جذابیت منابع بازار سرمایه برای اجرای طرح گوگردزدایی «شپنا»
معاون مالی پالایشگاه نفت اصفهان در خصوص پروژه گوگرد زدایی “شپنا” اظهار داشت: این پروژه به تازگی آغاز شده است لذا نمیتوان مدعی تأخیر و عقب افتادن برنامهها شد. پروژههای شرکت پالایشگاه نفت اصفهان به دلیل بزرگی و منابع مالی فراوان موردنیاز به صورت فازی اجرا میشوند که پروژه گوگرد نیز یکی از آنها است.
معاون مالی و اقتصادی پالایشگاه نفت اصفهان در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، در خصوص طرح گوگرد زدایی این شرکت گفت: اجرای طرح گوگردزدایی در چند فاز حدوداً ۳ الی ۴ سال به طول می انجامد. باتوجه به استقبال بازار در صورت لزوم از منابع بازار سرمایه نیز استفاده خواهد شد.
طاهری با اشاره به نرخ نفت خام در شرکت های پالایشی برای سال ۱۴۰۰، تصریح کرد: نرخ نفت خام مطابق قانون بر مبنای ۹۵ درصد محمولههای صادراتی محاسبه میشوند. برای پیش بینی این نرخ برای سال ۱۴۰۰ باید مباحث جهانی را مدنظر قرار داد و بر اساس آنها این نرخ را برآورد کرد.
وی افزود: تا چند وقت گذشته قیمت نفت خام ۶۰ تا ۷۰ دلار بوده که در ادامه احتمال کاهش یا افزایش نیز دارد، چرا که متغیرهای کلان براساس شرایط اقتصاد جهان موجب تغییر آن خواهند شد.
معاون مالی پالایشگاه نفت اصفهان در خصوص پروژه گوگرد زدایی “شپنا” اظهار داشت: این پروژه به تازگی آغاز شده است لذا نمیتوان مدعی تأخیر و عقب افتادن برنامهها شد. پروژههای شرکت پالایشگاه نفت اصفهان به دلیل بزرگی و منابع مالی فراوان موردنیاز به صورت فازی اجرا میشوند که پروژه گوگرد نیز یکی از آنها است.
طاهری تصریح کرد: انتظار داریم که این پروژه در ۳ الی ۴ سال آینده به اتمام برسد و پس از آن اثرات سود و زیانی طرح مشخص گردد.
وی با بیان منابع تأمین مالی مورد نیاز طرح گوگردزدایی گفت: عمده پروژههای گذشته از منابع داخلی تأمین میشد اما باتوجه به استقبال سهامداران در صورت نیاز این طرح از بازار سرمایه نیز اقدام به تأمین مالی خواهیم کرد.
معاون مالی و اقتصادی پالایشگاه نفت اصفهان در خصوص اثرات این طرح بر کیفیت فرآوردههای این شرکت پالایشی، اظهار داشت: این طرح همچون طرحهای گذشته با افزایش بهره وری موجب حذف گوگرد از نفت کوره میشود که در ادامه بهبود کیفیت این فرآورده را به همراه دارد. همچنانکه طرحهایی مانند تصفیه گازوئیل در سالهای گذشته موجب بهبود کیفیت این فرآوردهها شدند.
افزایش مبلغ سهام با افزایش سرمایه تجدید ارزیابی
معاون مالی شرکت پالایش نفت اصفهان در ادامه اظهارات خود، در خصوص اثرات افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی بر سهام شرکت گفت: روند منفی یا مثبت بازار و سهام حاضر ربطی به افزایش سرمایه شرکتها از محل تجدید ارزیابی ندارد؛ معمولاً تمام افراد از تجدید ارزیابی استقبال میکنند؛ چراکه نتایج مالی واقعیتر میشود.
وی با اشاره به جذابیت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها برای سهامداران، گفت: به طور معمول افزایش سرمایه از هر محلی که صورت گیرد با واکنش مثبت سهامداران مواجه میشود؛ زیرا یک خبر مثبت تلقی میگردد. در نتیجه منفی شدن بازار ربطی به افشا برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها ندارد.
معاون مالی شرکت پالایش نفت اصفهان اظهار داشت: افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی باعث افزایش مبلغ سهام میشود لذا به دلیل ثابت بودن تعداد سهامداران قیمت سهام کاهش می یابد. این رخداد موجب روانتر شدن معاملات می شود.
طاهری با اشاره به تفاوت تغییر قیمت سهام در زمان افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی با تقسیم سود مجامع، گفت: در زمان تقسیم سود، سهامداران انتظار دارند که معادل سود تقسیم شده قیمت سهام کاهش یابد. درحالی که تجدید ارزیابی موجب افزایش مبلغ سهام و در ادامه کاهش قیمت سهام میشود.
وی در خصوص تفاوت افزایش سرمایه از محلهای مختلف اظهار داشت: افزایش سرمایه از محلهای مختلف اثرات متفاوتی برجای میگذارد. زمانی که افزایش سرمایه از محل سود انباشته صورت گیرد اصلاح ساختار مالی واکنشهای مثبتی در شرکت ها به همراه دارد.
معاون مالی شرکت پالایش نفت اصفهان در پایان تأکید کرد: اگرچه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ورود منابع را به دنبال ندارد اما به طور کلی شفافیت و اطلاعات بیشتر از سوی شرکت و نهاد ناظر موجب تصمیمگیری بهتر سهامداران خواهد شد.
هم زمانی رشد «شبندر» و افت بازار
این گزارس می افزاید: در روز دوم معاملاتی هفته گذشته نماد «شبندر» پس از اجرای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها و مجمع عمومی سالانه طی اطلاعیه ناظر بازار بدون دامنه نوسان بازگشایی شد. این درحالی است که شروع معاملات این نماد همراه با ریزش برخی از نمادهای شاخص همراه بود، برخی علت این ریزش را بازگشایی نماد پالایشگاه نفت بندر عباس دانستند.
با توجه به مدت زمان توقف نماد “شبندر” این احتمال وجود داشت که سهامداران با فروش سهام خود اقدام به خروج نمایند تا در ادامه با فشار عرضه رو به رو شود. با این وجود رشد قابل توجه قیمت این سهام ناظر را بر آن داشت که معاملات روز ۷ شهریور ماه ۱۴۰۰ را در نماد «شبندر» ابطال نموده و بازگشایی این نماد را به روز بعد موکول نمایند.
۸ شهریور ماه نیز سهام «شبندر» با افزایش قیمت ۵۲.۵۵ درصدی همراه بود که تا روز بعد افزایش قیمت همچنان ادامه داشت. اگرچه بازگشایی این نماد معاملاتی بازار را تحت تاثیر خود قرار داد اما معاون مالی این شرکت هرگونه ارتباط بین افزایش قیمت سهام «شبندر» و افت بازار را رد و اعلام کرد که این دو رخداد تنها به صورت هم زمان اتفاق افتادند.