تاثیر خاموشی ها بر قیمت محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا
مدیر ارشد خدمات پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه گفت: کارخانه های تولید فولاد عملا با کاهش ۹۰ درصدی مصرف برق شان، متوقف می شوند به خصوص کارخانه هایی که نیروگاه داخلی ندارند. بسیاری از کارخانه های فولادی مانند فولاد خوزستان، فولاد نیشابور، فولاد هرمزگان، فولاد صبا و … نیروگاه داخلی ندارند. به دنبال تدوام این شرایط و توقف خطوط تولید، تعادل بازار نیز بهم می خورد. قیمت های محصولات فولادی دچار نوسان می شود و با وجود اینکه قیمت های جهانی کاهش یافته، قیمت داخلی فولاد افزایش می یابد.
نیلی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز درباره قطعی برق صنعت فولاد گفت: هر ساله، در فصول گرم سال به خصوص از ۱۵ خرداد تا اواخر تیرماه، به صورت متناوب، محدودیت های انرژی از جمله برق را برای صنایع اعمال می کنند. این میزان محدودیت عموما ۳۰ درصد مصرف آنها بوده است که در صورتی که صنایع داوطلبانه آن را انجام دهند، تخفیفاتی دریافت می کنند و از سوی دیگر با شرکت توانیر برای گذراندن فصل تابستان همکاری کرده اند.
وی افزود: متاسفانه محدودیت ها در سال جاری از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شد و به جای آنکه بخشی از میزان مصرف به عنوان مثال ۴۰ تا ۵۰ درصد از میزان مصرف باشد، در آخرین مرحله به ۹۰ درصد از میزان مصرف رسید و میزان ساعات خاموشی از ۴ ساعت به ۲۴ ساعت رسید. این رویدادها عملا توقف خط تولید کارخانه های فولادی و سیمانی را به همراه داشت.
مدیر ارشد خدمات پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه با اشاره به نامه انجمن تولیدکنندگان فولاد مبنی بر درخواست این انجمن برای مدیریت برق و کارکردن خطوط تولید فولاد طی ساعات شب، تصریح کرد: صنعت فولاد همواره فرایند پیوسته ای دارد که اگر این روند تولیدی متوقف شود، منجر به خسارت های سنگینی در این فرایند خواهیم بود. به عنوان مثال تنش دما منجر به کاهش عمر محصولات فولادی می شود.
نیلی با بیان اینکه با تدوام کاهش میزان تولید، دریافت سفارش ها نیز کاهش می یابد؛ گفت: با توجه به کاهش میزان تولید، سفارش های صادراتی نیز به دنبال ایفا نشدن تعهدات مان کاهش می یابد زیرا در زمان موعد نتوانسته ایم پاسخگو باشیم. این مشکلی است که امسال همه فولادسازان با آن مواجه شده اند.
وی با اشاره به وضعیت قطعی برق صنعت فولاد و سیمان اضافه کرد: کارخانه های تولید فولاد عملا با کاهش ۹۰ درصدی مصرف برق شان، متوقف می شوند به خصوص کارخانه هایی که نیروگاه داخلی ندارند. بسیاری از کارخانه های فولادی مانند فولاد خوزستان، فولاد نیشابور، فولاد هرمزگان، فولاد صبا و … نیروگاه داخلی ندارند و با ۱۰ درصد نمی توان مصارف کارخانه مانند تامین آب، اکسیژن و مصارف غیرتولیدی را تامین کرد.
مدیر ارشد خدمات پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه با اشاره به تاثیرات خاموشی ها بر عملکرد این مجموعه در بورس گفت: به دنبال تدوام این شرایط و توقف خطوط تولید، تعادل بازار نیز بهم می خورد. قیمت های محصولات فولادی دچار نوسان می شود و با وجود اینکه قیمت های جهانی کاهش یافته، قیمت داخلی فولاد افزایش می یابد.
نیلی در پایان هشدار داد: تدوام این روند، شرایط خوبی را برای کشور به ارمغان نمی آورد زیرا با نبود تولید، صنایع وابسته به صنایع تولیدی متضرر می شود و خطوط تولیدی آنها متوقف می شود. صنایع پروفیل، لوله سازی، خودرسازی و … به شدت وابسته صنایع فولادی هستند و اگر صنایع فولادی متوقف شوند، این صنایع با مقداری تاخیر با کاهش تولید و حتی توقف تولید مواجه خواهند شد.