تقسیم سود ۱۲۰ تومانی به ازای هر سهم «شپنا»/ افزایش سرمایه «شپنا» تا دو ماه دیگر رقم می خورد
مجمع عمومی سالانه شرکت پالایش نفت اصفهان، امروز (دوشنبه ۲۸ تیرماه) با حضور حداکثری سهامداران و نمایندگان قانونی آنها برگزار شد. در این مجمع، سود نقدی ۱۲۰ تومانی به ازای هر سهم توسط سهامداران به تصویب رسید که این مقدار حدود ۶۰ درصد سود «شپنا» است.
به گزارش خبرنگار بورس امروز، ارجمند، منشی مجمع عمومی «شپنا» با بیان اینکه به دنبال افزایش سرمایه هستیم گفت: شرکت پالایش نفت اصفها برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی زمین های خود دارد و در این راستا اقدامات کارشناسی را انجام داده است؛ با این حال یک سری موانع قانونی وجود داشت که طبق استانداردهای سازمان بورس اعمال شد. مجوز سازمان خصوصی سازی و گزارش حسابرس را گرفتیم و انتظار داشتیم که تا قبل از مجمع تایید سازمان را داشته باشیم و تا تیر ماه افزایش سرمایه را اعمال کنیم اما این تاییده فعلا صادر نشده است.
وی با اشاره به احتمال انجام افزایش سرمایه تا ۲ ماه دیگر، افزود: به محض صدور مجوز سازمان بورس در مرداد یا شهریور ماه مجمع فوق العاده افزایش سرمایه را برگزار می کنیم.
ارجمند بیان کرد: بندهای مربوط به مالیات،دایلم،اراضی،پتروشیمی از نظر ماهیت به زمان بیشتری برای پیگیری نیاز دارند؛ با این حال بسیاری از این بندها حل و فصل شده است.
«شپنا» تنها پالایشگاه تولیدکننده بنزین با استاندارد یورو ۵
ابراهیمی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با حضور در این مجمع اعلام کرد: تنها پالایشگاهی هستیم که تمام بنزین تولیدی آن، با استانداردهای یورو ۵ انجام می شود. پروژه بنزین سازی از سال ۹۴ در سرویس عملیاتی است و در گزارش سنوات قبلی آمده است که طی ۶ ماه عملکرد توانست ۵۰ درصد بهای تمام شده خود را احراز کند و سودآوری آن به صورت مستمر در فعالیت های پالایشگاه قابل مشاهده است.
وی افزود: در بخش دیزل، روزانه حدود ۲۱ میلیون لیتر گازوئیل تولید می شود. ۴ میلیون لیتر از این میزان تولید، به سازمان اتوبوسرانی استان اصفهان تحویل داده می شود و باقی تولیدات بر اساس استاندارد های یوی ۴ همراه با ۱ درصد گوگرد به فروش می رسد.
مدیرعامل «شپنا» با بیان اینکه در بخش نفت کوره پروژه rsu تعریف شده است، درباره پروژه گوگردزدایی از نفت کوره توضیح داد: در حال حاضر این پروژ] آغاز شده است و تجهیزات آن در مرحله سفارش گذاری است. شرکت نارگان پیمانکاری این پروژه را بر عهده گرفته است.
ابراهیمی درباره برنامه های «شپنا» در خصوص تامین آب و برق مورد نیاز این شرکت برای تولید گفت: برای تامین آب مورد نیاز پالایشگاه، پروژه هایی مانند پروژه پساب شاهین شهر انجام شد که دستاوردهای خوب برای شرکت به همراه داشت. همچنین برای تامین برق این پالایشگاه نیز اقدام به اتصال برق شهری کردیم که بسیار موفقیت آمیز بود.
وی درباره پوشش بیمه ای با بیان اینکه پوشش بیمه ای پروژه ها از وظایف پیمانکار است، توضیح داد: پوشش بیمه ای پروژه ها تا حال حاضر حدود۵۸۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد؛ منتها پوشش بیمه ای حدود ۳۹۰۰ است. به عبارت دیگر حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان پوشش بیمه ای کم است که نامه نگاری هایی از طریق مهندسان پروژه با پیمانکار انجام شده است.
