رشد سه برابری در آمد بوعلی طی سه ماهه نخست سال جاری
رئیس امور مالی پتروشیمی بوعلی سینا گفت: درآمدهای عملیاتی پتروشیمی بوعلی سینا در ۳ ماه نخست سال جاری، حدود ۴۴ هزار میلیارد ریال است که نسبت به همین مدت در سال ۹۹، بیش از ۳ برابر شده است.
رحیمی پور در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، از انتشار صورت های مالی ۳ ماهه نخست سال جاری این شرکت در فردا (سه شنبه ۲۹ تیرماه) در سامانه کدال خبر داد و گفت: پتروشیمی بوعلی سینا از جمله شرکت هایی است که بیش از ۶۰ درصد محصولات خود را صادر می کند. بخش عمده باقی مانده محصولات خود را در بازار بین شرکتی توزیع کرده و باقی آن را در بورس عرضه می کند.
وی افزود: پتروشیمی بو علی سینی درصد کمی از محصولات خود را در بورس عرضه می کند و عموم درآمد آن، از صادرات محصولاتش است.
تحقق ۶۰ درصد سود بودجه ای «بوعلی»
رئیس امور مالی پتروشیمی بوعلی سینا با اشاره به انتشار صورت های مالی در سامانه کدال، فردا (سه شنبه ۲۹ تیرماه) اعلام کرد: طی بهار ۱۴۰۰، بیش از ۹۰۰۰ میلیارد ریال سود خالص محقق شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه در سال ۹۹، رشد ۴.۵ برابری داشته است. همچنین این شرکت توانسته است در ۳ ماهه نخست سال جاری، رکورد تولیدی ۱۰۰ درصدی ظرفیت اسمی خود را به ثبت برسند.
رحیمی نژاد تصریح کرد: طی بهار سال جاری، پتروشیمی بوعلی سینا ۶۰ درصد سود بودجه ای خود را کسب کرد و امید داریم در این سال بتوانیم سود بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال را محقق سازیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر نقدینگی این پتروشیمی به دلیل اینکه بخش عمده ای از محصولاتش را صادر می کند، بسیار خوب است؛ زیرا با افزایش نرخ ارز، سود این شرکت نیز افزایس سافته است.
رئیس امور مالی پتروشیمی بوعلی سینا تاکید کرد: در حال حاضر پتروشیمی بوعلی درآمدهای ارزی خود را بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی در سامانه نیمایی به فروش می رساند.
رحیمی پور درباره تاثیر نرخ تسعیر ارز بر سوددهی پتروشیمی بوعلی سینا گفت: با توجه به صورت های مالی ۳ ماهه پتروشیمی بوعلی در سال جاری، می توان گفت که نوسانات نرخ تسعیر ارز، تاثیر چشمگیری بر سوددهی آن نداشته است. البته باید گفت که نرخ نیمایی در اواخر سال ۹۹، بسیار پایین آمده بود و حتی به ۲۰ هزار تومان نیز رسید؛ با این حال سود عمده این پتروشیمی از فعالیت های تولیدی است و از این نوسانات تاثیری نگرفت.
وی پیش بینی کرد: پیش بینی می شود سودناخالص بودجه ای پتروشیمی بوعلی در سال ۱۴۰۰حدود سی هزارمیلیارد ریال محقق شود.
رئیس امور مالی پتروشیمی بوعلی سینا درباره نحوه تامین خوراک این پتروشیمی توضیح داد: شرکت پتروشیمی بو علی سینا عمده نفتای مورد نیاز خود را از شرکن نفت دریافت می کند. همچنین بنزین پیرولیز را نیز از پتروشیمی امیرکبیر به صورت قرارداد فی مابین دریافت می کند زیرا ما برای پتروشیمی امیرکبیر برخی از محصولات خود را ارسال می کنیم و در این راستا مشکلی برای دریافت بنزین پیرولیز را نداریم.
رحیمی پور در این خصوص ادامه داد: برخی از میعانات خود نیز از پالایشگاه آبادان، عسلویه، فارس و … تامین می کنیم و در حال حاضر مشکلی برای تامین خوراک خود نداریم. کمااینکه در پتروشیمی بوعلی همواره در حال رایزنی برای منابع جدید تامین خوراک هستیم؛ به طوری که اکنون با پتروشیمی ایلام در حال مذاکره برای دریافت یک سری از محصولاتشان هستیم و تقریبا این رایزینی ها نهایی شده است.
وی در پایان یادآوری کرد: شرکت پتروشیمی بوعلی سینا، قراردادهای تامین خوراک خود را بر اساس شرایط بازار منعقد می کند تا منابع پایداری برای آن داشته باشد؛ به عنوان مثال با پتروشیمی امیرکبیر قرارداد ۲۵ ساله دارد اما با برخی پتروشیمی های دیگر مانند اراک قرارداد ۳ ماهه منعقد کرده است و در صورت لزوم آن را تمدید می کند.