لزوم الزام شرکت های سیمانی حاضر در بورس اوراق به عرضه محصولات در بورس کالا
مدیر عامل سیمان شرق خواستار الزام برای شرکت های سیمانی سهامی عام حاضر در بورس برای عرضه محصولاتشان در بورس کالا شد.
محمد مهدی ابراهیمی مدیرعامل سیمان شرق در گفت وگو با خبرنگار بورس امروز، در بیان مزایای عرضه سیمان در بورس کالا، اظهار داشت: نخست این که تعیین قیمت بر مبنای عرضه و تقاضای حقیقی بازار و نه بر مبنای قیمت گذاری دستوی تعیین می شود. البته این به مفهوم افزایش قیمت ها نیست و گاها بر اساس تقاضای بازار ممکن است حتی اثر معکوس داشته باشیم و با کاهش قیمت همراه باشد.
وی مورد دوم را چنین برشمرد: عرضه در بورس کالا باعث بالا رفتن شفافیت معاملات فروش می شود و این به صنعت کمک می کند.
فروش محدود مشتریان
مدیر عامل سیمان شرق گفت: در روشهای قبلی فروش، مشتریان محدود بودند که با عرضه در بورس کالا، این محدودیت رفع شده و فرآیند خرید راحت تر شده است. همچنین مزیت دیگر استفاده از معافیت مالیاتی قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی است که در آن مقرر شده کالاهایی که در بورس کالا عرضه می شوند ۱۰ درصد معافیت مالیاتی نسبت به مالیات درآمد داشته باشند.
ابراهیمی در بیان آخرین نکته، عنوان کرد: شرکتهای سیمانی که سهامشان در بورس عرضه می شود، قاعدتا محصولات آنها هم بایستی در بورس کالا عرضه شود. مانند صنعت فولاد و پتروشیمی.
وی در خصوص تاثیرات قطعی برق بر گرانی سیمان گفت: در یک بازه زمانی حدود ۲۰ روز که از اواخر خرداد ماه شروع شد، تقریبا حدود ۹۰ درصد کاهش مصرف داشتیم و عملا خطوط تولید در اغلب کارخانجات سیمان قادر به فعالیت نبودند و قاعدتا با یک موضوع بی سابقه ای تحت عنوان قطعی برق مواجه شدیم که باعث کاهش تولید و تحویل شد.
موانع سود دهی بر صنعت سیمان
مدیر عامل سیمان شرق در خصوص موانع سود دهی بر صنعت سیمان، کشف قیمت های حقیقی محصولات تولیدی توسط این صنعت را مورد اشاره قرار داد که برای تحقق این منظور از ظرفیت بورس کالا استفاده شده است.
وی همچنین اختصاص مناسب انرژی برق و گاز را مورد تاکید قرار داد و یاد آوری کرد: در حال حاضر بیشتر مشکلات برق در تابستان و گاز در زمستان است که این موضوع باعث کاهش چشم گیر تولید و تحویل خواهد شد.
وی از حمل و نقل محصولات سیمانی به عنوان دیگر مانع سوددهی صنعت سیمان نام برد.
ابراهیمی گفت: صنعت سیمان سهم عمده ای در بحث حمل و نقل کشور دارد و با توجه به اینکه سالانه حدود ۶۵ تا ۷۰ میلیون تُن فقط سیمان (جدا از حمل مواد اولیه) در کشور جا به جا می شود (اعم از داخلی و صادرات)؛ لذا لازم است سازمان های زیربط اعم از وزارت مسکن و راه و بانک ها و لیزینگ ها برای تامین مالی نگاه ویژه ای به این بحث داشته باشند تا کارخانجات بتوانند در سیاست گذاری حمل و نقل، قیمت ها و خرید ماشین آلات حمل به موقعیت مناسبی به لحاظ سوددهی برسند.