افزایش سرمایه «فزرین» تا ۲۰۰ میلیارد تومان
حسین سلیمی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره سودآوری شرکت زیرمجموعه زرین معدن توضیح داد: طی سال گذشته، شرکت زرین معدن حدود ۳۱۵ میلیارد تومان سودآوری داشت؛ «کیمیا» ۱۵۵ میلیارد سود محقق کرد. اسفند ۹۹ که زرین گستر عرضه اولیه شد، حدود ۲۰ میلیارد تومان سودآوری داشت که به سال ۱۴۰۰ منتقل […]
حسین سلیمی در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، درباره سودآوری شرکت زیرمجموعه زرین معدن توضیح داد: طی سال گذشته، شرکت زرین معدن حدود ۳۱۵ میلیارد تومان سودآوری داشت؛ «کیمیا» ۱۵۵ میلیارد سود محقق کرد. اسفند ۹۹ که زرین گستر عرضه اولیه شد، حدود ۲۰ میلیارد تومان سودآوری داشت که به سال ۱۴۰۰ منتقل شد. شرکت های زیرمجموعه زرین معدن در سال ۹۹، فروش های خوبی داشتند، به طوری که می توان گفت هر کدام از آنها بالای ۴۰۰ میلیارد تومان فروش داشته اند.
وی افزود: پیش بینی می شود سال جاری، نرخ های شرکت زرین معدن، همانند سایر صنایع معدنی با افزایش همراه باشد.
رئیس هیئت مدیره شرکت زرین معدن آسیا گفت: برخی از طرح های توسعه شرکت زرین معدن آسیا از طریق شرکت های زیرمجموعه ماننده مهدی آباد و شرکت های واقع در خراسان جنوبی در حال پیگیری است. مهم ترین فعالیت های آنها، فعال کردن مسیرهای معدنی و تامین خاک است. به عنوان مثال یکی از شرکت های زیرمجموعه در طبس، به نام معدن کوچک علی است که پیشرفت بسیار خوبی داشته است.
سلیمی درباره مشکلات تامین خاک این شرکت بیان کرد: با توجه به ظرفیت های خالی معادن، نیاز به تامین خاک احساس می شود؛ برخی به سراغ خاک های درکوبی رفته و فعالیت های کارمزدی در این حوزه می کنند. برخی نیز معادن کوچک می خرند و برخی دیگر خاک را از ترکیه وارد می کنند؛ این امر نشان می دهد همه فعالان در تلاش تامین مواد اولیه هستند. با توجه به افزایش قیمت های جهانی و افزایش نرخ ارز، به نظر می رسد فعالیت در این حوزه شرایط سودآوری خوبی دارد.
وی با اشاره به طرح های توسعه ای متعدد شرکت، توضیح داد: در حال حاضر فاز دوم طرح توسعه مهدی آباد آغاز شده است و در فاز سوم و چهارم آن باید کوره های مورد نیاز آنها خریداری شود. با توجه به فعالیت ها و ضرورت توسعه مسیرهای معدنی شرکت، احتمالا هیئت مدیره برای اجرای این طرح های توسعه ای، پیشنهاد افزایش سرمایه را به مجمع خواهد بود. در صورتی که مجمع عمومی موافقت کلی خود را اعلام کند، می توان افزایش سرمایه را اجرا کرد. پیش بینی می شود که شرکت زرین معدن آسیا از ۱۰۸ میلیارد تومان افزایش سرمایه به ۲۰۰ میلیارد تومان داشته باشد.
رئیس هیئت مدیره شرکت زرین معدن آسیا درباره قطعی برق گفت: در حال حاضر تنها مشکل صنعت، قطعی برق است البته این امر مختص ما نیست و همه صنایع را تحت فشار قرار داده است با این حال صنایعی که دارای کوره هستند مانند مهدی آباد، اگر برق به صورت ناگهانی برود، دستگاه هایشان با مشکلاتی روبرو می شود و ممکن است تعمیر آنها زمان بر باشد.
سلیمی با اشاره به مشکلاتی که خاموشی برق برای صنایع دارند، عنوان کرد: به عنوان مثال کارخانه های تولید سیمان، کوره هایی دارند که اساس آنها برق است و فولوتاسیون هستند. این کروه ها طی فرایندی بلوکه می شوند و وقتی به صورت ناگهانی برق می رود، تنظیم آب، خاک و عیار آنها سخت است.
وی با اشاره به قطعی برق ناگهانی صنایع کوچک گفت: مسئولین جرات ندارند تا برق صنایع بزرگی مانند فولاد مبارکه را به صورت ناگهانی قطع کنند اما برق کارخانه های کوچک را برحسب ضرورت قطع می کنند. با این حال اگر خاموشی ها تداوم داشته باشند، بیشتر صنایع به سمت تولید برق می روند. برخی از صنایع توانسته اند موتور تولید برق ۴ مگاواتی بگیرند که در کارخانه نصب می شود، اما مشکل آن این است که گازی است و اکنون کمبود گاز نیز وجود دارد.
رئیس هیئت مدیره شرکت زرین معدن آسیا درباره طرح های توسعه مهدی آباد توضیح داد: شرکت تولید سرب و روی مهدی آباد، شرکتی ست که زرین معدن آسیا، «کیمیا» و سایر شرکت ها در آن سرمایه گذاری کرده اند. این طرح توسعه در حال حاضر در فاز دوم به سر می برد. در حال حاضر این طرح نیاز به ۲۰ هزار تن خاک دارد البته پیش بینی شده است که در فاز ۴ به ۵۰۰ هزار تن خاک نیاز پیدا می کند.
سلیمی در ادامه گفت: این شرکت در حال حاضر در خراسان جنوبی است و طرح های زغال و معادن را دارد. در این طرح خاک را تبدیل به کنسانتره می کنند و عیار آن پایین تر است. البته می توان با یک سری فرایندها، عیار آن را افزایش داد. به طور کلی سرمایه گذاری های این شرکت، به صورت غیرمستقیم به شرکت زرین معدن آسیا باز می گردد.
وی تاکید کرد: این شرکت با معادن مهدی آباد در واقع یک کنسرسیوم دیگری است، یکی نیست. در معادن مهدی آباد قرار بود شمش ارائه شود که تاکنون پیشرفت چندانی نداشته است.
سلیمی در پایان درباره ترکیب این شرکت گفت: شرکت زرین معدن آسیا یکی از سرمایه گذارهای شرکت مهدی آباد است. سهم شرکت زرین معدن آسیا، ۱۷ درصد و سهم «کیمیا» نیز ۱۷ درصد است. «فگستر» نیز ۴۳ درصد آن به زرین معدن تعلق دارد، این شرکت نیز خاک را می گیرد و تبدیل به شمش می کند.