سود تقسیمی «فخاس» مشخص نشد
مجمع عمومی عادی سالانه فولاد خراسان با حضور ۹۸.۵۹ درصد از سهامداران روز پنجشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۰ برگزار شد. پس از تعیین اعضای هیات رئیسه کسری غفوری مدیرعامل شرکت گزارش یک ساله را ارائه کرد و سپس حسابرس گزارش خود را خواند. در پایان به دلیل قطعی پخش زنده میزان سود تقسیمی هر سهم نامعلوم ماند.
به گزارش بورس امروز، مجمع عمومی عادی سالانه فولاد خراسان با حضور ۹۸.۵۹ درصد از سهامداران روز پنجشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۰ برگزار شد. پس از تعیین اعضای هیات رئیسه کسری غفوری مدیرعامل شرکت گزارش یک ساله را ارائه کرد و سپس حسابرس گزارش خود را خواند. در پایان به دلیل قطعی پخش زنده میزان سود تقسیمی هر سهم نامعلوم ماند.
مهمترین مطالب مطرح شده در این مجمع عبارتند از:
مدیرعامل: در سال ۹۹ درامد خالص ۷۲۰۰ میلیارد تومان داشتیم.
فولاد خراسان نسبت به دیگر مجتمع های صنعتی وضعیت سخت تری داشت، کل فروردین ماه را به خاطر کرونا از دست دادیم، در تابستان قطعی برق و در زمستان قطعی گاز داشتیم که ضربه سختی به شرکت زد.
در سال ۹۹ رشد ۲۲۱ درصدی در سود خالص، افزایش ۶۳ درصدی حاصل از فروش محصولات را داشتیم. عنوان بنگاه ممتاز وزارت رفاه را کسب کردیم. ۲۱۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کردیم، برای انتقال از خلیج فارس به سنگان ۱۰ درصد شریک شدیم.
مهمترین افتخارات ما ثبت رکورد تولید کارخانه گندله سازی است با ۱۶۰۳ هزار تن. در خرداد ۹۹ به ۱۹۰ هزار تن رسیدیم. رکورد تأمین کنسانتره با ۱۸۸۲ هزار تن داشتیم، ۲۶۷ هزار تن در اسفند ثبت شد. از صبانور برای کمک به تأمین مواد اولیه تشکر می کنم.
در خرداد ۹۹ تولید شمش به ۵۱ هزار تن رسید. تأمین قراضه برای ما سخت شده و امیدواریم به اهداف مان در سال ۱۴۰۰ برسیم. هدف تأمین ۱۵۰ هزار تن آهن قراضه است.
تأمین کنسانتره ۲۳۵۰ هزار تن از اهداف ۱۴۰۰ است. تولید ۲ میلیون تن گندله، تولید ۱۴۳۰ هزار تن آهن اسفنجی، تولید ۱۲۰۰ هزار تن فولاد خام، ۶۰۰ هزار تن انواع محصول نهایی از اهداف ما است.
شاخص فولاد خراسان همگام با شاخص صنعت و شاخص کل حرکت کرده است.
براساس گزارش انجمن فولاد تولید فولاد ۹ درصد کاهش در جهان داشته است. رتبه اول به چین اختصاص دارد و دوم هند است. در سال گذشته چین رشد داشته و هند کاهش تولید داشته است. رتبه ایران با ۳۰ میلیون تن رتبه ۱۰ را دارد. ۱۳.۴ درصد رشد فولاد در ایران داشتیم. بیشترین میزان رشد را در بین کشورهای تولید کننده داشتیم
به دنبال سقف تولید در سال ۱۴۰۰ هستیم، با توجه به عملکرد سه ماهه اول اگر مشکل انرژی نداشته باشیم به این هدف می رسیم.
در سال قبل کاهش ۱۲ درصدی آهن اسفنجی داشتیم، برای آهن اسفنجی به گاز خیلی وابسته ایم که به دلیل قطعی ها کاهش داشتیم.
بیش از سه ماه به خاطر کرونا و قطعی گاز و برق تعطیل بودیم، ۴۳ روز برای قطعی گاز تعطیل بودیم.
در فولاد سازی امیدواریم به ۱۳۵۰ هزار تن برسیم، کاهش ۱۲ درصدی تولید شمش داشتیم که به خاطر محدودیت های برق بوده است، ۴۰ درصد از برق صنعتی استان را مصرف می کنیم.
