افزایش جذابیت «همراه» با بهبود نسبتهای اهرمی
شرکت ارتباطات سیار ایران که در ابتدای خرداد ماه مجوز افزایش سرمایه خود را کسب کرد، طی اطلاعیهای کلیه سهامداران را برای حضور در مجمع عمومی فوق العاده دعوت کرد. این افزایش سرمایه که با هدف اصلاح ساختار مالی، استفاده از معافیت مالیاتی و بهبود نسبتهای بدهی ارائه شده است، اگرچه از نظر نقدینگی موجب ورود منبع نمیشود اما وضعیت اعتباری شرکت را بهبود خواهد بخشید.
به گزارش بورس امروز، همراه اول با کسب مجوز افزایش سرمایه، توانست برنامه تجدید ارزیابی داراییهای خود را به مرحله اجرا بگذارد. این افزایش سرمایه که از محل زمین و ساختمان انجام خواهد شد نسبتهای مالکانه این شرکت را به رقم مطلوبی میرساند. در ادامه وضعیت نسبتهای بدهی این شرکت را در چند سال گذشته مشاهده میکنیم.
شرکت ارتباطات سیار ایران در طی سالهای گذشته به دلیل عدم افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها در طی چند سال گذشته، افزایش تدریجی «نسبت بدهی به دارایی ها» را به خود دید. باتوجه به اینکه شرکت از حجم دارایی زمین و ساختمان بالایی با ارزش دفتری ۶,۵۴۹ میلیارد ریال برخوردار است، با افزایش سرمایه از این محل ۳۴,۷۴۲ میلیارد ریال مازاد تجدید ارزیابی ایجاد خواهد کرد.
به دلیل اینکه زمین هیچ گونه استهلاکی را ایجاد نمیکند در ادامه تجدید ارزیابی داراییها، ارزش داراییهای خالص از هزینه استهلاک به طور سالانه به رقم مطلوبی خواهند رسید. با اجرای این افزایش سرمایه نست بدهی به حقوق مالکانه و داراییهای شرکت کاهش خواهد یافت به طوری که به عدد حقیقی خود نزدیک خواهد شد. باتوجه به سهم قابل توجه این دو نوع دارایی در صورتهای مالی «همراه» مطلوبیت این نماد با اجرای این برنامه، افزایش خواهد یافت؛ چرا که فاصله پیش بیینیهای را با حقایق کاهش خواهد داد و چشم انداز درستی را برای سرمایهگذاران و اعتباردهندگان مشخص خواهد کرد.
در پایان وضعیت عملیاتی شرکت ارتباطات سیار در ۳ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۰ را به نمایش گذاشته ایم تا عبور شرکت از پلههای صعود را نشان دهیم. ارائه خدمات به مشترکین اعتباری با داشتن سهم ۵۵.۵ درصدی از کل درآمد ۳ ماهه بهار ۱۴۰۰ و به طور مشابه برای سالهای گذشته، بیشترین تأثیر را بر رشد درآمد «همراه» دارد.
خدمات دهی به مشترکین دائمی نیز با ارزش ۲۴ هزار میلیارد ریال طی ۳ ماهه بهار ۱۴۰۰، در جایگاه دوم قرار دارد. باتوجه به اینکه درآمد حاصل از اتصال متقابل به عنوان سومین عامل رشد درآمدی برای ارتباطات سیار شناخته میشود، این شرکت از تغییرات ۳ محل مذکور بیشترین تأثیر را کسب میکند.
فروش خطوط جدید باتوجه به رخدادهای دو سال اخیر، نسبت به دورههای گذشته افزایش قابل توجهی داشته است. با این وجود، ارائه خدمات مستمر و توسعه نقاط تحت اتصال مخابراتی موجب شده است این ترقی تداوم داشته باشد. به طوری که با افزایش توجه مشترکین به خدمات دهی این شرکت در سال ۱۴۰۰ نیز موجب رشد ۲۰ درصدی در افزایش درآمد فروش خطوط جدید شده است.
درآمد سالانه ۱۳۹۹ به رقم ۲۳۴ هزار میلیارد ریال رسیده است، این در حالی است که ارتباطات سیار ایران موفق به کسب ۱۱۲ درصد متوسط درآمد ۳ ماهه سال ۱۳۹۹ شده است. لذا درآمد ۳ ماهه بهار ۱۴۰۰ علاوه بر اینکه نسبت به ۳ ماهه بهار ۱۳۹۹ به میزان ۲۸ درصد رشد داشته ، نسب به ۳ ماهه متوسط آن نیز ۱۲ درصد بهبود یافته است. تمامی این رخدادها حکایت از پایداری درآمد «همراه» به دلیل حضور در صنعت ارتباطی دارد که یک مزیت برای شرکتهای تجاری و خدماتی محسوب میشود.