سرمایه گذاری سلیم زیر ذره بین؛ ابهامات در معاملات پرتفوی سرمایه گذاری سلیم
شرکت سرمایه گذاری سلیم یک شرکت ایرانی است که در سال ۱۳۸۳ به صورت سهامی عام تأسیس و در سال ۱۳۹۳ توسط تعاونی اعتبار گروه صنعتی ایران خودرو خریداری شد. در راستای اجرای سیاست های تعاونی اعتبار گروه صنعتی ایران خودرو، حدود ۷۳ درصد از سهام شرکت سرمایه گذاری سلیم، به کارکنان گروه صنعتی ایران خودرو انتقال یافت. محور عمده فعالیت شرکت سرمایه گذاری سلیم در زنجیره ارزش خودرو، تولید و فروش قطعات خودرو، فعالیت های پیمانکاری و سرمایه گذاری است.
به گزارش بورس امروز، کل سرمایه شرکت سرمایه گذاری سلیم ۳۱۲ میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان است که ۴۸ درصد آن ثبت نشده است. ارزش دفتری شرکت سلیم در دوره ۳ ماهه منتهی به خرداد ۱۴۰۰، ۹۳۱ هزار و ۴۶۹ ریال است.
به دلیل اینکه شرکت های سرمایه گذاری هزینه عملیاتی خاصی را دارا نمی باشند محاسبه حاشیه سودها با خطای زیادی همراه خواهد بود.
در شرکت های سرمایه گذاری بهتر این است که به خالص ارزش دارایی ها اکتفا کنیم که هرچه میزان وزن شرکتهای بورسی در شرکت های سرمایه گذاری بیشتر باشد نسبت قیمت به خالص ارزش دارایی ها به ارزش ذاتی خود نزدیکتر خواهد بود. در شرکت سرمایه گذاری سلیم خالص ارزش دارایی ها به ازای هر سهم برابر با ۹۵۵ هزار و ۳۰۵ ریال است اما سهام این شرکت هنوز(در تاریخ ۲ شهریور ۱۴۰۰) در بازار عرضه نشده است.
صورت های مالی شرکت سرمایه گذاری سلیم
در دوره یکماهه منتهی به تیر ۱۴۰۰، ۳۹ درصد از پرتفوی شرکت سرمایه گذاری سلیم مربوط به صنعت قند و شکر و ۲۷ درصد آن متعلق به صنعت خودرو و ساخت قطعات است. در این دوره بیشترین زیان از کاهش ارزش روز دارایی نسبت به بهای تمام شده آن متعلق به شرکت چرخشگر است. شرکت سرمایه گذاری سلیم سهام مزبور را به بالاترین قیمت در نرخ ۲۸ هزار ریال خریداری کرده است. ارزش روز این دارایی در تاریخ ۶ شهریورماه امسال، ۱۱ هزار ریال بود.
با توجه به این موضوع این سوال مطرح می شود که علت خرید سهام شرکت چرخشگر به بالاترین قیمت چیست و چرا شرکت سرمایه گذاری سلیم اقدامی جهت کاهش میانگین قیمت خرید انجام نداده است؟
یکی دیگر از زیان های حاصل از کاهش ارزش افزوده شرکت سرمایه گذاری سلیم متعلق به بانک پارسیان است که ارزش روز آن ۶۳ درصد کمتر از بهای تمام شده بانک پارسیان برای شرکت سرمایه گذاری سلیم است.
همچنین شرکت سرمایه گذاری سلیم، سهام شرکت داروسازی فارابی را با زیان معادل ۲۵ میلیارد و ۲۲۳ میلیون ریال فروخته است. با توجه به شرایط تورمی کشور و افزایش قیمت دارو، بازهم این سوال مطرح می شود که استراتژی شرکت برای فروش سهام شرکت داروسازی فارابی چه بوده است؟