در واحد نورد ظرفیت ۵۵۰ هزار تن ظرفیت داریم، امیدواریم امسال ۶۰۰ هزار تن تولید داشته باشیم. سال قبل کاهش ۱۷ درصدی داشتیم.
یکی از مشکلات و رقابت های صنعت فولاد تأمین مواد اولیه در زمان و با قیمت مناسب است…به جرئت یکی از بهترین مجتمع های فولادی در این زمینه هستیم که از کمک های صبانور استفاده کردیم. رکورد تأمین مواد اولیه در دی ماه داشتیم. هم در کنسانتره و هم در گندله خیالمان راحت است.
تأمین کنسانتره ما ۱۸۷۷ هزار تن بود که ۱۳ درصد رشد داشته است، گندله کاهش ۲۱ درصدی داشتیم که به خاطر تأمین گندله توسط خودمان بوده است.
در میلگرد ۴۷۷ هزار تن فروش داشتیم که کاهش ۲۸ درصدی دارد، در شمش ۲۳۰ هزار تن بود که ۹ درصد کاهش، آهن اسفنجی ۱۰ هزار تن داشتیم که در مجموعه مصرف می شود و ۳۵ درصد کاهش داشتیم. در محصولات سبک ساختمانی ۱۳ درصد کاهش داشتیم که هم کرونا هم محدودیت صادرات موجب این اتفاق شد.
در شمش ۳۳ درصد کاهش فروش داشتیم، در سه ماهه اول ۱۴۰۰ این کاهش ها جبران شد. در یک ماه به اندازه کل سال ۹۹ صادرات میلگرد داشتیم.
۶۳ درصد رشد در مبلغ فروش داشتیم، درا مد فروش صادراتی افزایش ۵۲ درصدی داشت. فروش خالص ما ۶۳ درصد رشد، بهای تمام شده ۳۱ درصد رشد، سو ناخالص ۲۱۰ درصد رشد و هزینه های عمومی ۱۲۷ درصد داشت.
سود ۲۲۱ درصد رشد نسبت به سال ۹۸ داشته است. در حاشیه سود ناخالص نسبت به دیگر مجموعه ها شرایط رو به رشدی داریم
به خصوص در ۱۴۰۰ وضعیت بهتری خواهیم داشت.
۱۲۲۵۰ میلیارد تومان بودجه سال ۱۴۰۰ است، سود خالص ما ۲۵۰۰ میلیارد تومان است که با نرخ دلار ۱۷ هزار تومانی این محاسبات را انجام دادیم. سود هر سهم ۲۱۴۵ ریال پیش بینی می شود. قیمت شمش را ۵۰۰ دلار دیدیم که رشد خوبی تا الان داشته است.
سختی زیادی در تأمین کنسانتره داریم، در کنسانتره سازی سنگان با پیمانکار به نتیجه رسیدیم که در بخش ارزی تورم نداشته باشیم و در ریالی هم تورمی را نپذیرفتیم به جز تعدیلات سازمان برنامه. کیسون کار خود را آغاز کرده است، در شرکت دوم به دنبال گرفتن ضمانت نامه هستیم. در قراردادی که ضمانت نامه نباشد قطعا به مشکل خواهیم خورد. در این پروژه خبرهای خوبی در پیش است، در سال ۱۴۰۰ پروژه پیشرفت ۴۰ درصدی خواهد داشت.
تغییر کاربری واحد واگن برگردان را داریم.
پروژه بهره برداری از پساب نیشابور را داریم، با توجه به بحران از این پروژه برای ما مهم است، از پاک را برای فولاد استفاده نمی کنیم.
در مناقصه برنده شدیم و در هفته اینده قرارداد منعقد می شود که برای ۲۵ سال این پس از به ما اختصاص داده می شود.
پروژه احداث نیروگاه بادی را داریم، نزدیک به ۵۰ درصد از برق صنعتی استان را ما مصرف می کنیم، قرار بر این شد که نیروگاه برق ایجاد کنیم. بهترین شرایط برای احداث نیروگاه بادی است با توجه به وجود یک تونل باد در نزدیکی ما وجود دارد.
