«وبانک» سود ۱۰۰۰ ریالی به ازای هر سهم تصویب کرد
مجمع عمومی سالیانه شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی با حضور بیش از ۷۸ درصد سهامداران و نمایندگان قانونی آنها، امروز (پنجشنبه ۲۴ تیرماه) برگزار شد. در این مجمع به ازای هر سهم، سود نقدی ۱۰۰۰ ریالی تصویب شد.
به گزارش بورس امروز، در این مجمع گزارش هیئت مدیره خوانده شد که مهم ترین مباحث آن به شرح زیر است:
- پتروشیمی شازند طرح جامع آب و پسآب را کلید زد. در سال ۹۹ بیش از ۳۷ هزار میلیارد ریال صادرات داشت.
- صنایع بهشهر با بیش از نیم قرن سابقه در زمینه های مختلف فعالیت می کند. در سال ۹۹ برای لحظه ای تولید را متوقف نکرد. در سال ۹۹ این شرکت محصولات و برندهای جدیدی برای داخل و صادرات تولید کرد.
- سیدکو با سهامداری در ۱۲ شرکت سیمان بزرگترین تولید کننده سیمان و کلینکر است. در سال ۹۹ بیش از ۵.۴ میلیون تن سیمان و ۶.۴ میلیون تن کلینکر تولید کرد و به محض امکان حضور در بورس کالا محصولات خود را در این بورس عرضه کردند.
- ما در صنعت کشاورزی بخش زیادی از دشت های مغان را داریم. ذرت، گندم ، جو و… تولید می کنیم و در شرکت ملی کشت و صنعت سهامداریم.
- شرکت تایر سازی ۷۵ درصد از بازار داخلی در دستان شرکت های ایرانی است. بارز پیشتاز این صنعت است و وبانک ۳۲ درصد سهم در این شرکت دارد.
- هلدینگ نگاه پویا با ماموریت منابع مالی و انسانی فعالیت می کند. اصلاحات زیر ساختی مثل تعمیرات تجهیزات شرکت های زیر مجموعه را انجام داد. امیدواریم در سال ۱۴۰۰ تولید و سودآوری شرکت های زیر مجموعه را بهبود دهد.
- شرکت بین الملل ساختمان پروژه هایی مثل بازار مصالح ساختمانی و پروژه الماس را دارد.
- تأمین مالی از بازار سرمایه ۱۵۷ درصد نسبت به سال قبل رشد داشت که به دلیل افزایش ارزش صندوق ها و عرضه اولیه ها بود.
- ۵۷.۹ درصد از پرتفو وبانک را شرکت های بورسی و فرابورسی تشکیل می دهد که نسبت به سال ۹۸، ۳۸ درصد رشد در سرمایه گذاری ها داشتیم. سبد بورسی شرکت رشد ۱۰ برابری داشته است. سودخالص وبانک نسبت به سال قبل ۳ برابر رشد کرد. بزرگترین درامد شرکت با ۳۳ هزار میلیارد ریال از سهام بوده است.
- واگذاری ساختمان بخارست در ازای بدهی سود سهام به بانک ملی صورت گرفت.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی گفت: یک کمیته وصول مطالبات تشکیل دادیم. مطالبات سنواتی از سرمایه گذاری نیروگاهی داشتیم که برق مورد نیاز کارخانجات سیمان را گرفتیم.
امیر تقی خان تجریشی ادامه داد: برای فروش مازاد سهام در بانک اقتصاد نوین در حال برنامه ریزی هستیم که منافع سهامداران رعایت شود. در مجمع صنایع بهشهر نیز این موضوع تکلیف شده است.
وی گفت: حتی اگر تحریم ها ادامه داشته باشد قصد داریم کمیسیونی در بانک مرکزی برای حمایت از شرکت های صادرات محور ایجاد کنیم. شازند ۱۰۰ درصد از ارز خود را در نیما عرضه می کند.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه چرا روند افزایش سرمایه طولانی شد ؟ توضیح داد: ما هر ماه سوالات سهامداران را از امور سهام دریافت می کنیم. این تاخیر در دست ما نبود و باید امضاداران مجاز در هیات مدیره صورتجلسه را امضا کنند اما تایید صلاحیت بیش از ۳ سال انجام نشده بود. نهایتا در هیات مدیره تغییر کرد و در کمتر از دو هفته امور انجام شد.
تجریشی اضافه کرد: اگر به سود شرکت در سال قبل نگاه کنید از فروش املاک بوده است. در عرضه شرکت ها برای چند شرکت آگهی شده اند و ما موظف به عرضه آنها هستیم. ارزشگذاری توسط طرف سوم انجام می شود. در مورد شرکت های غیر بورسی از طریق مزایده انجام می شود.
وی درباره واگذاری های دارایی های مولد گفت: ما به خاطر ماده ۱۶ مجبور به عرضه هستیم.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی در خصوص وضعیت شرکت نفت قشم گفت: مجوز خوراک آن تمدید شد و وام از چین و المان دریافت می شود. امسال کلنگ زنی انجام می شود.
تجریشی درباره حمایت از سهم «وبانک» در بازار سرمایه تصریح کرد: ۵۷۰۰ میلیارد تومان برای حمایت از بازار اختصاص دادیم. سه صندوق مختلف نمادهای شرکت را بازار گردانی می کنند. نمادهای وبانک، شازند و سیدکو مورد حمایت بودند و از نیمه مرداد ماه فقط در این نمادها خرید داشتیم و سهم بانک ملی در وبانک ۰.۸ افزایش داشته است.
وی درباره عرضه ۵ شرکت زیرمجموعه «وبانک» گفت: اتفاقات نیمه دوم ۹۹ باعث شد عرضه ها به تاخیر بیفتد. مدار در صف عرضه است. سیمان فیروزکوه مشکلات حقوقیش حل شده و آماده عرضه در فرابورس برای سال جاری است. ساروج هم در فرابورس در گشایش نماد است و امسال عرضه می شود. در مروارید هامون، به پخش هم در حال طی مراحل عرضه هستند.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی در خصوص شرکت مهر و ماه توضیح داد: یک سری فعالیت های توسعه ای مثل ساخت هتل در عتبات دارد که پیگیریم پروژه ها تمام شود و پروژه جدیدی در این شرکت نداریم.
تجریشی در پاسخ به این سوال که مقدار تولید مارگارین چرا با کاهش زیادی مواجه بوده است؟ گفت: با توجه به شرایط تحریمی مارگارین برای تخصیص و تامین ارز مشکل داشت و قابل جبران نبود و روی شرکت تاثیر گذاشت. از انتهای سال ۹۹ مشکلات حل شده و به همین دلیل شرکت ابتکار عمل داشت و از ارزهای شرکت های شازند و ساروج استفاده کرد.
وی در خصوص زیان جریمه دیرکرد «وبانک»، تشریح کرد: پرداخت دیرکرد به بانک ملی در راستای فروش ملک بخارست بود.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی درباره باقی مانده سود سهام بانک ملی بیان کرد: پارسال ۸۰۰ میلیارد تومان بدهی به بانک ملی داشتیم. الان ۵۲۰ میلیارد تومان کل بدهی ما به بانک ملی است. طی رای کمیته ما موظف به ۱۸ درصد جریمه دیرکرد شدیم. افشاها در کدال منتشر شد.
گفتنی است که در مجمع «وبانک» از ۱۰۴۰ ریال سود قابل تقسیم به ازای هر سهم ۱۰۰۰ ریال سود تقسیم شد.