تاثیر تاخیر در اعلام نرخ خوراک بر «شپنا»
نماینده سازمان بورس در این مجمع درباره تاخیر در اعلام نرخ خوراک گفت: شرکت های پالایشی برای رفع مشکل تاخیر در اعلام نرخ خوراک می توانند در صورت های مالی روش های محاسباتی را اعلام کنند و اگر بخش هایی از این گزارش ها برآوردی است، شفاف سازی کنند. هیئت مدیره سازمان بورس به تازگی مصوب کرده که تا رفع شدن این مشکلات، شرکت هایی که صورت های مالی برآوردی دارند، گزارش های خود را به صورت جداگانه در کدال منتشر کنند که به زودی جزئیات آن اعلام خواهد شد.
اعظمی گفت: فضای کسب و کار پالایشگاه ها حاکمیتی است چون جز دولت کسی نفت خام نمی فروشد. سعی می کنیم در گزارش های اعلامی واریانس نداشته باشیم اما باید توجه کرد که تمام ساز و کار این کسب و کار توسط قوانین بالادستی کشور تعیین می شود.
وی افزود: ابتدا و انتهای زنجیره تولید انحصار است. منافع سهامداران اقتضا می کند که شرکت رفع این مشکلات را از سازمان بورس و وزارت نفت مطالبه کند.
عضو هیئت رئیسه مجمع تصریح کرد: یک راهکار برای حل مشکل تاخیر در اعلام نرخ خوراک این است که پالایشگاه ها نفت را از بورس انرژی بخرند اما بهای نفت خام در صورت های مالی شپنا ۹۸ هزار ملیارد تومان است که تهیه آن به تنهایی از بورس انرژی امکانپذیر نیست.
اعظمی اضافه کرد: نامه اخیر رئیس سازمان بورس در مورد تاخیر سه ماهه در اعلام نرخ خوراک در راستای به روزرسانی سریع تر صورت های مالی پالایشگاه ها بود.
در همین راستا اعضای مجمع برای رفع اختلاف بین صورت های مالی بر پیگیری دریافت به موقع نرخ های نفت و خام و فرآورده ها تاکید کرد.
رئیس مجمع عمومی عادی سالانه «شپنا» در این مجمع درخواست کرد: هیئت مدیره ملزم است که برنامه های تامین مالی شامل تسهیلات،اوراق،افزایش سرمایه و سایر روش های تامین مالی،ظرف مدت سه ماه آینده با همکاری یک کارگزاری تعیین تکلیف کرده و نتایج آن را به هیئت مدیره گذارش دهد.
نسبت بدهی «شپنا» ۲۳ درصد است
مدیرعامل «شپنا» با بیان اینکه نسبت بدهی شرکت،۲۳ درصد است، اضافه کرد: وصول مطالبات پالایشگاه از پتروشیمی در جریان است.
ابراهیمی گفت: سودآوری پروژه تقطیر حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در سال است.
وی اضافه کرد: پروژه دیزل در در صورت بهره برداری با قیمت های فعلی، به صورت برآوردی ۱۷۰ میلیون یورو سودآوری در سال حاصل می کند.
گفتنی است که در این مجمع صورت های مالی تلفیقی پالایشگاه نفت اصفهان منتهی به ۱۳۹۹/۱۲/۳۰ مورد تصویب قرار گرفت. همچنین سود نقدی ۱۲۰ تومانی به ازای هر سهم «شپنا» مورد تصویب سهامداران قرار گرفت که معادل ۶۰ درصد سود این شرکت است.
سهامدار عمده نیز در این مجمع درخواست کرد: ساختار مالی شرکت اهرمی نیست و باید از منابع مالی بانکی در این راستا استفاده شود. در این حوزه نیازی نیست از سرمایه سهامدار عمده استفاده شود و توصیه می شود که از این منابع مالی پر قدرت کمتر استفاده شود.