تکیه بر شهود در انتخاب سبدگردان از سوی سرمایه گذاران
در حال حاضر متر و معیار مناسبی برای رتبه بندی شرکتهای سبدگردانی وجود ندارد و مردم به صورت شهودی یا حقیقی به این نتیجه میرسند که کدامم شرکت سبدگردانی مناسب است.
مهدی حیدر زاده در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز با اشاره به علت اقبال شرکتهای سبدگردانی در شرایط نامساعد بازار سرمایه، تصریح کرد: یکی از دلایل این اقبال میتوان به این مسئله اشاره کرد که عمده افراد حاضر از تخصص و آگاهی کافی برخوردار نیستند. این عدم آگاهی به طور طبیعی میتواند موجب ضرر این افراد شود.
وی افزود: این افراد در روزهای بد بازار با مراجعه به سبدگردانها به اصلاح پرتفوی خود میپردازند تا در نهایت به بازدهی مناسبی برسند. در شرایط منفی بازار، زیان امری طبیعی است لذا سهامداران انتظار ویژه ای ندارند. آنها صبر میکنند تا بازار به جریان قبل بازگردد.
مدیرعامل شرکت سبدگردان مدبر آسیا در خصوص شیوه های جذب مشتریان از سوی سبدگردان ها گفت: بهترین خدمتی که شرکت های سبد گردانی به مشتریان خود ارائه میدهند این است که با مدیریت دارایی مشتری خود، به خوبی از آن محافظت کنند و بازدهی مطلوبی را در پایان دوره های مشخص به وی اعطا نمایند. این ویژگی، شرکتهای سبدگردانی را از یکدیگر متمایز میکند.
حیدرزاده در خصوص صندوقهای سبدگردانها گفت: شرکتهای سبدگردانی عموماً با صندوقهایشان در بازار شناخته میشوند که عملکرد آنها نیز توسط سازمان بورس اعلام می شود. البته لازم است که شرکتهای سبدگردانی رتبه بندی شوند تا از این طریق با یکدیگر به رقابت پرداخته و سبدها را به خوبی مدیریت نمایند.
وی افزود: یکی از معضلات سبدگردانها سپردن دارایی به آنها است زمانی که شما قراردادی با یک شرکت سبدگردانی با تقسیم سود ۹۰ به ۲۰ درصدی میبندید نسبت به حالتی که این تقسیم سود ۷۰ به ۳۰ درصدی منعقد میکنید، بازدهی متفاوت است. باید سبدگردانی را انتخاب کرد که عمده مردم به آن اعتماد میکنند و از دارایی بیشتری برخوردار است.
مدیرعامل شرکت سبدگردان مدبر آسیا با بیان اینکه تعداد سبدهای یک شرکت معیار خاصی نیست، اظهار داشت: این اطلاعات میتوان منتشر شود تا در رتبه بندی سبدگردانها در نظر گرفته شود. در حال حاضر متر و معیار مناسبی برای رتبه بندی شرکتهای سبدگردانی وجود ندارد و مردم به صورت شهودی یا حقیقی به این نتیجه میرسند که این شرکت مناسب است یا خیر.
حیدر زاده در پایان با بیان اینکه سازمان و ارکان بازار سرمایه باید به فرهنگ سازی سرمایهگذاری غیرمستقیم بپردازند، اظهار داشت: در سراسر دنیا مردم عمدتاً به صورت غیرمستقیم سرمایه خود را وارد بازار سرمایه میکنند و مقدار کمی از منابع مالی خود را خود مدیریت میکنند. در ایران نیز لازم است سازمان بورس اوراق بهادار و یا ارکان بازار سرمایه این موضوع را فرهنگ سازی نمایند.