حسابرس در گزارش خود اعلام کرد صورت های مالی وضعیت مالی را از تمام جنبههای با اهمیت، طبق استانداردهای حسابداری، به نحو مطلوب نشان میدهد. بندهای مهم گزارش حسابرس عبارتند از:
- در ارتباط با سرفصل داراییهای ثابت مشهود گروه و شرکت اصلی (یادداشت ۱-۱۳ و ۲-۱۳ صورتهای مالی) قابل ذکر اینکه: الف- وضعیت نحوه فعالیت، اجرا و اقدامات انجام شده پروژه شرکت تابعه تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان با مشارکت شرکتهای ایریتک و کیسون (پیمانکاران EPC طرح)، معرفی تکنولوگ مورد تایید مشاوران به جای دارنده لیسانس قبلی (شرکت اتوتک آلمانی)، قرارداد منعقده با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، توضیحات مرتبط با الحاقیه تنظیمی شماره ۲ و سایر موارد فیمابین به تفصیل در یادداشت ۱-۵-۱۳ صورتهای مالی بیان شده است. در این ارتباط بر اساس برنامه ریزی اولیه، مقرر بود که پروژه در ابتدای سال ۱۳۹۷ به بهره برداری برسد، لیکن بهره برداری از پروژه مزبور بر اساس آخرین بازنگری انجام شده بهمن ماه ۱۴۰۱ تعیین گردیده است. با توجه به شروع عملیات اجرایی پروژه و ارجاع امور از اواسط سال ۱۳۹۳ به پیمانکاران مجری طرح و …، به شرح یادداشت ۲-۱-۵-۱۳ صورتهای مالی، در سالهای اخیر عملا پروژه پیشرفتی نداشته و متناسب با برنامه زمان بندی نبوده است. ضمنا بهره برداری مطابق با جدول زمان بندی بازنگری شده نیز منوط به تامین منابع مالی و تجهیزات مورد نیاز جهت اجرای به موقع طرح (به ویژه بخش ارزی) میباشد. همچنین مدارک و مستنداتی درخصوص ایجاد پوشش بیمهای تمام خطر پروژه توسط پیمانکاران مزبور در چارچوب قرارداد منعقده فیمابین ملاحظه نشده و پیگیریهای انجام شده درخصوص عملیات انتقال از به محل اجرای پروژه و مراحل انعقاد قرارداد با تکنولوگ جدید با حفظ یک سری شروط مدنظر پیمانکار ساخت پروژه تا تاریخ این گزارش در جریان میباشد. ب- وضعیت مراحل انتقال اسناد مالکیت برخی داراییهای ثابت به نام شرکت اصلی و عقب¬تر بودن پروژه انباشت و برداشت واحد گندله ¬سازی شرکت اصلی از برنامه زمان¬ بنـدی (که پیش نیاز تکمیل ظرفیـت واحد مزبور بوده) در یادداشتـهای ۴-۱۳ و ۲-۵-۱۳ صورتهای مالی مندرج میباشد.
6. توضیحات مرتبط با تامین خوراک (کنسانتره و گندله) شرکت اصلی و نرخهای خرید آن بر اساس درصدی از قیمت شمش فولاد خوزستان مطابق با بخشنامه ابلاغی مورخ ۰۶/۰۵/۱۳۹۸ وزارت صنعت و معدن و تجارت در یادداشت ۱-۱-۶ صورتهای مالی بیان شده است. در این ارتباط بر اساس بخشنامه ابلاغی مورخ ۱۹/۰۳/۱۳۹۹ وزارت صنعت و معدن و تجارت مبنی بر نحوه تامین و تعیین قیمت خوراک برای سال ۱۳۹۹، قراردادهای مربوط به خرید بخشی از خوراک مزبور طبق سهمیه بندی وزارتخانه با شرکتهای احیای سپاهان، صبا نور و اپال پارسیان سنگان منعقد نگردیده است.
