حضور «وسپهر» در معاملات «فجر»، «شرانول» و «والبر»
به گزارش بورس امروز، با وجود اینکه سه صندوق سرمایه گذاری یکم کارگزاری بانک کشاورز، ارزش آفرینان دی و اندیشه ورزان صبا تأمین بخشی از اسناد خزانه تحت مالکیت خود را عرضه کردند اما در مقابل حجم خریداری شده بسیار محدود بوده است. اوراق مرابحه پس از اسناد خزانه بیشترین حجم معامله را داشته است که […]
به گزارش بورس امروز، با وجود اینکه سه صندوق سرمایه گذاری یکم کارگزاری بانک کشاورز، ارزش آفرینان دی و اندیشه ورزان صبا تأمین بخشی از اسناد خزانه تحت مالکیت خود را عرضه کردند اما در مقابل حجم خریداری شده بسیار محدود بوده است.
اوراق مرابحه پس از اسناد خزانه بیشترین حجم معامله را داشته است که ۶ فروشنده و ۹ خریدار در بازار میزان اوراق تحت مالکیت خود را تغییر داده اند. در این بین، خریداران عمده به ترتیب شامل بانک مرکزی، بانک سامان، بانک اقتصاد نوین و بانک صادرات بوده است. علاوه بر این، بانک صادرات بخشی از اوراق تحت مالکیت خود را نیز به فروش رسانده است که پس از بانک رفاه بزرگترین فروشنده اوراق مرابحه نیز می باشد.
علاوه بر دو اوراق بهادار مذکور، شاهد معامله اوراق صکوک اجازه مخابرات، صکوک اجاره سایپا، اوراق زعفران، زیره سبز، سکه و کشمش بوده ایم. در بازار سهام نیز سهامداران عمدهای همچون «تاصیکو»، «هلد اهداف»، «ونیکی»، «هلد ملت»، «هلد البرز» و «وسپهر» بوده ایم. شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین در روز معاملاتی یک شنبه ۲۰ تیر ماه بخشی از سهام عرضه شده «وتوکا» را خریداری کرد. «هلد ملت» نیز سهام بیمه ما را خریداری کرد.
در این بین، شرکتهای «ونیکی» و «وسپهر» به ترتیب بخشی از سهام شرکتهای «والبر» به میزان ۷۱۱ هزار سهم و «بترانس» به حجم ۳۰ میلیون سهم فروختند. شرکت سرمایهگذاری گروه مالی صادرات در کنار فروش سهام مذکور اقدام به خرید ۱۷۰ هزار سهم از «شرانول» و ۱۳۵ هزار سهم از «فجر» کرد. علاوه بر شرکتهای سهامی عام مذکور، دو سهامدار عمده به نامهای بیمه مرکزی و صندوق بازنشستگی و از کار افتادگی نیز در معاملات سهام نقش داشتند.
به طوری که شرکت بیمه مرکزی در روز یک شنبه گذشته ۴۳۶ هزار سهم «دارو» و صندوق بازنشستگی نیز ۴۰ میلیون سهم «فولاد» را به همراه ۵۰ میلیون سهم «فملی» را خریداری کرد. همچنین، هلدینگ اهداف ۵۱ میلیون سهم از «بگیلان»، «وامید» ۷۰ هزار سهم «کگهر» و شرکت باما ۱۷۴ هزار سهم «فروی» را خریدند.
بازاگردانها نیز در صنایع بزرگی همچون بانک، بیمه، فولادی و پتروشیمی فعال بوده اند. به طوری که نمادهایی همچون «وزمین» و «سمایه» بازارگردان بخشی از سهام عرضه شده را خریداری کرد. در نمادهای ««وآیند» و «وسینا» به دلیل توجه حقیقیها، بازارگردانها بخشی از سهام تحت مالکیت خود را به فروش رساندند. در بخش بیمه نیز توجه حقیقیها به نمادهایی همچون «وسرمد» و «وسین» بازارگردانها بخشی از مالکیت خود را واگذار کردند.
در این روز اوراق تبعی نمادهای «فتوسا»، “فگستر” و “لطیف” به ترتیب به میزان ۷۲۸ هزار، ۴۵۳ هزار و ۶۳۶ هزار برگ ابطال شد. علاوه بر این، اوراق اختیار تبعی «سمگا» و «شگویا» نیز توسط بازارگردانها خرید و فروش شدند. در معاملات واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری نیز حجم خرید بیشتر از فروش و واگذاری توسط اشخاص حقیقی و حقوقی بوده است.