادسازی با موفقیت به انجام رساند. این در حالی است که همزمان در سایر بخشها از جمله احیاء، در جبهههای وسیع کاری مشغول انجام تعمیرات بود (تعمیرات سالیانه زمزم ۱ و مدول ۳ احیاء ۲) که در فرصت مناسب به آن پرداخته خواهد شد.
و سخن پایانی؟
تعمیراتی در این سطح گسترده طی بازه زمانی دو ماهه، دستاوردی بیسابقه برای فولاد خوزستان به شمار میرود، لذا به منظور بهبود فرآیند برنامهریزی و اجرای تعمیرات آتی، پیشنهاداتی میتواند مد نظر قرار گیرد: چابکی بیشتر واحدهای پشتیبانی، کاهش بروکراسی اداری و حذف تشریفات غیرضروری در زمان انجام تعمیرات اضطراری و سالیانه، ایجاد مشوقهایی جهت ترغیب کارکنان به مشارکت بیشتر و همکاری حداکثری در تعمیرات. از تمامی همکارانی که تلاش شبانهروزی آنان موجب انجام تعمیرات با کیفیت مطابق برنامه زمانبندی و همراه با رعایت معیارهای ایمنی شود، صمیمانه تشکر میکنم. بدون شک دستیابی به چنین موفقیت بزرگی جز با کار گروهی و همگرایی و هم افزایی همه گروهها ممکن نیست.
در پایان از جناب آقای مهندس لندی معاونت محترم بهره برداری و جناب آقای مهندس جعفری مدیریت محترم بخش نگهداری و تعمیرات بابت همفکری و مساعدت ویژه جهت ایجاد فضای مناسب به لحاظ تدارکات سریع و بدون استرس و همه واحدهایی که در این زمینه تلاش کردند به ویژه تعمیرات سازههای صنعتی، برنامهریزی نت، ایمنی و نیز نت و بهرهبرداری فولادسازی کمال سپاسگزاری و قدردانی را داریم.