7. توضیحات مرتبط با وضعیت مالیات عملکرد شرکت اصلی درخصوص اعمال معافیت مالیاتی ماده ۱۳۲ ق.م.م واحد فولاد سازی ۲ برای سال ۱۳۹۶ و اعمال معافیت مزبور برای واحدهای فولاد سازی ۲ و گندله سازی برای سالهای ۱۳۹۷ لغایت ۱۳۹۹ به همراه اعمال سایر معافیتها طبق مبانی قانونی مالیاتهای مستقیم، مالیات و عوارض بر ارزش افزوده و جرایم موضوع معاملات فصلی ماده ۱۶۹ مکرر به تفصیل در یادداشتهای ۲-۲۹ و ۳-۳۹ صورتهای مالی بیان شده است. در این ارتباط: الف- مالیات عملکرد سال ۱۳۹۶ در غیاب آرای هیاتهای بدوی و تجدیدنظر حل اختلاف مالیاتی، قطعی و ذخیره لازم در حسابها منظور شده، لیکن بر اساس نامه دریافتی از اداره امور مالیاتی شهرستان نیشابور به تاریخ ۰۸/۰۳/۱۳۹۹ مقرر بوده عملکرد سال مزبور مورد رسیدگی مجدد قرار گیرد. متعاقبا پرونده به هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی موضوع ماده ۲۱۶ ارجاع و رای هیات مزبور مبنی بر قابل طرح نبودن موضوع مالیات قطعی شده صادر و عینا پرونده به واحد مالیاتی عودت که تا تاریخ این گزارش پرونده در جریان رسیدگی میباشد. ب- برگ تشخیص مالیات عملکرد سال ۱۳۹۷ به مبلغ ۱.۱۴۳ میلیارد ریال صادر گردیده که شرکت نسبت به آن اعتراض نموده و پرونده در هیات تجدیدنظر حل اختلاف مالیاتی در جریان رسیدگی میباشد، همچنین عملکرد سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ (با اعمال معافیت بند ق تبصره ۶ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۰) نیز بر اساس مبانی قانونی ذخیره لازم در حسابها منظور گردیده، لیکن عملکرد سال ۱۳۹۸ تا تاریخ این گزارش مورد رسیدگی قرار نگرفته است. بنا به مراتب فوق، تعیین میزان قطعی بدهی مزبور نسبت به مبلغ موجود در حسابها، موکول به رسیدگی و اعلام نظر نهایی توسط سازمان امور مالیاتی میباشد.
8. وضعیت انعقاد قرارداد اجاره با شرکت وابسته بین المللی تولید و توسعه مواد فلزی (ایمپادکو) بابت تامین مقداری از آهن اسفنجی مورد نیاز واحد فولاد سازی به تفصیل در یادداشتهای ۵-۶ و ۱-۲-۱۳ صورتهای مالی بیان شده است. در این ارتباط، نحوه تعیین اجاره بهای کارخانه مزبور بر مبنای میزان گندله مصرفی و آهن اسفنجی تولیدی (بر اساس درصدی از قیمت شمش فولاد خوزستان)، در نبود قیمتهای مقایسهای مشابه، مطابق با گزارش حسابرسی ویژه (توسط حسابرسان عضو جامعه حسابداران رسمی ایران) انجام شده در سال مالی قبل، تعیین گردیده است.
9. به شرح یادداشتهای ۱-۱-۵ و ۱-۱۹ صورتهای مالی، فروشهای صادراتی و خریدهای خارجی (عمدتا الکترود و قطعات یدکی) به دلیل تنگناهای ناشی از تحریمهای اعمال شده، بدون گشایش LC بوده، مضافا نرخهای فروش صادراتی بر مبنای نرخهای فوب دریای سیاه (Black Sea)، با در نظر گرفتن شرایط بازار ایران و بر اساس برگزاری مزایده (اعلامی در سایت شرکت) و مقایسه آن با نرخهای مندرج در نشریههای بین المللی Metal bulletin و Steel Price تعیین گردیده است. نقل و انتقال وجوه ارزی درخصوص خرید و فروشهای مزبور نیز از طریق صرافی در کشور مبدا انجام شده که طبق مذاکرات صورت گرفته با صرافیهای بانکهای داخلی (عمدتا بدون انعقاد قرارداد و تضامین کافی)، وجوه ارزی دریافتی و پرداختی در حسابهای شرکت انعکاس یافته است.
10. به شرح یادداشتهای ۲-۲-۲۶ و ۵-۲-۱۷ صورتهای مالی: (الف) بخشی از سفارشهای صورت گرفته در سال مالی قبل بابت خرید الکترود از تامین کنندگان خارجی جمعا معادل مبلغ ۵۸۷ میلیارد ریال، علیرغم تحویل این کالاها در سال مالی مورد گزارش و انعکاس مبالغ صورتحسابهای ارسالی در حسابهای فیمابین با این تامین کنندگان، تسویه حساب با شرکتهای یاد شده در غیاب توافقات فیمابین تا تاریخ این گزارش صورت نگرفته (ب) همچنین پیگیریهای شرکت درخصوص تحویل مقادیر باقیمانده خرید آهن اسفنجی از شرکت آسا مهر آداک با توجه به رد شکایت کیفری در دادگاه بدوی و تجدیدنظر تا تاریخ این گزارش منجر به نتیجه قطعی نشده و ادامه این پیگیریها در دادگاه حقوقی توسط مدیریت در جریان میباشد.
