پایداری پیشرفتهای «همراه» با طرح توسعه ۱۶۰ هزار میلیارد ریالی
به گزارش بورس امروز، این شرکت در طی ۳ ماهه گذشته به دلیل تعداد معاملات بالا رتبه ۳۲ را کسب کرد که در دوره مذکور از میانگین ارزش معاملاتی ۳۳ میلیارد ریالی برخوردار شده است. «همراه» به طور متوسط در بهار ۱۴۰۰ دارای ۲۲۶ خریدار و ۱۷۸ بوده که رتبه این شرکت را به دلیل […]
به گزارش بورس امروز، این شرکت در طی ۳ ماهه گذشته به دلیل تعداد معاملات بالا رتبه ۳۲ را کسب کرد که در دوره مذکور از میانگین ارزش معاملاتی ۳۳ میلیارد ریالی برخوردار شده است. «همراه» به طور متوسط در بهار ۱۴۰۰ دارای ۲۲۶ خریدار و ۱۷۸ بوده که رتبه این شرکت را به دلیل تعداد مطلوب خریداران به رقم ۱۳۵ رسانده است.
این شرکت به طور متوسط از دو خریدار حقوقی و ۲۲۳ خریدار حقیقی برخوردار بوده است. در ادامه توضیحاتی در خصوص وضعیت بنیادی این سهم ذکر شده است.
همان طور که در نمودار «روند حاشیه سود «همراه»» مشاهده میکنید، در بهار ۱۳۹۹ شرکت ارتباطات سیار موفق به کسب حاشیه سود ناخاص ۳۲ درصدی شد که نسبت به بهار ۱۳۹۸ افزایش داشته است. اگرچه در این دوره حاشیه سود خالص یک درصد کاهش یافت اما شرکت در این نسبتها همچنان روند با ثباتی را تجربه کرده است.
شرکت ارتباطات سیار ایران در دوره ۳ ماهه سال گذشته موفق به کسب درآمد عملیاتی ۵۲ هزار میلیارد ریالی شد که نسبت به دوره بهار ۱۳۹۸ حدود ۲۹ درصد بهبود یافت. «همراه» در ۲ ماهه نخست بهار امسال درآمد عملیاتی ۴۳ میلیارد ریال با نسبت ۸۱ درصد از کل درآمد بهار ۱۳۹۹ به دست آورد که نشان دهنده موفقیت آن در تحقق ۸۰ درصد درآمد ۳ ماهه بهار ۹۹ ظرف ۲ ماه است.
حضور این شرکت در بازار بورس موجب شده است که به طور کلی تنها ۲۱ درصد سود خالص خود را به مالیات اختصاص دهد. علاوه بر این، شرکت ارتباطات سیار ایران از طرح توسعه جدیدی را در دستور کار قرار داده که پس از تکمیل موجب ایجاد فرصتهای درآمدی جدید در کنار حفظ درآمدهای موجود میشود. این طرح که هزینه برآوردی ۳۰۱ میلیارد یورویی و ۱۶۰ هزار میلیارد ریالی به دنبال دارد، در صورت تکمیل نتایج آن توسط شرکت اعلام خواهد شد.
با وجود اینکه شرکت از سود انباشته ۵۰ هزار میلیارد ریالی در پایان سال ۱۳۹۹ برخوردار بوده است اما در یک ماهه گذشته تنها برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها را پیشنهاد داده است. این پیشنهاد در آخرین گزارشات اعلام شده توسط سازمان بورس تأیید شد لذا شرکت در مهلت ۶۰ روزه میتواند با برگزاری مجمع عمومی فوق العاده این افزایش را نهایی کند.
در صورتی که پیشنهاد افزایش سرمایه توسط بازرس قانونی و مجمع عمومی فوق العاده تأیید شود، سرمایه شرکت به ارزش ۴۷.۴۷ هزار میلیارد ریال خواهد رسید و مجدداً از سود انباشته شرکت بالاتر خواهد بود. با این وجود به دلیل سود آوری مطلوب شرکت در سالهای گذشته انتظار داریم در سال جاری نیز حداقل سود خالص سال گذشته کسب شود و همچنان این ظرفیت را برای افزایش سرمایه شرکت ایجاد کند.
شرکت ارتباطات سیار ایران به دلیل حاشیه سود بالای ۲۰ درصد جزو شرکتهای کم ریسک بازار سرمایه است. علاوه بر این به دلیل اینکه روند توجه سرمایهگذاران طبق نمودار زیر با اقبال ساخص بورس هم راستا است دارای ریسک بازاری پایینی میباشد. تمامی این توضیحات حکایت از مطلوبیت سهام «همراه» در سبد سرمایهگذاران بازار سرمایه دارد. لذا انتظار داریم در ادامه نیز مطلوبیت این سهم در سبد سهام سرمایهگذاران حفظ شود.