جهش در «شیران» با بهره برداری از اسکله خدمات بندری و طرح نوسازی LAB
شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران یکی از شرکتهای بزرگ در حوزه مواد اولیه شوینده است که از ۳ دهه فعالیت در این حوزه برخوردار است. سید جواد احمدی مدیرعامل این شرکت در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به سوالات وی در رابطه با عملکرد شیران پاسخ داد. مشروح این گفت و گو را […]
شرکت سرمایهگذاری صنایع شیمیایی ایران یکی از شرکتهای بزرگ در حوزه مواد اولیه شوینده است که از ۳ دهه فعالیت در این حوزه برخوردار است. سید جواد احمدی مدیرعامل این شرکت در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به سوالات وی در رابطه با عملکرد شیران پاسخ داد. مشروح این گفت و گو را با هم می خوانیم:
باتوجه به اینکه مواد اولیه توسط پالایش نفت اصفهان تأمین میشود، لطفاً بفرمایید آیا این احتمال وجود دارد «شپنا» نیز به مانند پالایش نفت اصفهان که بلوکهای پالایش نفت سپاهان را خریداری نموده است، «شیران» را نیز خریداری نماید؟
این مسئله به سیاست شرکت پالایش نفت اصفهان در حوزه سرمایهگذاری و توسعه بستگی دارد. با این وجود، در چند مرحلهای که بلوک مدیریتی «شیران» بنابر تکالیف قانونی آگهی شد، به شرکت پالایش نفت اصفهان نیز اطلاع رسانی گردید. این شرکت نیز تمایل نشان داد اما تاکنون قدم عملی از سوی آن مشاهده نشده است.
پتروشیمی بیستون به عنوان تولیدکننده دوم این نوع محصول در کشور چقدر میتواند برای «شیران» چالشزا باشد؟
رابطه شیران و شرکت پتروشیمی بیستون رابطه کاری بسیار خوبی است؛ به طوری که در دو سال گذشته با همکاری و تقسیم بازار داخلی و صادراتی، هر دو شرکت در یک رقابت سالم به فعالیت پرداختند. از این نظر موضوع رقابتی بین «شیران» و «بیستون» با سایر شرکتها متفاوت بوده و ایجاد چالش نمیکند. «شیران» با همکاری بیستون بر منافع بلندمدت تمرکز دارند.
با توجه به اینکه نقطه مستقر شرکت بیستون در قطر به دلیل استفاده از تکنولوژی گاز به مایع برای تولید نرمال پارافین، همچنین حاشیه سود بالاتر نسبت به شیران است که میتواند در زمینه صادرات به چین با شیران رقابت کند. آیا «شیران» برنامهای برای این رقابت دارد؟
تکنولوژی گاز به مایع اساساً به علت به روز بودن برای تکنولوژیها و روشهای تولید قدیمی میتواند یک چالش باشد و البته برای کشور ما نیز با حجم بالای منابع گازی دستیابی به تکنولوژی GTL یک ضرورت است. با این حال، شرکت شیران اکنون عمده تمرکز خود را بر روی روشهایی قرار داده است تا بتواند بهای تمام شده خود را کاهش دهد تا امکان رقابت در منطقه و بینالملل را داشته باشد.
طرح توسعه LAB چه زمانی به بهره برداری کامل میرسد؟
طرح نوسازی و توسعه LAB با برنامه ریزی انجام شده به طور جدی در حال پیگیری است. در حال حاضر درصد پیشرفت کلی پروژه بالای ۱۰ درصد و در فاز مهندسی حدود ۵۰ درصد پیشرفت داشته ایم. امیدواریم در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ طبق برنامه ریزی به طول الهی به بهره برداری برسد.
با توجه به بازسازی اسکله خصوصی، این اسکله چقدر میتواند روی فعالیت این شرکت تأثیر مثبت داشته باشد؟
بهره برداری از اسکه شرکت خدمات بندری در بوشهر باعث ایجاد یک ظرفیت بالا برای صادرات محصولات شیمیایی بخصوص تولیدات شرکت صنایع شیمیایی ایران میگردد. با همکاری انجام شده انشالله به تدریج کل تولیدات LAB کشور که قرار است صادر شود از طریق این اسکله انجام خواهد شد. این اسکله میتواند به عنوان یک اسکله اختصاصی برای صادرات و واردات مواد اولیه شویندهها نقش آفرینی کند. این مسئله علاوه بر اعتبار منطقهای باعث درآمدزایی مناسبی برای شرکت خدمات بندری میگردد.
چه نرخی برای برابری دلار در بودجه بندی در نظر گرفته اید؟ تأثیر این نرخ بر سودآوری «شیران» چگونه است؟
نرخ تسعیر ارز بودجه شرکت با نرخ تسعیر در سامانه نیما که حدود ۲۲ هزار تومان است در محاسبات مالی شرکت منظور گردیده است. طبیعی است که در شرکتهای صادرات محوری همچون «شیران» افزایش نرخ دلار باعث ازایش سودآوری خواهد شد.
آیا خرید شرکت در برخی از شرکتها همچون «شکلر» و شرکتهای دیگر استمرار خواهد داشت؟
شیران در سال ۱۴۰۰ به دنبال تثبیت سرمایهگذاریهای انجام شده در سالهای قبل میباشد و فعلا سرمایهگذاری جدیدی ندارد.