لزوم افزایش سرمایه گذاری در اکتشاف برای جبران کمبود سنگ آهن
مدیرعامل شرکت چادرملو گفت: با افزایش واحدهای معدنی از جمله کنسانتره و گندله، مشکل کمبود سنگ آهن صنعت فولاد حل نمی شود و باید در ابتدا، برنامه مناسبی برای اکتشاف سنگ آهن، تدوین شود.
ناصر تقی زاده در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، با اشاره به بالا بودن هزینه های تولید در صنعت فولاد کشور، یاد آور شد: برای تولید شمش فولادی، مواد اولیه همچون کنسانتره نیاز است و تولید آن روند سنگینی دارد. در این میان بسیاری از فولادسازان که در شرایط اقتصادی کنونی سرپا مانده اند، به دلیل افزایش نرخ ارز، قطعی برق و … با مشکلات عدیده ای روبرو هستند.
وی با توجه به اسناد بالادستی در صنعت فولاد، اشاره به دو نکته حائز اهمیت را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: هر واحدی برای تولید گندله و کنسانتره باید سنگ آهن داشته باشد. در حال حاضر میزان منابع سنگ آهن برای تولید کنسانتره و گندله بسیار کم است و متقاضیان با مشکل تامین سنگ آهن مواجه می شوند. نکته دوم این است که با افزایش واحدهای معدنی از جمله کنسانتره و گندله، مشکل کمبود سنگ آهن صنعت فولاد حل نمی شود و باید در ابتدا، برنامه مناسبی برای اکتشاف سنگ آهن، تدوین شود.
ضرورت اکتشاف سنگ آهن مورد نیاز صنعت فولاد
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو ابراز امیدواری کرد: امیدواریم در آینده با انجام اکتشافاتی در این صنعت، منابع خوبی برای سنگ آهن، شناسایی شود زیرا صنعت فولاد با کمبود سنگ آهن روبرو است. در حال حاضر نیاز به منابع فوق العاده زیادی برای تحقق اهداف بالادستی و چشم انداز ۱۴۰۴ وجود دارد. این امر نیاز به سرمایه گذاری دارد و مهم است که این سرمایه در راستای رشد و توسعه کشور استفاده شود.
تقی زاده به سرمایه گذاران مشتاق برای ورود به صنعت فولاد و زنجیره آن توصیه کرد: بهتر آنست که اقدام به واردات تجهیزات مورد نیاز این صنعت یا واردات سنگ آهن کنند تا به این واسطه صنعت فولاد به سمت توسعه حرکت کند.
وی وظیفه حاکمیت را تسهیل شرایط برای صنایع عنوان کرد که تا به موجب آن، مردم با اعتماد به صنایع وارد حوزه سرمایه گذاری آنها شوند.
تقی زاده با اظهارنگرانی نسبت به آینده صنعت فولاد و زنجیره آن، خواستار ارایه برنامه درست از سوی وزارت صمت برای صنعت فولاد کشور شد.