11. وضعیت تاسیس شرکت فرعی ثبت شده در کشور عمان و تصمیم به انحـلال آن و سایـر توضیـحات مرتبـط در یـادداشـت ۳-۲-۱۶ صورتهای مالی توضیح داده شده که به شرح توضیحات مندرج در یادداشت فوق، زمینه فعالیت شرکت مزبور فراهم نشده و با توجه به مصوبه هیات مدیره مبنی بر انحلال شرکت در دی ماه سال ۱۳۹۸، قرارداد انحلال با یک شرکت خارجی از کشور عمان در سال مالی مورد گزارش منعقد شده، لیکن به دلیل زمانبر بودن انحلال و انجام حسابرسی توسط حسابرس محلی تا تاریخ این گزارش فراهم نشده است.
مدیر عامل در پاسخ به حسابرس:
در خصوص کنسانتره سازی توضیح دادم. در تغییر مالکیت از بخش خصوصی به ایمیدرو این مشکلات پیش آمد. این که افزایش قیمت نداشتیم کار بزرگی بود. کار پروژه سنگان شروع شده و هفته آینده نهایی می شود با جدیت پیش میرود. در سال ۹۷ من نبودم، الان ۲۵ درصد پیشرفت پروژه داریم. امیدواریم تا پایان ۱۴۰۰ پیشرفت ۴۰ درصدی داشته باشیم و تا بهمن ۱۴۰۱ به بهره برداری برسد.
در مورد مورد دوم ۴ ماه با سازنده چینی درگیر بودیم. در قراردادها ضمانت نامه دیده نشده بود. پرداخت ها به طور مقطعی انجام شد.
در پروژه انتقال از به سنگان در حال انجام است، یک سری مدعی محلی در آنجا داریم و بخش حقوقی ما پیگیر است. این فقط مشکل ما نیست دیگر شرکت ها هم درگیرند، معارضین یکی یکی در حال برطرف شدن است.
رئیس مجمع: با توجه به اهمیت این پروژه تکلیف می شود به طور ماهانه از پیشرفت پروژه گزارش ارائه شود.
توضیح مدیر عامل به بند ۷ حسابرس: از معدود شرکت هایی بودیم که سهمیه کنسانتره خود را گرفتیم، شرکت ها حاضر نیستند با قیمت مصوب کنسانتره بدهند. بخشی از تأمین کنسانتره در سال ۹۱۴۰۰ محقق شد سهم ما از صبانور محقق شده است. از دیگر شرکت ها نیز در حال محقق شدن است البته بخشی از آن در سال ۱۴۰۰ محقق شده است. به جز صبانور هیچ شرکتی حاضر به تبعیت نیست؛ و در دیگر موارد با شکایت و دخالت دادستانی شرکت ها تبعیت کرده اند.
در بحث مالیات فقط در سال ۹۶ به مشکل برخوردیم، درخواست رسیدگی دادیم و در حال پیگیری هستیم. امیدواریم سال ۹۶ زودتر به نتیجه برسد. در سال های بعد در حال رسیدگی است و بعید میدانم به مشکل برخورد کنیم.
مدیر مالی: با بانکها برای کار با صرافی ها قرارداد داریم و با هیچ صرافی خصوصی کار نمی کنیم.
دادگاه شکایت کیفری از شرکت آسا مهر آداک را نپذیرفت و در حال شکایت حقوقی هستیم.
اغلب خریدهای ما از طریق مناقصه بوده، دو یا سه مورد بنا بر ضرورت بدون مناقصه انجام شده است؛ مثلا در فروسلیس چند تولید کننده مشخص داریم و قیمت آن هم مصوب است در نتیجه عمل شرکت در مناقصه معنا ندارد.
نماینده سازمان بورس: در مورد سهام شناوری مشکل دارید و باید رعایت کنید.
رئیس مجمع: سال قبل به خاطر شرایط بازار نتوانستیم سهام شناوری را افزایش دهیم امسال حتما این مورد را رعایت خواهیم کرد.
رئیس مجمع پیشنهاد تقسیم ۱۴۰ تومن سود به ازای هر سهم را به مجمع داد که با موافقت اکثرسهامداران روبرو شد اما مدیرعامل با اشاره به افزایش سرمایه و قراردادهای جدید شرکت در طرح توسعه ها درخواست کاهش این مبلغ را داشت. قبل از مشخص شدن نتیجه مذاکرات تصویر از طرف فرستنده قطع شد و نتیجه مشخص نیست.